57

Анонимен

преди 11 години

Яяяя,колко специалисти се извъдиха .Истината е само една-няма по-*** народ от българския.Защо бе смехурковци купувате сирене по 3лв/кг-какво очаквате да има в него.Или салам по 2.40лв кг-ами само рага и копита може да има в него.Лошото е ,че благодарение на ГЕРБ и най-вече на Миро сега и 10лв/кг да струва сиренето пак не е от мляко.А какви ги раздухваше-истинко мляко ,истинско сирене -всичко истинско като Гербераст.Да знаете ,че мляко ,което има срок на годност повече от 5дена е добито от бик

56

Пирон

преди 11 години

За 1 килограм сирене са необходими около 3 литра мляко. При цена от 55 стотинки, суровината на мадрата й струва 1.65лв. На пазара цената на килограм сирене е 10+ лв. Нека бъдат така добри да обяснят от къде идва разликата и тя печалба ли е ? Явно забравят, че в България все още много хора по селата сами си правят сирене и могат лесно да пресметнат колко е реалната му стойност.

55

Анонимен

преди 11 години

Какви проверки?Аз съм работил в мандра и като идваха от София от ДВСК, и то не кой да е, а началниците им, пълнеха им чантите за благодарност и айде чао!Нищо не става тука, трябва ръце да се режат!

54

me

преди 11 години

"Усреднените цени" Ей, неграмотни ***!А иначе миналия ден ползвах сухо мляко за сладкиш, е няма такава отврат. Нищо общо със сухото мляко, което съм яла преди. Та ако това слагат в сиренето и кашкавала, нищо чудно, че са толкова странни.

53

Овчаря Митьо

преди 11 години

Яжте "софиянци" сухо полско мляко .Едно време хранехме теленцата за огояване,сега хранят българите с фуражно мляко.Да ви е слатко като оставихте село и станахте столичани..ха..ха

52

Анонимен

преди 11 години

Найденов и Борисов нали сключиха далавера с моловете да замразят цената на млякото за 3 месеца.

51

За 41 до всички

преди 11 години

"Не може хем лъскаво офисче хем чиста храна. Който иска да знае какво яде, ще бачка в калта."Ами прав си е човека, за какво му цъкате минуси. В днешно време всеки втори е вишист, който е учил за да не работи. Не случайно внасяме повече, отколкото произвеждаме. А пък каквото и да произведем, то в повечето случаи е със съмнително качество. Ами хайде представете си, ако всеки започне да работи в офис, кой ще им произвежда храната? После не се чудете защо сме на тоя хал.

50

Vijdam

преди 11 години

nyama mandri, nyama mlekarnitzi, nyama sirenarnitzi, nyama daje i muzei na mlyakoto i na sireneto..nyama mlekari, nyama sirenari...kade ste gi videli? - v starite lenti, vestnitzi ot bg archivite predi voinite li?! aktualni snimki, video?! imat samo rabotlivite sasedi v TR, GR....i gi pokazvat v tehnite medii, ne se sramyat ot tyah, ne se strahuvat , konsumirat gi v EU s mega kef! ima gi v vseki kvartalen magazin v EU na mnogo ezitzi.

49

НМ(народна милиция)

преди 11 години

Това управление създаде огромен проблем в сектора селско стопанство и хранителна промишленост.всеки знае,че пазара регулира цените не Борисов и Найденов,особенно Найденов,до колкото си спомням някакво месце двадесет годишно му виси на дебелото вратле.

48

Анонимен

преди 11 години

BG /Бай ***/ - ЗАКРИВАЙ!!!

47

СЕЛЯНКА

преди 11 години

Животновъди и мандраджии са от един дол дренки -случай комшията изнесъл на улицата надоеното мляко от вечерта и сутринта ,минава някаква цистерна към 9ч,а температурата е вече 35.През това време *** може и да е свършило нещо в кофата с мляко,Лъжа е ,че се контролира от ВРЕТЕНАРИ.Разберете ядем *** и още по големи *** ще ядем докато министър Миро ощастливява кокошките и прасетата.Пълна анархия за контрол на зърнопроизводители и животновъди.Яко крадене пада от СЪВРЕМЕННИ Андрешковци.

46

ВНАСЯТ ГО

преди 11 години

ОТ ТУРЦИЯ !

45

до14

преди 11 години

БДС за храните преди 90-те години е бил задължителен.При този стандарт суровините са натурални,при него е недопустимо производство на мл.продукти от сухо мляко.,разни е-та.Англичаните преди време живо са се интересували от тоя стандарт.А за Миро и аз имам известни съмнения,още по вече ,че на времето го спрягаха ,като виновник за вноса на 20 годишно замразено месо от Ирландия,което народа вече отдавна вероятно е консумирал.

44

Анонимен

преди 11 години

По селата останаха само *** и никой не гледа овце или крави за мляко, а имат само коне, за да извозват скрап с каруци. Мляко няма, освен изкуствено от внос.

43

Анонимен

преди 11 години

Нали ви е ясно за какво са всичките тези упражнения с вноса на сухо мляко? - За да се постигнат по ниски цени, защото... веригите натискат производителите да смъкват цените и те са изправени пред три избора: да уволняват хора, да намаляват качеството или да фалират! За това ще има бум на раковите заболявания в бъдеще. Благодарете на търговските вериги и пазарувайте там!

42

51 до Див аграр

преди 11 години

А това е друго бнещо, те НЕ са регистрирали мандрата никъде. Така и магазин не можеш да отвоприш без регистрация. Но не е забранено да си озаконят мандрата и да си работи като такава

41

Анонимен

преди 11 години

Сетила се Мара да се побара. Това, че се използва сухо мляко (с изтекъл срок на годност) е факт от 10 год насам. М***мка му

40

до 32

преди 11 години

така вев. согувахме се с хубавите наши сортове домати , и др. зелнчуци. Сега сортовете се внасят от компании, разработили ги в Холадния и не знам какви си стерилни държави, слек като направиха вносителите всичко възможно да елиминират нашите вкусни сортове. Съущото е и с хляба, млеката, сирената - някакви компании от държави без традиции, яли през вековете ***, ни учат как да отглеждаме и ядем ***

39

Бай 100-ян

преди 11 години

начи ако се появят нови партизани ,мече освен кашкавал,ще вземат и мляко-сухо!!

38

Анонимен

преди 11 години

За 23 години пазарна икономика и "реформи" броят на овцете в България е намалял от 12 милиона през 1989 г. на по-малко от 1 милион през 2012 г. Няма как да не се внася сухо мляко от чужбина, защото потреблението на мляко в градовете и моловете продължава да расте, а българското производство продължава да спада.