133

Радослав Каменов

преди 12 години

До 143. Разрешим ли добивът по тази технология в България, няма да остане народ. Кое е по-добре според тебе? Семейството ти да е здраво и сито,или резервоарът ти да е пълен. Кой ти каза че цените на газта,парното и бензина ще паднат ако си дадем земята?Почнат ли да дупчат е сигурно ,че ще изгубим хляба си,водата и здравето .Тази земя не е само наша ,тя е и на нашите деца.Израсъл съм беден,но въздухът и водата бяха горе -долу чисти.Колко от хората в България ползват парно?Какъв газ, кви пет лева?

132

Радослав Каменов

преди 12 години

До 149. Първо-Добивът на шистов газ във САЩ СЕ СУБСИДИРА от държавата. Второ-Добивът на ш.г. във САЩ е ОСВОБОДЕН от данъци. Трето-Резервите от shale gas се ЗАВИШАВАТ ИЗКУСТВЕНО ,за да генерират по-голям поток от инвестиции. Четвърто-Енергийна независимост е постижима ЕДИНСТВЕНО ако ВЕИ се усвояват на 100% във съответната държава,ама понеже някой някъде осрал земята си,дай да направим и ние така.Пето-Най-*** е,че такива като теб се връзват на МНК,които наш гръб искат да напълнят гушата.

131

Радослав Каменов

преди 12 години

До Едем. Не си прав брат. Сондажът във Рогозина го провежда фирма, регистрирана в Русия. Движението е срещу добивът на шистов газ по технологията за хидроразрив.Няма значение от къде е компанията-САЩ,Русия,Британия,Холандия ,Турция или Индокитай. "Шеврон" е най-много на фокус,понеже като Мултинационална компания са направили най-много бели: Еквадор ги осъди-те казаха "ще платим когато ада замръзне", Бразилия ги накара да преустановят дейност на територията си,във Нигерия ...списъкът е дълъг.

130

Радослав Каменов

преди 12 години

До From Germany - Алоо Враца ,Добруджа-юг и Добруджа -север ги обединява един голям сладководен басейн на име Малмваланж, така че замърсяване там означава и замърсяване тука. Разрови се малко ,стига си чел "Моята борба".Fehrstehen Sie?

129

Радослав Каменов

преди 12 години

До nedkodd - Германия традиционно е индустриална държава.Държавите които: изнасят суровини,преработват суровини и които най-вече ИМАТ СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО, собствена индустрия,и във които влизат повече пари,отколкото излизат е нормално да бъдат по-добре от нас. Половината вериги във България от типа на "МЕТРО",Кауфланд, Лидл и т.н. са регистрирани в Deutschland,и работата им е да преливат капитал от едната държава в другата. Може да се сетите от коя в коя ;) .

128

nedkodd

преди 12 години

Защо Румъния,Украйна,Полша ,САЩ и.......още колко държави добиват и ще добиват шистов газ а наште русофили реваха до небето,а пък мой приятел беше миналата седмица в Германия и си купили от магазин яйца по 8 цента а в била в България са от 33 до 58 стотинки,та не мога да разбера защо фрау Елзе получаваща 1200евро пенсия дава 8 цента за 1 яйце а баба Мария с пенсия 90 евро купува яйцето по 25 цента а МИНИСТЪР МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ КАЗА,ЧЕ ТОВА БИЛО НОРМАЛНАТА ЦЕНА ЗА ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ И..........

127

From Germany

преди 12 години

Ало, екозащитници от Добруджа-юг, подпочвените води от Добруджа-север да не би да стоят на границата....*** сте и платени ***!

126

до 152

преди 12 години

досега от хамериканците сме само на загуба - югоембаргото, заразените с довят от Сърбия обеднен уран земи в северозападна България, разсипаната армия, неплащане на наеми за военните им бази..и сега, виждате ли, точно от Шеврон, дето разсипа природата на няколко държави в Латинска Америка ще сме на голяма изгода и печалба.

125

ЕДЕМ

преди 12 години

Мдааа ние българите пак излезнахме най-умни.Американци,поляци,румънци абе загубенини народи-след 10 години само в пущинаци ще живеят,а ние ще се плицкаме в рая и ще им се смеем.Обаче като напънат за визи ние ще кажем НЕ ние ви предупреждавахме,но вие не слушате.Само една малка мисъл ме гложди - цялата ни проклета история е низ от грешни решения.Ама нищо важно е ШЕВРОН тези САТАНИ да не печелят.Да печели ГАЗПРОМ те са наши БРАТЯ.

124

Анонимен

преди 12 години

Те румънците нали са по-прости от нас,та затова вече са по-добре,а ние ще си гнием в мизерията,защото сме все големи разбирачи.

123

до 143

преди 12 години

Полско яйце в България струва 11 ст старо и 15 ст прясно, а българското - 30 ст старо и 45 ст прясно. Я ми кажи сега как американците ще ни продават БЪЛГАРСКИЯ газ по-евтино от руския???????????????????????

122

Анонимен

преди 12 години

И ква стана тая Румъния май ще си стане енергийно независима , те вече разработват едно поле в черноморския шелф , спецовете казват че имало там 80 млрд м3 газ , това за ваше сведение би означавало за нас 25 години ще си вадят и шистов газ а ние ще духаме супата и ще гриземе както го правиме и сега ежедневно руското дръвче , честито ***.

121

до 143

преди 12 години

О, ще се спре, не думай!? И как ще спреш нещо, за което някой тлъст чичка с дебел портфейл е платил и очаква да изкара пари? Ти ли ще го спреш, когато са надупчили всичко и всичко е отровено, и за какво да ги спираш? Когато всичко се отрови все тая, така или иначе все едно си изрязал част от България и си я превърнал в Ада, мислиш ли, че ти например можеш да поемеш отговорността за този експеримент, би ли заложил живота си и семейството си зад този опит? Би ли жертвал тях?А защо го правиш с БГ?

120

Тъпи мамалигари

преди 12 години

Ще си отровят земята от алчност. Газта след година, 5 или десет ще свърши, а ЗЕМЯТА ОСТАВА ОТРОВЕНА ЗА ХИЛЯДОЛЕТИЯ.Внуците никога няма да им простят, ще ги проклинат завинаги.

119

анонимен

преди 12 години

цената на бензина имала връзка с Русия ? да бе, а защо в Италия в момента бензина е 2 евро ??? я се освестете за малко

118

Стоимен до 143

преди 12 години

Анонимни ми приятелю,вредите са стотици и са доказани.Друг е въпросът,че фирми като "Шеврон" са нахални и не се отказват,и че промиват мозъците на хората със своите пари.Когато обаче те им се навият,колкото и пари да имат,няма да могат да си купят чиста природа.Все едно да отидеш да живееш в Припят-рано или късно умираш!И тези високи цени са заради това,че само сумтим зад мониторите,а не правим нищо съществено!Когато някой надигне глава,народът му я отсича,защото сме стадо.Трябва друго мислене!

117

анонимен

преди 12 години

ами всичко които живеем наблизо до сондажите си вдигаме децата и идваме в София. елате вие на живеете тук.

116

Анонимен

преди 12 години

Един ден това ще се случи и в Б-я. Всичко ново е имало противници. Ако е вредно ще се спре, но засега се ползва и няма доказани вреди. Загубата е за нас. Интересите това да не се случи са на Русия, за да ни продават скъп газ, а цената я плащаме ние - народа. Виока цена на тока, висока цена на парното, висока цена на бензина

115

до 123

преди 12 години

Не може, а ще бъдат най-търсената "стока". Всички доклади, проучвания и прогнози сочат, че питейната вода и храните за населението ще са дефицит само след още 20-на години. Затова аз съм на мнение, че България трябва да поеме в посока - Рай, чисти планини и води, земеделие, ВЕИ, животновъдство и туризъм. Имаме голям потенциал в тази посока, море, планина, минерални извори, и т.н.

114

до 138

преди 12 години

Винаги съм съжалявала хора като теб - мислите само как да си напълните търбусите, да си карате трошката без пари, и да ходите по потници вкъщи зимата. Явно такива като теб отдавна са изпаднали от еволюцията на човешкия вид. Всички търпим лишения, но човек винаги трябва да разсъждава - кое е по-важно, а не след него и потоп - като ***.