191

Москви́ч-40

преди 11 години

Москви́ч-400 советский легковой автомобиль малого литража, выпускавшийся на Заводе малолитражных автомобилей в Москве (ЗМА, впоследствии МЗМА) с декабря 1946 по 1954 год.Изначально являлся полным аналогом автомобиля Opel Kadett K38, выпускавшегося в 19371940 годах в Германии на немецком филиале Opel американского концерна General Motors, воссозданным после войны на основе взятых по репарации экземпляров, документации и оснастки.

190

Анонимен

преди 11 години

Suomi и ППШ много подобни , не еднакви------------------- Никой не ти казва, че са еднакви, бе маймун. Твърдението е, че руснаците винаги са копиращи, а колко неща сами са изобретили?

189

Тулски Токарев

преди 11 години

Конструкцията на основните възли е взаимствана от американския Колт 1911. Зацепването на цевта към затвора се извършва посредством улеи. Цевта, както и при Колт, се съединява с рамката посредством подвижна обеца. При придвижването на цевта назад заедно със затвора, обецата осигурява разединяването им, обезпечавайки презареждането.

188

hypocritical

преди 11 години

да напъха затвор от М1 в оръжие за 7,62/39 , като освен това новото пушкало е можело да среля и на автоматичен за разлика от карабинаата на Симонов и др. , като освен това някак си неграмотния танкист е успял да направи и сравнително добре работещ образец , което само по себе си е признак на гениалност, освен това е изглеждал добре и е бил политически коректен

187

hypocritical

преди 11 години

в Русия междинен патрон 7,62/39 , прави опитен образец който участва на конкурс и е донякъде успешен . Разбира се Калашников не е достатъчно грамотен за да довърши цялостното конструиране на оръжието , но е дал концепцията върху която Шмайзер и другите немски и руски конструктори успяват да доразвият и вкарат в производство едно наистина добро и много мислено оръжие . Абсурд е Калашников да е бил дори отчасти запознат с металургическите технологии залегнали в производството на АК , но е успял..

186

hypocritical

преди 11 години

Suomi и ППШ много подобни , не еднакви , но много подобни , Suomi между другото е бил на въоръжение в България , така че тук има доста запазени образци за тези които се интересуват от сравнения. Колкото до StG и АК неоспоримият факт е че това са две съвсем различни оръжия , а доколко АК е разработен от Шмайзер едва ли някой тук знае . Калашниковправи едно наистина гениално нещо - опитва седаприспособи затвор от M1 Garand използваща американския патрон 7,62/51 за създадения преди войната ....

185

от германия

преди 11 години

до 198това за баташкото клане го има в лондонския нац. музей, сега го преместиха в библиотеката или наобратно беше. България няма други проблеми за дискусия. Браво българи ние всичко знаем, всичко можем по добре от другите /даже и да са руснаците/ аме един перко не можем да изберем да ни е министър. Не виждам просперитет в тази стран за съжаление.

184

Патилан

преди 11 години

Не моем разберем оти Камазо бие Мерцедесо кат прани *** у дуваро на Париж-Дакар.

183

до 198

преди 11 години

Хайде да не подхващаме темата за ВСВ!10 милиона убити германци срещу 27 милиона убити руснаци(разсекретени данни),само14г след войната ФРГермания е една от най- проспериращите страни в света,а в СССР една трета от територията е даже без течаща вода и ток,били победили-баси победата!

182

до 196

преди 11 години

по същата рогика,ако си се сношавал с немец или американски ***,не знами че им знаеш всички тайни

181

до 194

преди 11 години

не той е направил машинен пистоле 40,а и в руските сайтове има платени драскачи-като тука.Както тука наша "учена" писа че не е имало баташко клане-виж хората кво ти обясняват подробно по надолу.Има хора по света дето не знаят че е имало 2ра световна война,и такива ,дето не знаят че САЩ и СССР са участвували в нея,и такива дето говорят че Франция е победила сама германия-попитай някой новодошъл *** или арабин от френските колонии-лившите в студентски град-спекулациите нямат край.

180

от германия

преди 11 години

А бе български историци, вие не знаете, че е имало турско робство, ама за някакво оръжие всички исторически факти знаете! Мавзолея разрушихте, да не може човек да покаже на децата си исторически факти. На 4 места в света има мавзолеи, едното вече липсва. Една дума има за това варвари! Без мен!

179

до 195

преди 11 години

Ако *** или жена ти са рускини,това не те прави компететнтен особено по техническите въпроси,а знам доста повече от теб ВЕРВАЙ ми...

178

до 182

преди 11 години

Самите руснаци признават за работата на Хуго Шмайзер за тях(има десетки сайтове по въпроса),много е лошо да си по-голям католик от папата!

177

до тъпаците

преди 11 години

Истината е,че до 1958г руснацине нямат нито едно чисто тяхно техническо изобретение!Аман от циментови глави и любители с промити мозъци!

176

до 188

преди 11 години

МОСКВИЧА е ЕМКА-мнооого преди войната,не пиши щуротии.Опел кадет -я му виж годината на производство.А преди него има опел сенатор.А за камионите-има незначително КОПИРАНЕ от СТУДЕБЕЙКЪРА и приспособяване към суровите руски условия за експлоатация-я виж сега какво е това.Стига простотии,вземете се в ръце и МИСЛЕТЕ,не гълтайте всичко което някой си е написал или казал-просто сверете фактите от няколко източника,не само от любимите ви УИКИ. А ИНАК ЯПОНЦИТЕ са крали и УСЪВЪРШЕНСТВАЛИ НАЙ-МНОГО-айде

175

до 185

преди 11 години

Не е краен вариант,екпериментален е,а щурм гевера НЯМА данни да е използуван във войната МОЖЕ БИ в охраната на ХИТЛЕР,даже в щатски и английски публикации,освен ти да си напипал секретни и неизвестни данни.Финландския автомат-от него е взета идеята за дисковия пълнител,само това,а иначе руснаците са пригодили Дегтяров към диска-те са имали Дегтяров-но с "рогче"пълнител.Поради ТЪПОТИЯТА НА ВОРОШИЛОВ автомати не са правени,танкове-също,и са разтурени десантните войски-а маршали и генерали-в Сибир.

174

Анонимен

преди 11 години

И не се казва "да скопират" на български, понял?

173

Анонимен

преди 11 години

Какво значи "щяха да докопат". Те са изнесли целия завод на Опел и са пуснали в производство Опел Кадет под името Москвич. Всичките им коли и камиони са копирани от чужди образци - Краз, Зил, ГАЗ, ЗАЗ, моторите Урал и пр.

172

Анонимен

преди 11 години

Suomi M31 е прототипа на ППШ.