81

Анонимен

преди 11 години

Синя , розова , червена , .. зони .зони Що не се поучите от другите държави , но собствеността при тях е защитена.

80

Анонимен

преди 11 години

98 аз. Браво ти кога се цивилизова . Всеки има право да паркира където живее. Това ми е предимството да си паркирам пред апартамента в Америка . Ако имах къща, мога да си паркирам на улицата по цялата дължина на двора ми . Ако някой си е паркирал колата на моята част от улицата за 1-2 дни , мога да се обадя , и ще дойдат да я вдигнат . В моловете има подземни гаражи и не плащаш , защото отиваш да пазаруваш там,Къде е тук вашата цивилизация ?

79

Анонимен

преди 11 години

а събота готино ли ви е да плащате, или вечер след работа ?? от къв зор беше това увеличение на работното време на зоната, и то в час пик, когато колите са в движение, а не престой, за да има повече папо за дупетатите @#%^, да им преседне дано. Това точно го направиха против живеещите в районите.

78

Анонимен

преди 11 години

малко са 2 лева, цената трябва да стане поне 5 лева на час, и ще стане, с такова рехаво участие. Странно ми е мисленето на хората, реално живущите в центъра са най-облагодетелствани, вече могат да паркират в по-големи зони, повече коли. Но те протестират! А тези които ще плащат като попове се кефат на зоната ?!? Нищо, утре и при тех ще стане розова зона и те ще мрънкат, а на тия по периферията на зоните им е най-добре, там няма място игла да хвърлиш. Догодина 5 лева в синята и 4-5 нови зони

77

Не само 100

преди 11 години

Граждани на цяла Българоя , излесте и се присъединете . За високите цени , докато не е дошла зимата че ще ви phone dialing След синятя зона , ще измислят ЗЕЛЕНА. И ЧЕРВЕНА. И ще обхване целият град . Нещастници ! КУЧЕТАТАоще ли са по улиците , не сме виждали такава столица ?? Докога ?

76

Магазинер

преди 11 години

Вечерта гледам един спрял пред магазина. Муш-муш-муш с ножката, някой му направи гумите на решето, а после му се облекчи на предното стъкло.

75

аз

преди 11 години

Протестът не е само за това. Протестът е и против поскъпването на 2 лв. Много добре го знаеш.Щом настояваш обаче - поскъпването ще накара живущите в центъра със сигурност да се замислят дали им е нужна втората трошка и гаранция ще я разкарат. Резултат - повече паркоместа за тези които наистина имат нужда от тях.Все пак да се повторя - общината по абсолютно никакъв начин не ви е длъжна да ви гарантира паркомясто. Като човек си купи вещ, той е отговорен за нея.Българинът трудно се цивилизова

74

до 93

преди 11 години

би ли обяснил по какъв начин колите на живеещите в центъра ще замърсяват по-малко въздуха с винетен стикер от 150 лева, отколкото при безплатно паркиране? Протестът е затова!

73

Анонимен

преди 11 години

Синята зона е безсмислена и незаконна и ГЕРБ трябва да изчистят улиците и да забранят паркирането за всички, а МВР и Цветанов да конфискуват колите като бомбени заплахи за националната сигурност и пречка за пожарните, колите на МВР и колите на градския транспорт.

72

Анонимен

преди 11 години

Жалко, пак "софето" и провинцията!Въпросът е относим към всички, защото в различните населени места, гражданите им - данъкоплатците се"цакат"за различни неща-дали е закрита болницата,училището,или водопровода отдавна е изтнил в земята,или междуселищните пътища са като лунен пейзаж.Истината е проста - хората просто искат да могат да си оставят колата до дома. За това, че наследствените им жилища са в центъра, те си плащат ежегодно данък сгради и такса смет!Данъкът за 1 имот е няколко стотачки

71

dan

преди 11 години

УЛИЦИТЕ СА НА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

70

аз

преди 11 години

Добре, да ви попитам протестиращите..Тази година Софийска община трябваше да бъде глобена от ЕС за това че качеството на въдуха в София е над нормата за ЕС. Отложиха глобата с една година (2013), с условие че не надвишават нормите с 50%.Общината няма избор освен да накара хората да слезат от автомобилите си и да ползват градски (екологично чист) транспорт. Може би предпочитате данъците ви да отиват за глоби към ЕС?Като сте толкова против, дайте алтернативно решение на проблема!

69

СмаХнат

преди 11 години

До ШапкаряБлагодаря за конструктивното мнение, с теб ще водя дебат с огромно удоволствие. Проблемът се корени в непрекъснато нарастващия брой автомобили които се в движат в града, според мен най-правилния подход за осигуряване на местата е следния - в дадена сграда има 10 апартамента - Общината гарантира 10 паркоместа обозначени на принципа "служебен абонамент", за всяка следваща кола на собственик от сградата такса. Проблема е че всички искаме да се возим на кола, а не на колело :)

68

Анонимен

преди 11 години

бе , като гледам снимката , като чета за бройката, що не сиебетемамата и кестените с кашоните прид вратите и *** гуми на неточните коли, дебаваштамама побуяла!

67

Анонимен

преди 11 години

като ги гледам на снимката, събрали се 20-тина айляци да се поразтъпчат, че си нямат друга работа

66

Шапкаря

преди 11 години

До СмаХнатСамо дето това твое по-скъпо платено паркомясто ти е гарантирано и си те чака всеки ден, а тук може да обикаляш с часове и накрая да паркираш на 500-600м от дома си. А хората в заварено положение отпреди промените, за които говориш не са плащали за паркоместа и си паркират на улицата в квартала абсолютно безплатно. Не изкарвай нещата такива, каквито не са!

65

СмаХнат

преди 11 години

До АнонименИ на мен вече не ми е забавно, и понеже съм жител на "краен" квартал мисля за една бира (нали селяните сме така) ама под асмата. Лек ден на всички "балони" от центУра

64

Анонимен

преди 11 години

прав е Бойко на така наречените софиянци дай по една мотика и едно указание от къде се хваща,да не стане някой сакатлък и на нивата,иначе измислят само простотии

63

СмаХнат

преди 11 години

До ПичайЩе кажа че и аз в краен квартал си плащам за паркинг. Преди известно време промениха ЗУТ в който се казва че за всяко жилище трябва да се осигури паркомясто в подемен/наземен паркинг. Така че цената на моето паркомясто е много по-висока от твоята винетка. Когато се "замънка" в центъра си плащам с СМС или на платен паркинг и не плача че си плащам данъка и трябва да ходя на червена пътека осигурена от общината.

62

Център Центрумски

преди 11 години

И ще ми взимат 150 лв. за това че в работни дни се изнасям от и отивам на робата? За това ли ми взимат парите, за престоя през нощта. Да не забравяме че буферните паркинзи са за тези от провинцията и за тези от крайните квартали. За да стигат по удобно до метрото и от там да си вършат работа.