42

дo 52 Насеркс

преди 11 години

ей *** коминизма е строй наложен на изстрадалия рускиа народ със сила. Комунизма е юдейска измишльотина, спонсорирана с еврейски пари и реализирана от евреи... Цената която плати Руския народ е 60 милиона души жертви на 73 години комунизъм... толкова е достатъчноа да се освободят 600 Българии, така че не ми говори за русофилски щуротии, а бъди благодарен, че тези славяни са ти дали възможността да се наречеш Посеркс, а не Ахмед например...

41

До Ксеркс

преди 11 години

Къде съм казал да не ги смятаме. Аз ги смятам всичките българи- няколко милиона загинали за тези 5 века. Факт е, че освен тях само руснаци умират за нашата, включително и твоята свобода, псе неблагодарно.

40

Анонимен

преди 11 години

Тялото да го д..ха!

39

Ксеркс

преди 11 години

А не е ли върховен цинизъм на фона и на загиналите 30 хиляди българи във войната или ссамо руснаците да смятаме? Не на мен руско-комунистическите ви глупости, стига сте промивали мозъците на децата с русофилски щуротии.

38

До Ксеркс

преди 11 години

Написано е ясно, да може да го прочетат *** като теб. Ако не бяха руснаците, НИКОГА нямаше да се освободим, нашата съдба щеше да е като на арменците и кюрдите. Днес съществуващата Армения, която е една много малка част от старата Армения също е освободена от руснаците.В резултат на Освободителната война от 1878 и Сан-стефанския договор са освободени почти всички територии населявани от българи. Картата на Сан-стефанска България копира картата на българската Екзархия. Тази Сан-стефанска България , е разделена по желание на западните сили- Англия, Франция, Германия и Австро-Унгария. За целта Ото фон Бисмарк свиква конгрес, при него в Берлин, да не е някъде другаде, че да не изпуска нещата от контрол. Там същият Бисмарк кани всякакви страни, само не и блгарите. Излиза и казва "Ние сме се събрали тук не за да решаваме съдбата на ... "някакви си българи", а нашият мир и нашата сигурност".Същият Отто фон Бисмарк заявява, че съдбата на "конекрадците от долното течение на Дунава" не заслужават смъртта и на един померански гренадир. Върховен цинизъм на фона на 30 хиляди загинали руски войници година по-рано, загинали за свободата на същите "конекрадците".Резултатът от Берлинския конгрес го знаем. Знаем и всички последващи катастрофи целящи обединяването на разпокъсаната от Берлинския конгрес България.

37

Рачо

преди 11 години

Ами дали сме: КИРИЛИЦАТА(400млн.ч.), християнство на най-голямата държава в света(Русия), КОМПЮТЪРА, Електронният часовник, Фотокопирната техника, Въздушната възглавница, Телефонният секретар, Хапчето АнтиБебе, Шестият сърдечен тон, Автоматичната Скоростна кутия, Първата в света самолетна бомбардировка, Брауновият газ и много други.

36

mindo

преди 11 години

Преди 89г. турците бяха подкрепяни с безвъзмездни финансови помщи в огромни за онова време размери от запада и щатите. Това беше защото те щяха първи да поемат удара на СССР. Непрекъснатите потоци пари и факта, че германците ги използваха за евтина работна ръка даде възможност на много младежи да завършат образованието си в европа и да се опитат да го приложат у дома. Кражбите на технологии, завършилите в чужбинаа младежи и парите на цивилизования свят си в течение на 40н години си ...

35

Анонимен

преди 11 години

Тоя дето слага минуси ТУРЧИН отзад да му застане

34

Рачо

преди 11 години

Тия потурнаци какво пак са се разквичали? Вашето азиатско *** племе не става за нищо бе талибани! Никакви постижения нямате, никакви научни открития, никаква цивилизация, едни брадати монголски *** сте.

33

Анонимен

преди 11 години

Присмял се хърбел на щърбел. Форумни плъхове и плювачи а вие какво сте дали на този свят? *** ви в устите всеки божи ден, тръгнали сте останалите народи да коментирате и акъл да давате.

32

555555

преди 11 години

NE ISKAME TURSKI ***,NE ISKAME TURSKI SERIALI ,NE ISKAME DA 4ETEM TUSRKI STATII,NE ISKAME TURCI V B1LGARIQ

31

Ксеркс

преди 11 години

Ако не бяха руснаците щяхме да се освободим по-късно. От това "освобождение" излизаме с 1/5 от земите населени с българи с повече българи останали извън държавата отколкото вътре и като васално княжество плюс пагубно руско влияние което продължава и до днес. С оглед на това евентуално по-късно освобождение без "помоща" на Русия е по-добрия вариант.

30

Турски варвари

преди 11 години

Тия варвари, като ни поробват, разрушават всички български градове. Като казвам български имам предвид, градовете построени от българите, като Плиска, Преслав и Велико Търново. Това са български градове, те не са строени върху основите на преди това съществували небългарски градове, като Пловдив и София.Камъните и колоните от Преслав са използвани за строителството на джамиите в района, между които и най-голямата джамия в България, Томбул джамия.Остатъците от крепостта на Плиска са натрошени на чакъл по време на строителството на жп линията Русе-Варна, построена с английски капитали и инженери. Под и днес съществуващата жп-линия са камъните от първата столица на България. Ей, това са тези варвари, и тежестта на тези 500 години варварско робство, унищожила не само държавата ни ами и споменът дори.

29

до 33

преди 11 години

"Идат като тигри,бягат като овци..."

28

Анонимен

преди 11 години

И на вас,и на вас....

27

Анонимен

преди 11 години

Дори е бил столица на Армения. На турците им трябват още поне 500 години за да стигнат в интелектуално и културно ниво европейците.

26

Анонимен

преди 11 години

това е показателно за това какво е станало там където са минали турците - опустошение. Вземете Америка - англичаните са нарправили рай, вземете Бразилия - колония на португалците, Аржентина - испанците, Австралия - пак колония на англичаните. Балканите - колония на Османската империя в продължение на 5 века (сиреч Турция) - днес тука е един боклучарник.

25

Кръвожаден фес

преди 11 години

Хищници сме ние,хищници,а не тревопасни като вас.Отдето минем,зайците се разбягват.

24

Турски варвари

преди 11 години

Ако не бяха руснаците да ни освободят 1878 година, сега съдбата ни щеше да е като на арменците с многовековния геноцид, завършил с избиването на над 1 милион само в периода 1915-1916 година. В най-добрият случай, щяхме да сме като кюрдите, които искат независимост, но според световната ционистка пропаганда са "терористи". Всъщност за терористи са били определяни и Васил Левски, Христо Ботев и другите ни революционери.

23

Анонимен

преди 11 години

xi xi kade sa tez valci.brasnat si gazovete i se polivat s ibrikja ,xi xi