17

гурбетчия

преди 12 години

"аз обясних на сина си още докато беше на 4 г. как се правят бебета"! Няма нищо лошо ,но няма и нищо добро в това ! Просто не е хубаво да изпреварваме времето!Всичко ще си дойде с времето! Все пак затова са деца ,особено тези на 4г. ,ако им кажем ,че не съществува дядо Коледа ,ако им кажем и други подробностии от живота още докато са на 4-5г. , ами то тяхното няма да е никакво детство ,ами направо ще прескочат един етап от живота си ,а това е най-хубавият етап от живота -ДЕТСТВОТО !

16

----

преди 12 години

ако растат в по-свободна атмосфера всичко ще си дойде на мястото

15

не

преди 12 години

повечето коментирали явно нямат деца

14

Анонимен

преди 12 години

На децата трябва да се обясни още от малки как се правят деца. Никой не е казал да изпадаш в подробности, а просто механизма - мъж(шепсел) и жена(контакт) и като се вклучат след около 9м има бебе в корема на майката, - елементарно. На 6-7 темата няма да им е даже интересна, но ще го запомнят и няма да се лъжат. Трябва да се обясни и за контрацепцията и, че може да се заразиш и т.н.От друга страна общуването с другия пол е много важно.Не е толкова сложно, но хората имат предразсъдъци

13

Ауу ...

преди 12 години

Въобще не е необходимо да се говори с младоците за "секс". Просто трябва съответната атмосфера да я има в семейството, между вас и съпруга(та) ви, да си личи взаимната ви любов (ниц, де!), без да правите от по-невинните дори ласки срамотия, да има свобода в отношенията, а и в приказките (без крайности). "Секса" те сами ще си го открият - сега той е навсякъде. Как го откриват селските деца открай време, като гледат безсрамията на животните? Ауу ...Впрочем като казваме "секс", коя дума маскираме?

12

Анонимен

преди 12 години

Водиш го в публичен дом и там професорки по секса ще му обяснят всичко.

11

гурбетчия

преди 12 години

Българите ме учудвате ,че хем сте уж грамотни ,пък пак бъркате понятията секс и любов ! За любов мога да говоря с децата си ,да ги питам имат ли си гаджета без да им се меся и да им се карам!Но да говоря с децата си за мастурбиране ***,близане и пр. ,ами те ще ги знаят тези работи и без аз да им обяснявам!На мене баща ми ли ми показа как да правя ***?! Пак казвам,че относно секса ,по-добре е в училище да научат подробности ,също и като си говорят и споделят с по-възрастните приятели и т.н

10

Илкова

преди 12 години

Разбира се, че най-напред трябва с родителите да се говори. Че това не е нещо срамно, когато се прави с любов. Аз имам две дъщери на 14 и 12 години и никога не съм имала проблеми да поставям теми или да отговарям на техни питания. Майка ми е с 41 години по-голяма от мен и винаги е говорила за целувките дори като нещо срамно и мога да ви кажа, че това ми се е отразява по някакъв начин в момента ... негативно разбира се

9

гурбетчия

преди 12 години

Е с това не мога да се съглася ,аз да говоря със сина си или дъщеря си за секс ! Абе вие не сте добре ! Най-добре в това отношение могат да помогнат учителите в часа на класния ръководител или СИП по сексуална култура! Но вие сте толкова "морални",че на брашното сте евтини ,а на триците скъпи ! Някаква учителка говорела на тинейджърите за секс и им пуснала порно ,родителите веднага се вдигнаха на крак !Ами говорете вие с децата си за секс тогава ,кажете им как се правят ***!Не ви е срам!

8

KPETEHA

преди 12 години

А ние бяхме *** деца ли ? На 4,5 год четях като хахав, а някои в училище до 8 клас сричаха. Може би просто твоето дете е над средното. Повечето са както и по наше време "кухи ***".

7

Какво му плащаш

преди 12 години

Цакаш за една печена *** на видима възраст 28-30, тя ще му обясни, ще го въведе ... Може и да ти го отведе ... Плащаш, но колко си спестяваш!

6

optimist

преди 12 години

В нашето общество въпросът за секса е бял кахър. Първо трябва да научим децата си на това да са честни и добри, да помагат на другите, да не решават проблемите си с психическо или физическо насилие. И не на последно място разбира се да им изградим ценностна система - т.е. да им се изясни и покажем, че чалгата, силикона, бръснатите глави, ланците, наркотиците, алкохола, лекото поведение и всички останали простотии не са добри и хубави неща.

5

Анонимен

преди 12 години

Те знаят повече от родителите си ...

4

Анонимен

преди 12 години

няма да му говоря ще му показвам направо

3

ева

преди 12 години

Моят син още на 4г. ме попита как се правят бебета и му обясних. Преди време мой познат спомена нещо в смисъл че щъркелите носели бебетата и детето ми съответно му отговори че е глупав и не знае, че бебетата ги раждат майките им. Винаги съм разговаряла със сина си като с голям човек и ефектът е поразителен. Препоръчвам на всички родители да не подценяват децата си и с думи прости да им обясняват нещата в живота. Няма от какво да се притесняваме. Съвременните деца са изключително умни !!!

2

azzzz

преди 12 години

Един баща решил че е време вече да поговори за това със сина си. Синко, искам да поговорим с тебе за секса. Добре тате! Кажи какво искаш да ти обясня...

1

Анонимен

преди 12 години

Основният въпрос към тийнесжърките: Правиш ли ***?