84

Анонимен

преди 12 години

Лесно е да се гледа в другите държави но при нас вдигайки възръста някой замисли ли се тези хора от 55-65 г., какво ще работят ,защото работодатела иска млади хора !!!Само в държавния апарат могат да достигнат тази възръст.ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ ПЕНСИОНЕРИ/ОНЕЗИ КОЙТО СА СЕ ПЕНСИОНИРАЛИ РАНО И ВЗЕХА 20 БРУТНИ ЗАПЛАТИ/СЕГА ЗАЕМАЩИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ ДА БЪДАТ МАХНАТИ И ТАМ ДА ОТИДАТ МЛАДИ ОБРАЗОВАНИ ХОРА.

83

жоро

преди 12 години

коя партия похарчи(или открадна) пенсионния фонд след 09.09.1944г.? Коя партия похарчи(или открадна) пенсионния фонд след 10.11.1989г.? Защо се оплакват пенсионерите след като ТЕ гласуват за техните крадци.

82

Факт

преди 12 години

От тази статия се виждат още различия между България и нормалните държави. 1/ Никъде възрастта за пенсия не се увеличава така скокообразно както в България.2/ Навсякъде другаде хората като се пенсионират на съответната пенсионна възраст им остават средно поне още 15-20-25 години живот, а в България на мъжете им остава около 5-6 години, а на жените около 10-12, като сега ГЕРБ ги намалява още.

81

Анонимен

преди 12 години

КОГА ЩЕ ПРОЧЕТЕМ В БЪЛГАРИЯ ЗАПЛАТАТА ЩЕ СЕ ИЗРАВНИ С ТАЗИ НА ЕС????ВИЖТЕ КОРАБИТЕ И ПАСАЖЕРИТЕ НА ТЯХ ПЕНСИОНЕРИ ОТ ДРУГАТА ЕВРОПА ,А СЕГА КАЖЕТЕ КОЛКО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ МОГАТ ДА СЕ КАЧЪТ НА ТЯХ?

80

защо

преди 12 години

Защо гледате в чиниите на другите-ТЕ СА ПЪЛНИ....?Защо хвърляте прах в очите ни-НИЕ ОТДАВНА ПРОГЛЕДНАХМЕ.....?Защо не дадете размера на пенсиите и помощите в цитираните страни-НИЕ ГИ ЗНАЕМ....?Каква е целта на това "произведение" на БГ Днес....?!!!!!!!!!!

79

до 85

преди 12 години

И как се създава нещо в обирджииската ни държава? С кредит от банките, дето искат лихва, все едно продаваш наркотици???....С облекчено административно законодателство? Без рушвет на правилните хора? И без някой да си поиска предварително пая, ако успееш?

78

До 86

преди 12 години

Бяха създадени "по онова време", но впоследствие всичко се разруши и/или продаде за жълти стотинки на "инвеститори" с неясни намерения! За това и в момента сме бананова република.

77

Анонимен

преди 12 години

Покажете и размера на пенсиите в съответните страни за да се разплачем още повече.

76

Анонимен

преди 12 години

ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ НЕ ВИЖДАМ МЛАДЕЖИТЕ КАК ЩЕ СЕ ПРЕНСИОНИРАТ НЯКОГА.ЩО НЕ ПИШЕТЕ КАКВИ СА ПЕНСИИТЕ НАВЪН И КАКВИ ПРИ НАС.

75

Анонимен

преди 12 години

А продължителността на живот в тези държави може ли да се добави в това изследване. Защото манипулирани изследвания най-много обичам! Защото ние сме на 80-то място (69,3 години мъже, 76,7 години жени)! Докато всички изброени са: Франция - 10-то, Германия - 23-то, Испания - 26-то, Италия -12-то, Полша - 56-то, Швеция - 7-мо

74

Анонимен

преди 12 години

Българите ще работим до 100 годишна възраст,за да има какво да крадат тиквите по върховете.Освен това пари са нужни и за отглеждане на ***.В демократична държава трябва да имаш права на избор и само ако искаш пенсия,да си правиш вноски.Същото се относя и за здравоопазването.Всичко останало е рекет!!!!!

73

До 75

преди 12 години

"В БГ производителността на труда е 4-5 пъти по-ниска" ГЛУПОСТИ! Когато чуя такова нещо побеснявам. О, неразумний юроде, знаеш ли как се изчислява производителността на труда? Кой ви лъже така нагло?!?!?! Производителността на труда е добавената стойност,разделена на броя човекочасове. При положение, че нямаме сектори с висока добавена стойност: сериозна индустрия и Research&Development, винаги на хартия производителността на труда ни ще излиза ниска! Ако ще и по 24 часа на ден да работим!

72

Петров

преди 12 години

На 59 години съм - икономист/ВИНС-Варна/ Имам 33 години стаж Последните 27 като икономист и счетоводител Служих на границата с АК-47 Нека да разрешат на всички неосъждани и псисически здрави да си закупим по един АК-72 и тогава да ми обясняват кога ще се пенсионирам.

71

До 76

преди 12 години

Според мен трябва да го закрият пенсионното осигуряване тъй като е неефективно в БГ. По добре хората да спестяват, а който не може да пести - ще мре рано.

70

До 75

преди 12 години

Сравняват се условия за пенсиониране, не самите пенсии.Защото ако ще сравняваме размерите трябва да се отчете, че в БГ производителността е 4-5 пъти по ниска. А пенсионерите като % от населението е по висок. А от там ниските пенсии са гарантирани и за в бъдеще.

69

Анонимен

преди 12 години

Абе вие за ненормалник ли ме взимате? Нито съм завършил училище за бавноразвиващи се, нито съм завършил западен университет като Кембрич например. В тая Европа само 7 държави ли има или толкова ви обучават в факултета по журналистика. Това отново е пълна манипулация и понеже сте платени журналистчета на ГЕРБ и лижете *** на Дянков казвам просто че това както и всичко останало е манипулация и гнусотии от ГЕРБ. Крайно време е ББ да ви озъпти малко. Иначе плюйте си стига да има кой да ви вярва.

68

Кашчей Безсмертний

преди 12 години

К'во ривети, бе мат'риал???Виждате ли, и другите бачкат до гроб!Аре, радвайте се!К'во ривети?

67

Анонимен

преди 12 години

На всички измислили тази велика тъпота им пожелавам никога да не стигнат до пенсия. Това е пълно безумие.

66

риана

преди 12 години

а защо не са писали по колко евро пенсия получават по изброените държави??? за съжаление ако може само да внасяме за държавата а когато имаме нужда тя да ни помогне - си никой???дали ще се оправим някога зависи от тия от горе които си взимат добри заплати и изобщо не им пука долу мравките как живеят!!

65

Ужас

преди 12 години

Наглостта и пропагандата герберска нямат край и мярка!!! Така поставени тези данни нямат тежест!!!Напишете:ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ към днешна дата на минималната и средната пенсии по държави, съпоставена с нашите!!!!!!Колко е продължителността на живота в отделните държави съпоставена с данни за България!Тогава ще излезе явно какво е положението с пенсионната система у нас спрямо ЕС!!! Ама не смеете, нали?