Бъдещето на синята зона породи нови протести. Снимка: ВМРО

Над 100 души се събраха пред сградата на Столична община за протест срещу промените в правилата за паркиране в София.

Митингът предшества днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС), на което отново се обсъждат промените в паркирането.

Протестиращите поискаха настоящата наредба да изтеглена от съвета, докато не се разрешат всички спорни въпроси. Те се обявиха категорично срещу годишната такса, която ще трябва да плащат живеещите в зоните за паркиране

Най-активни в недоволството са симпатизанти на ВМРО и „Атака“, които се появиха с няколко интересни плаката с надписи: „Ще ви посиним зоните” и „Дупка плюс дупка равно на синя зона”.

Още по темата

Заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Ангел Джамбазки заяви, че парите от синята зона не отиват за изграждане на паркинги – каквото би трябвало да е предназначението им.

"Налозите, които плащат гражданите, най-вероятно са предвидени и за предстоящата предизборна година", убеден е той.

От ВМРО готвят тази вечер и втори протест, който тръгва в 18.30 часа от пл. „Славейков”.

Dnes.bg припомня, че в първото си заседание след лятната ваканция Столичният общински съвет обсъжда наново нововъведенията за платено паркиране в София.

Въпреки това съветниците са въвели в дневния си ред да коментират единствено промените по облекчаване на процедурата за издаване на стикери на живеещите в центъра на града. Също така ще бъде обсъждана и отмяна на привилегията за общинските съветници да паркират безплатно навсякъде.

Новите мерки за паркиране в столицата влязоха в сила от 1 септември. Тогава цените се увеличиха значително. Вече за синя зона се плаща по 2 лв. за час престой, а за зелена – 1 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase