9

ECO

преди 11 години

Zasto samo v BG mogat da se vzimat krediti v chujdi valuti? Tova mai nikade drugade go niama, kreditite sa si v mestnata valuta. Moje li niakoi da mi obiasni molia? Kakva e prichinata, smisala i tn..

8

другара Тодар Живков

преди 11 години

В България в момента има жилищен фонд за около десет милиона души.Населението е около седем и половина милиона,от които:два милиона пенсионери,един милион роми,един милион младежи под 18 години,т.е. икономически неактивни.Халал да са им на строителните фирми построените жилища,да си ги държат и да сънуват 1000 евро на квадрат.След някоя и друга година като почнат да се рушат,ще започнат да ги предлагат по лев за кв.метър

7

A

преди 11 години

След като изтегли кредит, длъжникът с помощта на съдия-изпълнители се свързва с фирми в офшорни зони. Срещу процент от заема те по документи купуват жилището. Така за пред банката човекът няма имущество на свое име и няма какво да му бъде отнето. С офшорката пък длъжникът подписва договор, че апартаментът му няма да се продава или отдава на други лица. В същото време обаче собственикът го ползва с фиктивен договор за наем. Едва след като банката прекрати делото срещу него, той отново си връща имота на свое име.

6

Предприемач

преди 11 години

Основното преимущество на юридическото лице е, че може да обяви банкрут ако нещата не потръгнат. А като физическо си длъжник винаги, даже и децата ти ако няма застраховки.Затова банките правят на маймуни хората, а дори силно задлъжнели фирми все ги рефинансират.

5

кой

преди 11 години

кой в днешно време няма кредити?

4

Предприемач

преди 11 години

Най-разумно е да не се взима кредит.Сметката е елементарна - ако не може да изплатите кредита за по малко от 10г. то живота под наем е доста по изгоден финансово.Ако можете за по-малко от 10г. - тъй като оскъпяването е към 80%, то бихте събрали парите за 5г. и по добре да купувате с кеш пари вместо да пълните гушата на банката.Кредит има смисъл само за инвестиция в бизнес през юридическо лице с ограничена отговорност ако той би ви носил поне 20% годишна възвращаемост в дългосрочен план.

3

До 1

преди 11 години

Ми бягай бе, кой те спира... Ааа вярно, като кацнеш, пак ще искат умения, а не само кибичене по форумите по цял ден :)

2

NM

преди 11 години

Най-добре е без кредит, защото мотото на рекламите, които ни вменяват как ще имаме нов дом, смея да твърдя, че оставате без никакъв дом.

1

Анонимен

преди 11 години

НЕ,в билет за Терминал 1 или 2.