157

много сме зле

преди 11 години

Много сме зле не с лекарите а с организацията на здравеопазването. Разни "експерти" горе високо по министерствата са измислили този хаос. И сега от него няма излизане. Поне да се учат от чуждия опит. А те само си правят опити на наш гръб. И затова и лекарите нехаят и гледат да прехвърлят пациентите-някой друг да свърши работата, ама и през тях да мине - та да източат здравната каса и нищо да не свършат. Човек като влезе някъде трябва всичко да му се види намясто, а не влязъл в спешното и нищо.

156

Bob

преди 11 години

Отивам в Исул със сърдечни болки по нощИте. Реших, че нещо не е наред.Показва се един полузаспал суек от кабинет Вътрешни болести, казва-" Къде те боли"- отговарям, тук и тук... И тоя ми бие един тупаник в гърдите, и казва-"а така боли ли..." Отговарям-"да". "Значи не си за мен, айде чао".Сигурно е бил прав, щом още мърдам...Не съм някакъв шашав, да обикалям болниците за удоволствие. Ама нещо не е наред с докторите, май...

155

доктор-никак не боли

преди 11 години

лекари ментета.мъни мъни мъни мъни мъниииииииииииииииииии.

154

Анонимен

преди 11 години

После да не се чудят докторите защо ги бият.

153

един от народа

преди 11 години

Да си жив и здрав в Бг е чудоако ти се наложи лекарска помощпо-добре се гръмни!!!

152

ии

преди 11 години

Болницата е виновна.Отново неуредици ... може ли на човек по спешност да не обърнат внимание.Вички си клатят краката и само гледат в ръцете.Иначе ми лапотят по стотина кинта всеки месец за здравни осигуровки и накрая пак си плащам виско. Да ни пази господ, че ако се разболеш мъките почват.

151

Елф

преди 11 години

Важното е германските пациенти,че имат винаги на разположение специалист.Доста често вече-български лекар прогонен от вас,които коментирате по-долу и от вашия идол Бойко Борисов и верния му антидокторик-Цветанов.Следователно-оттук нататък като се почуствате болни-идете на милиционер.Хората ясно ви показаха ,че с насилие и простотия все нещичко се постига.Защото вас и близките ви когато ви боли,но знаете че вашите идоли от ГЕРБ са добре-болката не така силна нали?А как да върнем докторите,селяни?

150

Лекар

преди 11 години

Не е лесно. Знам как е, но не спирам да съм човек и да се опитвам да си върша максимално работата, дори и с мизерните средства и условия. Това не е оправдание да не сме хора.

149

Лекар

преди 11 години

И още- докато търсим отговорност само на индивида (бил той лекар или който и да е), а не и на институцията, която го е наела, няма да се оправим. Защото така, дори и да осъдим някого (в случая някой от лекарите), порочната практика ще продължи. Ако обаче се осъди и Болницата, например за 200-300 000 лева обезщетение, следващият път като наема кадри и допуска такива неуредици, добре ще се замисли. Само с вътрешен контрол в болниците можем да се надяваме да преборим проблема с некомпетентността.

148

на въпреки

преди 11 години

елате и работете Вие в Бг болници. Вече няма персонал. Всеки иска да е на бюро и на чисто. Да не се товари психически. Да има малко работа, много пари. Лесно е от страни.

147

Лекар

преди 11 години

Виновни има и трябва да им се търси отговорност. Прехвърлянето на топката е замазване на очите. Първо щом пациентът е в Спешно той трябва да бъде обслужен изцяло(както е писано по-долу).Задълженията на лекаря в Спешно не се свеждат само до определянето на това в коя система е проблемът и викането на съответния специалист. Ако не Болницата не предоставя условията за такова обслужване да се съди болницата, но да се вдигат ръце и да се вика: "Аз направих всичко, не съм виновен" е безумие.

146

Анонимен

преди 11 години

а карате народа да ви плаща *** гейберски осигуровки ..гадове

145

Emigriral

преди 11 години

lelle she mi kaje na men taka (zashto me vikate toi veche e patnik) i napravo sam go napravil tova doktorche patnik

144

тцЪ

преди 11 години

За съжаление повечето ни кадърни лекари заминаха в чужбина. Масово в момента ни лекуват лекари-чиновници, които не могат да различат хранопровод от дебело черво. Не искам да обиждам малцината от останалите тук, които си разбират от работата, но фактите говорят сами за себе си. Бог да прости човека и съд за болницата до дупка!

143

сашо

преди 11 години

Общо практикуващия лекар е специалист и би трябвало како прати човека на ренген или скенер да му стане ясно за какво става въпрос Но да прехвърляш топката на друг е много по лесно

142

Анонимен

преди 11 години

Като знам как станах инженер ..страх ме е да отида на лекар

141

Анонимен

преди 11 години

Какви лекари,какви 5 лева,...не разбрахте ли че това са си едни обикновени лапачи за които освен парата нищо друго няма стойност.Съдете ги до дупка.А на който лекар не му изнася това че българите сме бедни и не можем да му тъпчем пари по джобовете за да си размърда *** и да лекува да се спасява

140

Ф.С.В

преди 11 години

Лекарите естествено че имат право да емигрират-по добри заплати по добро оборудване в болниците- а тук останаха лекари които- ако вкараш един Рамбо-ще излезе на патерици и биологичният му часовник ще тиктака 1--2 месеца след коктейла антибиотици и инжекции

139

Анонимен

преди 11 години

V ispania dori ku4e da si obra6tat mnogo pove4e vnimanie otkolkoto balgarckite lekari na HORATA

138

Ф.С.В

преди 11 години

След 23 г експерименти с здравеопазването -сега вече е кулминацията -Най скъпите лекарства в Европа най некъдърните лекари ..Министри на Здравеопазването срещнати на улицата с въпроса -Искаш ли да станеш министър(Б.Б)- Бърза Помощ на АТВ-та щв лети в града.Линейки от времето на Амон -Ра -и т.н. кое е нормално вече ?? парите за здраве къде са ?-отишли са за пенсии.. а парите за пенсии са отишли за мисии и военни самолети