174

една

преди 11 години

На нея животът ще и наложи глоба. Но факт е, че детето е пресичало на пешеходна пътека, където има право да се чувства в безопасност, а шофьорите са длъжни да спрат. Има два варианта: 1,майката е *** овца 2, майката разчита на това, че шофьорите ще спрат и детето и не е застрашено, както гласи официалния правилник. Ако и наложиш глоба, ще излезе, че глобяваш човек защото правилата не се спазват, а те не се спазват, защото държавата не налага спазването,т.е. не си върши работата...

173

Един

преди 11 години

До една: Вчера видях детенце на не повече от 8 години да пресича на пешеходна пътека само и забило поглед в някаква си негова електронна игра, дори не погледна има ли коли или няма, учудих се къде са му родителите? Преди малко на булеварда се бях разминал с една жена (това е на около 30-40 метра от пешеходната пътека) след като детето пресече, то спря и се огледа, а зад мен въпросната жена му извика, да го упъти че тя е там! И това е майка? На нея каква глоба да и се наложи?

172

една

преди 11 години

Да не говорим колко пешеходци има, които са по-неграмотни от овце и пресичат именно като овце където им падне. И за такива трябва да има много високи глоби, защото създават предпоставки за смърт, а често и материални щети. Няма кой да въведе строг ред в тази държава, констатирам само безполезно плюнчене.

171

една

преди 11 години

Недоволсвтащите са толкова прости, че дори не усещат как казват, че човешкия живот е без значение. По-важно е времето, задръстванията, замърсяването и какво ли още не,но не и фактът, че всичко това може да доведе до по-малко смъртни случаи основно предизвикани от самите изказващи се. Да не говорим, че ограничения никога не се спазват там, винаги се кара по-бързо, така че пай ще са с 50 км/ч. Другия ефективен вариант бе да сложат непосилно високи глоби за нарушение и да СЕ СЪБИРАТ безкомпромисно.

170

Анонимен

преди 11 години

Мрънкате ли?

169

Анонимен

преди 11 години

По този начин (с фаровете и 30-те километра) управляващите скрито вдигнаха заплатите на полицаите, за да не протестират и да ги подкрепят. Вижте какво стана след фаровете - дебелите *** шопари се заложиха с палки на всеки ъгъл, скрити зад кофите за ***, да дебнат коли със забравени фарове. Същото е с коланите и говоренето по телефон, сега ще стане така и със скоростта...Само в нашата ш*бана държавица е възможно за колан да ти отнемат точки, съизмерими с преминаване на червено. Ама така е.

168

Анонимен

преди 11 години

Това е поредната безумна идея.По-безумна е от карането постоянно на фарове....Тия хора не се заеха с нито един съществен проблем от живота, само генерират безумни решения, които още повече забатачват всичко.

167

Пешо

преди 11 години

Шофьорите на лични автомобили нямат думата. Те са голямото зло на нашите градове. Те запушват градския транспорт и затова той едвам пълзи.

166

Анонимен

преди 11 години

ДО 192::ПРАВ СИ СКЪПИ(А).ДРУГАТА "БОЛКА" ВИ МЪЧИ.НАЙ-ПРОСТИТЕ И ОГРАНИЧЕНИ ЛЮДЕ,ВИ ДАВАТ ТОН В ЖИВОТА.ТОВА ВИ Е БОЛКАТА-РОБСКАТА,ОВЧЕДУШНА БЪЛГАРСКА ПСИХИКА ЩЕ ВИ ЗАТРИЕ.НЯМА ТАКЪВ НАРОД.ВИЕ СТЕ ЕДИНСТВЕНИ.

165

bolka

преди 11 години

до 188 - да, ама София не е цяла България! И е смешен призива да не се кара кола, защото има много причини, които налагат ползването й. Да, би могло да се ограничи, но при този съвременен живот е смешно да се твърди, че може да се живее без кола. Имате примерно малко дете, което през зимата трябва да се води на детска ясла или градина - какво ще ползвате - велосипед ли? Или в 7 часа сутринта ще го карате да върви пеш до детската градина? Освен студа е необходимо и ВРЕМЕ!

164

Анонимен

преди 11 години

да се забрани със закон използването на лични МПС в Държавата- и тогава вече няма да има жертви по пътищата и кога най-после бензина ще стане 15 лв-обещаха ни го от септември а досега едва 3 лв стигна-аман от тези изгорели газове и мръсен въздух

163

Анонимен

преди 11 години

Аз съм за, и ще ви кажа защои аз съм шофьор и си спазвам знаците, но имам наблюдение, колкото е ограничението нашенските шофьори си добавят м/у 10 и 20 км.Аз мога да си карам с 50 градско а др да не спазват закона да ме задминават с 80 и повече тогава и на мен ми идва да увелича скоростта и тогава какво става по пътищата...........

162

Анонимен

преди 11 години

188 така е. Господарите най обичат да заплашват, че ще ни отнемат нещо, към което хората са привикнали до болка, ама в същото време спокойно можем да живеем без него. Така правят. Това е като едно време с кашкавала. Кой се сещаше да яде тогава кашкавал, ама като казаха, че ще е 11лв и всички изпаднаха в шок.

161

Dd

преди 11 години

ЕЙ,НАВЛЕЦИ.КАКВА СКОРОСТ КАКВИ 5 ЛЕВА В ТОЯ ИЗТЪРБУШЕН КУЧКАРНИК-НАРЕЧЕН СТОЛИЦА НА НАЙ-ПРОДЪНЕНАТА ДЪРЖАВА ВЕВРОПА(А СЪВСЕМ СКОРО И ВСВЕТА).ОСТАВЕТЕ СИ ТРОШКИТЕ ВТОРА УПОТРЕБА И ХОДЕТЕ ПЕША,А СЕГА ИМАТЕ И 2 "ЛЪЧА" МЕТРО.БОЖЕ,КАКВИ СКАПАНЯЦИ.

160

От 14 и 18

преди 11 години

"Чака ни пореден скок на горивата"Казах ли ви, че ако слагате минуси ще има увеличение на горивата. Ама не слушате като ви се говори.

159

Pilat продължение

преди 11 години

друго не измислят. Защо не се опитат да спрат изкачащите пешеходци от храсталаците и иззад превозните средства, я малко и тях да глобяват ама редовно. Нормална гледка е да видя някой да пресича на 10м от светофар или пеш. пътека И НА ЧЕРВЕНО. ТЯХ ДА ГЛОБЯВАТ. ЗНАЧИ ШОФЬОРИТЕ ДА КАРАМЕ И ДЕНЕМ С ФАРОВЕ, А ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ И НОЩЕМ - НЕ СА ЗАДЪЛЖЕНИ?!?!? В АВСТРИЯ ТОВА ГО ОТМЕНИХА КАТО НЕ НУЖНО. НАШЕТО МЪЛЧАНИЕ ДНЕС Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ДЕЦАТА НИ УТРЕ!!!!

158

ля ля

преди 11 години

поредния тъпизъм на управляващите........!!! това е нелепо!!! само искам да покажете статистика за хората от ДС които фърчат на червено! случаите в които полицайте нарушават правилата за движение по пътищата и случаите в които се допитват до населението за такива подобни безмислици!!! не могат да се справят с нищо и за това ограждат ли ограждат!! еми още годинка ли ви остана драги господа "управляващи"?!

157

Pilat до Дядо Либен

преди 11 години

Съгласен съм, война има и жертвите са много, те са в следствие на НЕСПАЗВАНЕ НА СЕГАШНИЯТ ПРАВИЛНИК И ЛОШИТЕ ПЪТИЩА, ТАКА ЧЕ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА НЕ СА НУЖНИ, А СПАЗВАНЕ НА НАСТОЯЩИЯТ И ДОРИ ДОПЪЛНИТЕЛНО УВЕЛИЧАВАНЕ НА СКОРОСТТА НА МЕСТА. Някой ако е бил в Цариград (18 милионен град) знае - там на двулентовите пътища не можеш да се влачиш с 50 (веднага ти бипкат) и трафик полиция следи ТРАФИКА, А НЕ КОЙ КАРА С 56 НАПРИМЕР, А СЛЕДЯТ ДА НЯМА ЗАДРЪСТВАНЕ. Сегашните КУХАРИ ОСВЕН РЕСТРИКЦИИ ДРУГО НЕ ИЗМИ

156

Анонимен

преди 11 години

abe 4e e glupost glupost e,ama 6te spazva6 be glupav taxigia!!6tom ti se kazva nqma kak-zatova sme na tova deredje!!

155

Анонимен

преди 11 години

Селскостопатска марка е Фолксваген !