35

Nik

преди 11 години

Срам ме е вече да живея в такава държава, но за съжаление нямам друг избор.

34

Анонимен

преди 11 години

Чудно ми е, как ЕС ни е приел с такова законодателство и още ни търпи. Защо въобще се изучава тая наука право в бг, след като няма нищо общо с правото в нормалния човешки свят.

33

Бургас

преди 11 години

Дано тоя съдия, който даде условна за убиеца-да изпита същата болка, каквато са усещат близките на момичетата. Същото да го сполети и него. ДАНО

32

Българин

преди 11 години

Изобщо да се премахне споразумението като вариант НАВСЯКЪДЕ при доказано провинение и невъзможност на подсъдимия да подпомогне с нещо голямо и допълнително следствието.Иначе излиза, че за едно "ДА, ВИНОВЕН СЪМ" се сключва споразумение. Ей, съдии, и ние гледаме криминални сериали и знаем кога се сключва то.

31

Ben

преди 11 години

Това ще е винаги скапаното законодателство, докато управляват комунисти, милиционери и техните отрочета.

30

Анонимен

преди 11 години

Дано тоя съдия, който даде условна за убиеца-да изпита същата болка, каквато са усещат близките на момичетата.

29

Rad

преди 11 години

Срам и позор е вече да се живее в такава държава, където за убийство да те съдят условно.

28

Анонимен

преди 11 години

Как е възможно за убийство да има условна присъда. Такова законодателство освен в бугаристан никъде другаде няма и такова чудо и през турско не е било-всичко е измишльотини в историята.

27

николов

преди 11 години

Ако е моето дете,не искам дори да го съдят.Искам да ми го дадът за пет дена.Обещавам,че ще го пусна жив и здрав.Просто ще си почне от първи клас отново.и ще е мноого кротък.

26

Анонимен

преди 11 години

Е при такива очевидни и ясни обстоятелства оставаше и да не се признае за виновен. Тогава присъдата му по закон трябваше да е ефективна и споразумение нямаше да е възможно,като непризнаването на доказана вина щеше да се води утежняващо присъдата обстоятелство. Вие адвокатите съвсем не ги признавате че съяествуват май... Честен бил и си признал... хаха :))

25

Анонимен

преди 11 години

А и това ще послужи като назидание за всички бъдещи безмозъчни УБИЙЦИ !!Така, че не ми разправяй, че се разкайвал и бил невинен...

24

до Silver

преди 11 години

Ох наивни ми приятелю,всеки в България знае,че това е процедурата да получиш условна присъда. Признаваш се за виновен или за да получиш по-малка присъда,или да се измъкнеш условно,и това по-съвет на адвоката разбира се.

23

@ к.18

преди 11 години

Шофьор, премазал човек на пешеходна пътека, си е убиец, както и да го погледнеш. Пращаш детето си на училище или за покупки, то преминава улицата на пешеходна пътека и някакъв асоциален тип независимо дали от простотия или по невнимание, или понеже не съзнава какво върши, отнема живота на детето. Като е *** или невнимателен, да не се качва на кола. А в затвора *** ще му помогнат да осъзнае какво е направил. Така че убиецът си е убиец и няма защо да го защитавате. Аз имах племенник и бях свидетел как той отиде да купи кутия сухи пасти за закуска и не се върна: някакъв хлапак на 23 години не спрял на пешеходната пътека, съседна кола му попречила да види пешеходеца на пътеката и той го премаза. Да сте виждали премазано дете и мозъкът му пръснат на зебрата? А онзи *** гледаше уплашено като ***. Осъдиха го на 2 години условно. Така че само затвор ще оправи тези, които не стават за шофьори. А магистратите в такива случаи си показват истинското лице: пари в джоба т.нар. хонорар и всичко става ОК условна присъда и без кола 6 месеца. Свинска им история!

22

Анонимен

преди 11 години

Ефективната присъда,дори и година да е ще стресне шофора,а времето в затвора ще го пораздруса. Ще се замисли дали пак да кара като откачен както повечето маршрутки. Ето каква е целта на присъдата! Защото като получи условна ще си отдъхне и след седмица ще продължи по старому,мислейки си "абе това е България,винаги може да се измисли нещо"

21

askhole

преди 11 години

Крайно време е да се пишат имената на прокурорите и съдиие, мотивите им, които при доказана вина, неоспорими доказателсва искат условна, само защото не им се занимава или какво? Да сте чули за адекватна осъдителна присъда в затвор напоследък, освен онова недоразумение за 8 г за една чанта? За това ли им се плаща от нашите данъци, това ли е справедливост- условна и да се мръдне за дело?? Пишете имената на тези прокурори и съдии, да знаем какви са, защо са решили така.

20

Silver до 11

преди 11 години

Глупчо, имаш ли ти най-малка представа какво означава "признал се е за виновен" като термин и какви са последствията от това за по нататъшното решение на съда?! Това означава, че той няма да се защитава, а се оставя в ръцете на съда!А най-големият наивник си ти щом мислиш така - "Дори и най-големия престъпник да е пак ще го каже това с цел да отърве кожата."Най-големите престъпници не си признават вината никога, колкото и явна да е тя, колкото и свидетели и да има по делото.

19

до к.10

преди 11 години

Този пишман шофьор убива, защото е безотговорен, но много добре знае,че може да сключи споразумение с прокурора зад гърба на родителите на убитото момиче и парви това. Прокурорът, който трябва да защитава интересите на държавата, а тези хора, които са убити са граждани на тази държава, си затваря очите, по-точно плюе на живота на гражданите, и сключва споразумението. Той също е безотговорен, но и нагъл, защото много добре зане,че това момиче няма да се върне, а убиецът няма да лежи в затвора. Така че наглостта е двойна на убиеца и на прокурора, уредил този убиец да не отиде на топло. Впрочем, това няма за какво да ни учудва, защото окръжна съдийка, майка на деца, на име Галина Лазарова от варненския окр.съд осъди убиец, премазал дете на пашеходната пътека, на 1,5 години затвор. И същата тази майка заяви в сп.Правен свят,че е доволна от присъдата. Та на такива магистрати, реално закрилящи убийците-шофьори, пожелавам техни деца да бъдат премазани от такива убийци-шофьори, та най-после каменните им глави да проумеят, че за убийство на човек минималната присъда трябва да бъде поне 5 години в затвора!

18

Анонимен

преди 11 години

Хора, правете разлика между: умишлено, в пияно състояние, с превишена скорост, по невнимание и т.н. ... ами убил си крадеца /и то съвсем умишлено/ докато ти е в къщата и краде?Животът не е толкова елементарен, че да отсичате така - "смърт за смърт /затвор/" ...

17

ети

преди 11 години

Абе хора вие дето казвате че ефективната присъда няма да върне момичето, с кой акъл говорите? Ми то щом е така дайте никого да не съдим убил някой някого с брадвата ми като го осъдим ще върнем ли убития??? Само си помислете ако на пешеходната пътека лежеше /недай си Боже/ вашето дете щяхте ли да бъдете толкова милостиви, или щеше да ви се иска да го разкъсате парче по парче /макар че това няма да ви върне детето/ !!!

16

Анонимен

преди 11 години

в панделата