174

до 194

преди 11 години

Хехе... Ти направо каза вица на деня :))) Я първо виж в учебниците за 4-5 клас какво означава лихва и тогава започвай със сметките. Няма лошо да имаш мнение и да го споделяш с другите, но за да не се излагаш друг път, първо помисли, попитай(ако нещо не ти е ясно) и чак тогава се изказвай... Ако лихвата се смяташе така, както си мислиш ти, то тогава и лихва от 1% на година щеше да е супер много('щото нали за 10г. ще е 10%) хахааха (Не се обиждай, просто ти се радвам!)

173

Анонимен

преди 11 години

Каквото и да пишете фактите са ясни.Не стават тези хора за нищо.Верно ,че са комунисти отвсякъде,но поне да бяха взели малко акъл от комунистите.Но ...някои комунисти са и учили по нещо.Познойте кога на снимка ще Го видим с.... очила.

172

Анонимен

преди 11 години

Много неорентирани хора има в този форум! Това е дълг още от Тодор Живково време. Първо отписаха част от него и го превърнаха брейди облигации, след това Милен Велчев превърна брейди облигациите в еврооблигации, а сега дянков издаде нови еврооблигации за да изплати падежа на старите!Реално Българският народ още плаща за това, че си живееше относително добре по Татово време, но много хора все още мислят с носталгия за времената, когато бяха взимани тези заеми!

171

Анонимен

преди 11 години

Ne znam ama za 23 godini d1lga ot 11mlrd dolara stana 34mlrd evr,a kajete mi dosega kakav d1lg izpla6tame noviq ili stariq

170

Анонимен

преди 11 години

Боговете мълчат, но един Бог не мълчи, а всеки ден ни се натрапва и натяква колко е велик той и кликата му.Всичко това при куп безобразия и несимволично онзиденшно поскъпване.Друг на негово място би се покрил мъничко.Този човек притежава само чувство за величие и никакъв срам.

169

mlad6ito

преди 11 години

2оо8 хладилника ми беше препълнен стандарта беше много по-добър, но тогава имаше социална политика ясно е че всички крадат аз се спуквах да хейтвам Серьожата, сега обаче вярвате ли ми за тия 3 г. откакто герб управлява (бях голям оптимист за тях) видях какво значи да еб*т майката на държавата в полза на монопола, всичко да поскъпне 3-4 пъти включително и сметките и всичките пари да отиват за бензин на астрите и парчета асфалт, а най-жалкото са кредитите които бяха изтеглени...това ще остане.

168

от Мен

преди 11 години

Ех м*мама му стара , няма оправия. Сега пищите нищо че имаме вече 1 000 000 000. Ами ако не ги беше продал какво щяхте да правите, да се ос*рете от кеф ли? Вие другари комунисти, видяхте ли поне едно хубаво нещо в това правителство, само едно??? Аз знам че отговора ви е НЕ , защото така повелява партията майка. Това комунист е диагноза!!!!

167

кики до Иван

преди 11 години

Съгласна.Точно това и направих през 2000 г.Излязох от Бг.,и в началото( 2-3 год) работех здраво-12-14 часа на ден.Мисля скоро да се прибирам-много страдам за Бг.Мисълта ми е че много хора не разбират това,което пишат-въпроса е интригата и злобата.Който и да е премиер,те ще бъдат недоволни.Докато не се промени начина на мислене на такива хора Бг. не може да прогресира.

166

Анонимен

преди 11 години

Не знам нарочно ли се размиват представите:Милен Велчев ПРЕОБРАЗУВА дълга от долари в евро (да, постфактум се оказа, че сме изгубили от тази операция);Симеон Дянков на практика изтегли НОВ ЗАЕМ (да, при сравнително добри условия), защото НЯМАМЕ ПАРИ да си покрием падежа; 2015 г. - следващ падеж. А пари???

165

mlad6ito

преди 11 години

За едни други цифри пък Цецко мълчи - откъде дойдоха тия шест апартамента със смехотворната му заплата преди да стане вице. Но нали и той е Бог...

164

mlad6ito

преди 11 години

Тоя толкова се е самозабравил, че вече и богохулства. За цифри говори...цифрите не са в негова полза като се има предвид поредното поскъпване от оня ден, а през цялото му управление всичко поскъпна тройно и повече. Ето малко цифри какво остана след Станишев:ръст в стандарта на живот, с почти двойно покачване на средната работна заплата в България от 354 лева (2006)[7] до около 600 лева (2009).[8] За същия период минималната пенсия скача от 85[9] на 136 лева.

163

Анонимен

преди 11 години

то и да работиш...

162

Иван

преди 11 години

194 - голям си сладур - на две магарета сламата не можеш да разделиш.Поне не пиши че да се излагаш - ама ти пък анонимно - може - така може за се упражняваш.

161

Иван

преди 11 години

кики: По скоро бих посъветвал теб ако си в криза как да излезеш - надигни си *** и си намери работа и така излизаш от кризата.Ако чакаш някой да ти донесе заповедта в къщи или ваучери за храна и сметки - сигурно живееш с 23 години назад - по време на социализма макар че и тогава трябваше яко да поработваш.Кризата е за тези които не желаят да работят и чакат пенсията на баба или заплатата на мама.Трудно ще излезеш от тази криза.Има да чакаш Бойко и някой да му даде съвет как да те извади от к

160

Анонимен

преди 11 години

Ако се говори за "числени измерения" питам ,къде са 8-те милиарда завещани от Станишев и нямаше ли там поне 1 ,за да се изплати този дълг , а не отново да се вземат заеми.Голям успех-продаваш дълг срещу дълг.Юнаци.Продавайте облигации и така ще стигнете до крушата.А за излизането от кризата изходът е един-други трябва да го направят ,такива ,които могат.За тези за 3 години се видя.Не стават!

159

Анонимен

преди 11 години

7.5 за 10 години при Велчев4.5 за 5 години или 9.20 за 10 години при Дянков.С две думи сделката е по-неизгодна...ама народа се радва ли радва

158

rossen.kulov

преди 11 години

Внасяш парите в ПИВ и ти дават 5% лихва за 1 или 2 две години. На далавера си. Друг е въпроса дали с толкова много пари ще ти я дадат тази лихва...

157

кики

преди 11 години

От известно време влизам тук и виждам,че има много "икономисти ", "политици" и "аналитици". Някои от тях смело се изказват,че Бойко нищо не прави,но досега не съм видяла да се даде съвет и посочи правилната посока от излизане от кризата.Ще ми бъде интересно най-после някой да посъветва Б.Б.Има ли желаещи???

156

zaemi

преди 11 години

по същество това си е международен заем, за отбелязване е че немските облигации се продават при лихва 2.5%;в момента се смята, че ако лихвата надхвърли 5% и повече процента държавата има икономически проблеми и изпада в криза впоследствие!

155

ТPE3BEH

преди 11 години

Червените форумни шумкари пак почнаха да хвърлят прах в очите на хората и да ни дават уроци по соц. икономика...