толкова и разбираш от ракия като чета кви глупости си написал на бидон чувал захар ти варил ли си ракия някога ***
Според мене е по-важно от градусите е гроздовата да се прави от грозде, сливовата от сливи, а не от спирт, вода и есенции.
При ракия над 50 градуса е играл яко шекера,хубавата ракия-отлежала е мека/мека топлина/както се казва, около 43,45 градуса.А иначе при много силни ракии съотношението е на бидон чувал захар- лакомия ,аматьорска работа.
Хубаво е да има такива регламенти за да няма опити за "шменти-капели" от производителите и да се опитват да ни продават някаква шльокавица (като смотаните сърби).
Защото ракията е над политиката!Ракия е имало преди нас,ще има и след нас! - Неочаквана ваканция :)
С чудесни неща се заниамава нашия парламент! Изводът е май, че бая любители на ракийката са се събрали там! Или пък може би професионанлисти!!!:D
Парламентът реши: Гроздовата поне 40 градуса