130

Анонимен

преди 11 години

Че какво толкова искат имамите - България да стане ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА?Ми това е едно нищо, щом толкова храненици от ДАНС, МВР, Съд, Следствие и Прокуратура го намират за НОРМАЛНО !?

129

Анонимен

преди 11 години

"Обвинението имами не били направили нищо лошо" - имате грешка в заглавието! Не е "обвинението", а "обвинените" :)

128

до 158

преди 11 години

"Това тук не са мюсулмани а ***"*** са етнос. Сред тях има и християни и мюсюлмани и кой ги знае още какви.А мюсюлманите, какво са? :)))

127

Анонимен

преди 11 години

"модерни държави, на които се оприличаваме"Не те знам, на кого се оприличаваш.В нашите форуми, повечето хора не одобряват намеса на чужди интереси в работите на други държави. Под каквато и да е форма, с каквото и да е обяснение!Както не одобряваме военна намеса по света, така сега не одобряваме идеологическа, религиозна и политическа намеса у нас! И виним тези държавни органи и институции, които са допуснали това!

126

Еlektra

преди 11 години

До Ей така Нормално е да се препокриват. Старият завет -Тората и Корана са едно и също писание .Само ,че Корана се появява 600 години след Новия завет,затова там се пише и за Исус и Дева Мария. Другото сега е кой как ще тълкува и колко заблудени овце ще има за доене.Религиите са като политическите партии. Всеки трябва да носи вярата си вътре в себе си без да демонстрира по никакъв начин. Ако си вярваш моли се в къщи,нали Бог е навсякъде. Бог е един !!!

125

Хасан

преди 11 години

Една година пратих жената Зюмбюла на море ,и ми се върна забраменяла.....Било непорочно зачеване....ха..ха.Изкарах ятагана и и резнах зелката заради дето *** лъже че можело без баща да се забременее.От тогава се отказах от християнството и настъпи Великолепния век и станах мюслюман.Ще ме лъжат че някое *** е заченал еднополово.

124

Анонимен

преди 11 години

От една страна: Една от функциите на мюфтийството е да изпълнява превантивна роля, като запознава хората в правилно тълкуване на ислямската религия.От друга страна ДПС твърди, че в държавата липсват специалисти в тази област.А, разберете се, че електоратът от правоверни се сбъркаха с вас!

123

до 149

преди 11 години

Темата на дискусията е друга! Не отклонявай въпроса с нападки към християнството!"Най-малко 17 души са загинали днес в Ирак при поредица от атентати. Сунитски ислямисти и членове на Ал Каида продължават да организират периодично нападения с цел да дестабилизират шиитското правителство."Но видиш ли, карикатури и сатиричен филм говорели на езика на омразата!Това е обикновен тероризъм с политически цели! Въпреки, че всички славят Алаха! Това не бива да се случва у нас!

122

До 148

преди 11 години

И дай сега да треперя от страх! :-DА в библията пише да убиваме грешниците с камъни!Това с религиите се изтърка! Просто масмедиите ни внушават страхове, за да сме удобни и лесни.Познавам много мисюлмани и никой от тях не е по-различен от нас!Колкото ти би тръгнал на война да убиваш, толкова и те! Другото е медии, власт, роби и тн.

121

istorik

преди 11 години

до Ей такаИма цяло едно философско течение, базирано на отричането на религията, изтъквайки човешките качества и възможности. Какво да ти кажа, много примамливо звучи, ласкаейки човешкото самолюбие и его, но де факто действа разрушително, а причините за това, къде мислиш са описани, ами именно в Библията, която май и ти не си чел. Горещо препоръчвам да се запознаеш с нея, дори и четейки я с недоверие. Хората не са равни, по презумция, всеки има свой собствен потенциал. Тук спирам..ангажименти..

120

до 146

преди 11 години

кой го писа новия завет? бог ли?Не ставай смешен! Нали се опитваме да мислим?Ти кой завет прочете? ;-)

119

до 145

преди 11 години

Не знам какво си чел, но Библията не си! Иначе, щеше да знаеш че има Стар и Нов завет.

118

Ей така

преди 11 години

Май повечето от вас не са чели нито корана, нито библията!?!!И в двете книги пише неща, от които ще ви настръхнат космаците ;-)И са много еднакви! Наказанието за неспазване на божиите заповеди се наказвали със убиване с камъни?!?! Пише го в библията!!!Разделай и владей... Май вече сме разделени и владени!Сега да оставим религиите и бог за малко. Че то ние хората сме ги измисляли и ликвидирали боговете. И двете религии май са били секти преди да станат религии а? а?Обичайте се, бъдете БОГ

117

istorik

преди 11 години

А и още нещо, посочил си "разпостранение на християнството", като повод за кръстоносните походи. Това е смешно и гротескно, тъй като християнството се е зародило именно в някогашна Юдея, а Иисус е роден във Витлеем. И за да не говорим повече всеизвестни неща, ще ти кажа само че то (християнството) вече е било разпостранено, не само в Юдея, ами и в Сирия, Ирак, Египет, Либия, Тунис и т.н. Нашествието на арабите- мюсюлмани променя вярата на това население, разпостранявайки с война исляма.

116

ПРАВОСЛАВЕН

преди 11 години

Айде *** от ДПС да не се обаждат - нито някой ги пита, а и не искам да им слушам и чета разваления български. Ако искат да се изявяват да ходят в турция!!!!!!

115

по темата

преди 11 години

Народният представител от ДПС би трябвало да знае, че България не е шериатска държава и не може да говори, че съдът трябва да тълкува религиозни послания!Съдът се занимава с тези лица, защото вършат нелегална дейност и пропагандират сред населението антидържавни идеи.Ако народният представител от ДПС признава светското държавно устройство на Република България, би трябвало да се разграничи от хората работещи за нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями"!Мненията хвърляни в общественото пространство от парламентарно представената етническо-религиозна партия ДПС, преди съдебното решение, означават опит за политическо влияние и натиск върху решенията на съда в Пазарджик!

114

Пирот

преди 11 години

Обърнете внимание кой го еказал: депутатот ДПС , тук имам едни въпрос само : ДРУГО ЛИ ОЧАКВАТЕ ДА КАЖЕ ?

113

Анонимен

преди 11 години

Официалната религия в България е източното православие, всички останали религии и секти трябва да са регистрирани по Закона за вероисповеданията. Въпросните "мюсюлмани" НЕ са регистрирани/ т.е. не се допуска изповядване на такива форма на исляма.. Така, че за какви кръстоносни походи пишете, за какъв права??? Тука става въпрос за лица, които са нарушили закона, без значение дали са мюсюлмани, юдеи или будисти. При това тези хора са знаели, че са закононаруши, и въпреки това са развивали дейност

112

istorik

преди 11 години

Уважаеми полувярващ, странно защо по- силно впечатление ти правят филмите, с целия им субективизъм на почти 1000- те години делящи ни от тогавашните събития. И не мислиш ли, че при една реална оценка трябва да се взема под внимания историческата истина, описана в изворите? Последен въпрос към теб: има ли война, която да не е донесла материални дивиденти на победителя? При падането на Константинопол в ръцете на турците, какво се е случило с града според теб?

111

Прах В ОЧИТЕ

преди 11 години

Погледни небето на София посока Витоша. В момента е 15:15Виж сега точно и ясно, че това не са облаци. Погледай още малко и ще видиш и самолетите, които го разпръскват това "нещо"Не е обикновенна самолетна следа! Тук изсмукват влагата, а на други места причиняват наводнения. Пчелите не могат да се ориентират от тази мътилка.А на нас ни внушават, че има глобално затопляне и искат да ни набиват ЕКО данъци.Може и да не е така, но май е баш така а?