139

шофьор

преди 11 години

Те направо творят на пътя.Истинско удоволствие е да ги наблюдаваш.А ако те возят ... никога няма да заспиш.

138

шахматист

преди 11 години

О , чудесно.Гледам, шахматните зали, клубове и състезания "се напълнили" от жени :)))Ама каква е тая еманципация!? Трябва да изравнят състезателите и да направят общи шахматните състезания а не като сега разделени по полове. Там щанги се не вдигат. Там се показва креативност и интелект. Таман жените да ни пребият :)))

137

аман

преди 11 години

На днешно време има материал да съчиниш каквато си искаш изродска статия.Оглеждаш се, кое ще е по-така провокативно и ... давай !Но това не е журналистика.Днес.бг много нещо залита в тези неща гледам ...

136

Анонимен

преди 11 години

Стига с тия глупости - интелигентност. Няма ли най-после да се появи един от тия "изследователи" и да даде ОПРЕДЕЛЕНИЕ за интелигентност? И после да обясни КАК ТОЧНО я тестват и измерват. Щото тестовете, които се ширят из учебниците, интернет, сборници, списания и т.н. са тестове за измерване на логическо мислене, на иновативно мислене, на възможностите на фантазията и какво ли още не... Но интелигентност НЕ МОЖЕ да се измерва преди да се даде определение за това, какво представлява.

135

173ти

преди 11 години

167 е доста прав за заучаването на тестовете наизуст! Косвено се занимавам и с интелект, и мога да ви кажа, че един истински, професионален тест за интелегентност ще изпоти както форумците тук, така и масата хора. А тия тестове, дето е пълно навсякъде с тях са пълен bullshit - в най-добрия случай измерват един от многото показатели на разума и са крайно необективни. Защото (длъжен се чувствам да обърна внимание), интелектът е многопространствен феномен, а IQ е опростена и неточна мярка.

134

Анонимен

преди 11 години

с всичко мога да се съглася, но не и с финала, където се споменава абстрактното мислене. Може жените да могат да правят и 50 пъти повече неща, ама жена и абстрактно мислене - те такова животно нема - жените са прагматици, емоционално интелегентни (последното е нов използван в науката термин) и т.н., но по отношение на географска ориентация и абстракции дамите никви ги нема. Така че, май просто си чешем езиците с глупости!

133

Иван

преди 11 години

Работата е там, че феминизма, едно от многото сбъркани подразделения на либерализма, е една свинщина. Според феминистките и феминистите жените и мъжете трябва да се конкурират, да се борят един с друг. А според християнството, жените и мъжете са просто различни, и трябва да се допълват и обичат, не да се конкурират. Е, кой подход според вас е по-правилен?

132

гого

преди 11 години

Абе няма интелигентен човек, който да повярва, че жените са по-интелигентни от мъжете. Това, че със зъби, лакти и някои други органи драпат за да направят кариера не ги прави по-интелигентни. само показва какви комплексарки са. Истински интелигентният човек кариера и показност не го блазнят.

131

пак лъжат

преди 11 години

Момчета, не се хабете! Такова изследване, което да твърди, че женския КИ е по-висок от този на мъжете - няма! Проверих! Намерих и изследването на професора. Там такова нещо не пише! Който не вярва да провери! "Дейли експрес" е жълта преса.

130

гого

преди 11 години

Ей, тая 154 голяма комплексарка! Като всички жени. Нищо ново под Слънцето.

129

Мартин

преди 11 години

Смятам, че въпрос на човек, не на пол :)

128

Анонимен

преди 11 години

Статистиката показва, че повече жени са научили наизуст тестовете и затова имат по-добри резултати.

127

The ghost

преди 11 години

Затовали все още програмистите са мъже,аз не съм чувал за жени в тази сфера,защото се изисква логическо мислене. Затовали повечето изобретения са направени от мъже? Тези интелигентни жени може да ги има,но са доста малко.

126

Анонимен

преди 11 години

а пък ако изследването бешеколко държи на бойбългарката можеше да е първа

125

Анонимен

преди 11 години

Нема къ да е тека тае работа...ние сме с 2 глави-значи сме по-умни!

124

chicago

преди 11 години

Ако е сложила манджата да ври,пералнята работи,чисти с прахосмукачка,гледа тв,говори по телефона и проверява домашното на детето,аз на това му казвам"разбъркана програма"не интелегентност.

123

brainwashing

преди 11 години

Пак ли британски учен?! След това ще има "научно" доказателство,че жените са по-велики художници (макар да не знаете нито един велик художник-жена!),велики композитори-жени. Великите географски открития също са дело на жени.Телефона,парната машина,радиото-всичко е изобретено от тях! Ако се вярва на Холивуд в днешно време най-интелигентни са евреите (естествено!),*** и жените! Мъжете,особено белите са ***. И не могат да шофират-научно доказано от британски учени!

122

Анонимен

преди 11 години

да ама не са много умникълват здраво на мюсулманствоАллах Акбар мин кули шай

121

гошо тъпото

преди 11 години

А в България се наблюдава друг феномен: Всяко следващо поколение е по тъпо от предходното. Интелигентността му се ограничава до смяна на мелодия на мобилен телефон или изтегляне на клип на чалга певачка.

120

Анонимен

преди 11 години

но ще им трябва още по-голяма интелигентностпри все по-засилващото се световно изпедерастяване