77

Анонимен

преди 11 години

eeeee, темата напълно се измести! аман от тъпотии! естествено, трябва всеки кандидат за българско гражданство да докаже, че знае език и познава България! всичко друго е тинтири-минтири....а колкото до македонски и български, неоспорим факт е, че македонски и български ВЕЧЕ не са един и същ език, който твърди нещо друго, не е в ред!

76

кк

преди 11 години

доста *** от арабския свят и африка ще станат българи.....а изпита по български се съмнявам да се състои тъй като и сета в българия близо 500хил.граждани не говорят и не признават българския език за официален...но си имат паспорти от BG.

75

до 87

преди 11 години

Аз и с англичаните , американците, австралийците, новозендландците, се разбирам, при условие , че се придържат близко при разговора си с мен до книжовния английски. Ама ако някой от тях почне да "мухабети" на някакъв овчарски диалект на английския , просто ...не схващам нищо.Руснаците ги разбираме чат.пат, щото по-старото поколение ни задължаваха да учим в училище. Ама и сегашният руски в Русия доста се е попроменил. Младото поколение българи не разбират руски. Пример е 15-годишния ми син.

74

неделчо

преди 11 години

Най после някой се сети да промени този закон ,писна ми през пет години да плащам за удължаване на срока на паспорта на жена ми на румънците.

73

до 81 разбираш се

преди 11 години

с македонците без преводач защото езиците са близки ,а не че езикът който говорите е един и същ ! Аз също се разбирам без преводач с македонци,руснаци и сърби ! Славянски езици са ,затова се разбираме с тях !

72

ПАЛЯЧОТО ДЯНКОФФФ

преди 11 години

АЗ АКО БУХНА 200 000 ДОЛАРА В ИКОНОМИКАТА НА США И ХОП АМЕРИКАНЧЕ КО НИ ЗАНИМАВАШ С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО БЕ МАЛКИЯ ПЪПЧЯСЪЛ С ОЧЕЛЦА МИРИЗМА

71

Аз

преди 11 години

Последната точка най-много ми допадна. Не може да раздаваме БГ паспорти на македонците с чували. Те ги вземат не за да живеят и работят в България, а за да заминат в чужбина. Кой ги проверяваше дали изобщо има истина в твърденията им,че имали дядо или баба българи?

70

ИВО

преди 11 години

спрете да давате гражданство на македонци,тези нещастници ни мразят повече от всичко а вие им давате гражданство

69

до 80 ти си идиот

преди 11 години

Държавата като видя ,че всички са такива като тебе и не искат да правят деца ,правилно реши да даде зелена светлина на чужденците ! Данъкоплатци трябва да има ,държавата няма интерес от такива ,които не правят деца ! Раждайте деца ,за да не принуждавате държавата да внася хора !

68

до 77

преди 11 години

Добре де, защо без преводач се разбирам в Македония с всеки там ? Дори и на прилепски или кумановски диалект да ми говори ? А кумановският диалект прилича повече на сръбски, отколкото на книжовния македонски език. На основата на прилепския и велешкия диалекти е изграден през 1945 г. македонския език. Битолският говор е толкова мек, че понякога дори на хасковски ми прилича. А помашките родопски диалекти са доста "по-чужди" и с доста по-различна граматика от книжовния български.

67

!!!!!

преди 11 години

Тези искат да напълнят държавата с талибани и подобна *** !!!

66

Диана

преди 11 години

Явно Дянков не е наясно с факта, че ЕС не предвижда двойно гражданство, а две паралелно съществуващи гражданства - на страната членка и на ЕС!

65

БРАВО

преди 11 години

БРАВО ЕДИН СВЕСТЕН ЗАКОН !

64

до 71

преди 11 години

Няма значение кога "т.нар. македонски ез." е придобил разликите си ! Важното е ,че е съвсем различен език от българският ,имат различна граматика ,различен народ са !

63

Анонимен

преди 11 години

76Изв не знаех че в ЕС има само една държава и тя е ***.Или пък в останалите в ЕС страни не се купува по подобен начин граждансвто.До 8-ми клас ли си учил та си толкова бавно мислещ?

62

Ф.С.В

преди 11 години

Вил съм в Ванкувър говорил съм с българи там -около 15 -20 хиляди канадски долараа адвокат и няколко години дела ти трябват за да се узакониш -говоря след 2000 г преди това нещата са били малко по лесни

61

Анонимен

преди 11 години

Само пълен ид*от би дал и един лев за бг гражданство.Съвсем скоро ще се откажа напълно БЕЗПЛАТНО от моето.

60

до гурбетчия

преди 11 години

Ти трябва да си по-вещ за "помашкия" език, щото това е майчиния ти език, а не да се занимаваш с македонските диалекти. Хайде да вземем глагола "е-б-а" и "е-б-а-м" ед.ч. --- 1л. - е-б-а / е-б-а-м; 2л. - е-б-е-ш /е-б-е-ш; 3 л. - е-б-е / е-б-имн.ч. --- 1л. - е-б-е-м / е-б-и-м-е; 2л. - е-б-е-т-е /е-б-и-т-е; 3 л. - е-б-а-т / е-б-а-а-т

59

Акуд

преди 11 години

Дянков 200 бона са малко така ще напълниш България със всякаква *** от арабския свят ве!

58

Анонимен

преди 11 години

Защо слагате минуси на 53, когато пише истината. Еди от четирите варианта да останеш в Канада е сумата от 200 000 долара.