44

Анонимен

преди 12 години

И сега к'во ша праим с Пернишката Академия по Телекомуникации, Компютри и Архитектура?

43

Анонимен

преди 12 години

В САЩ имат над 2000 университета.Тоест съотношението жители на страна университет е сходно с българското.Как може страна с 6-7 милиона души да има 10 университета?Разбирам че Световната банка има интерес от максимален брой аборигени дето не могат да четат и пишат дори ама ние адекватни политици нямаме ли които да мислят?По колко души ще влизат на випуск?По 10?Само най-богатите или някакви гений?Останалите ако искат да теглят по 1 милион заем и да ходят да учат в чужбина.Селски тарикатлъци,жалки

42

optimist

преди 12 години

Не знам колко ВУЗ-а има в България, но бих заложил, че са над 100. Само в София има 20-ина. Днес всеки е висшист, аз като се замисля почти не познавам хора със средно/основно образование. Всички са или студенти или завършили разнообразни специалности и университети. Наистина броя на ВУЗ-овете трябва да се намали най-малко с 2/3 и да се затегне филтрирането и подбора, за да има някаква стойност това образование.

41

Анонимен

преди 12 години

"А броят на висшите училища да се редуцира максимално" - А най- добре да ги затворят всичките!*** народ - слаба държава и по-лесно стадото се управлява!

40

Анонимен

преди 12 години

сетиха се .... БГ с най много и най некачествени ВУЗ в света ..... моля не гледайте всички към Перник ...

39

така мисля

преди 12 години

то в България който не е влезнал във ВУЗ, той не е завършил. Няма отсяване нито при кандидатстване, нито по време на обучението.

38

?

преди 12 години

Имам умно дете, ако ВУЗ-овете са само в Сф, Варна, и т.н. големи градове как с тези доходи и мизерните стипендии МОЕТО дете да успее а? По-скоро виждам друго нещо ....... колкото по-*** и неук е народа, толкова по-трудно ще поглежда далеч от копанята с мизерната помия в нея и по-лесно ще се "връзва" на обещанията на политиците. Абсолютно съм "ЗА" приемът да отсява само умните деца /трудни приемни изпити/. Така "некачествените" и тези отишли "само за купона" ще отпаднат.

37

Nemeca

преди 12 години

Проблема не е в многото ВУЗ-ове. Проблема е, че бюджета на един ВУЗ се определя от това колко студента следват там. Затова постоянно се увеличават бройки и се приема и с двойки, само и само да се запълнят местата и да получат държавната субсидия. Но не мислят, че бълвайки висшисти в България се обезценява дипломата за висше. За какво да ми дават 2000 лева заплата, като ще намерят някой от село готов и на 300? Да не се закриват Вузове ами бройки отпуснати места.

36

Пора

преди 12 години

Няма лошо - друго си е да те обслужва висшист: сервитьор, продавач,чистач, шофьор ! Ние сигурно сме държавата с най-много висшисти на глава от населението и със сигурност с най-нискокачественото /от 20 год/ висше образование ! Да изкараш т.н СВОБОДЕН университет е по-лесно отколкото да шоф.книжка.

35

anonymos

преди 12 години

За съжеление от св. банка са прави. Не може ВУЗ-овете да приемат с 3.00 (пък каквато и да е специалността). Трябва да се излезе с дефинирани критерии за ВУЗ и тези които не ги покрият да се закрият. Да се дават пари на бройка е актуално само за селското стопанство.

34

Анонимен

преди 12 години

мда, първо намалете болниците, после намалете училищата, сега намалете вузовете, що не си кажат директно "намалете българите" ? и без това с това основно се занимават последните 22 години

33

Анонимен

преди 12 години

Докога ще има диваци като номер 7. аман.

32

Легендата

преди 12 години

Определено трябва да се намалят!

31

555

преди 12 години

при положение, че демографски се сриваме и все повече деца напускат училище, наистина има логика да намалят университетите.

30

...

преди 12 години

visshite uchilishta shte se zakriat sami ....sled kato zapochnat da lipsvat detsa a tova vreme idva kufteta prosti......

29

...

преди 12 години

pone mladejite xodiat na uchilishte i razbirat malko za sveta......kato gi zakriat kvo shte praviat....shte stoiat bezrabotni i shte otidat zavinagi navan DA NAVAN ZASHTOT TAM SHTE IM XARESA :):)

28

до 33

преди 12 години

"Великите сили":)) от какво те е страх приятелю та не казваш кои имаш предвид? това се същите тея велики сили от които страда целия свят. и се наричат евреи!

27

БГ Съдия

преди 12 години

Не трябваше да го уволнява. Глупав ход. Първосигнален премиер.

26

Анонимен

преди 12 години

"Великите сили" унищожиха културата в България. За да създадат нова собствена култура, по тяхен пример, сега унищожават и ВУЗ-овете.

25

Анонимен

преди 12 години

Световната банка направо да си каже че иска не повече от 2 млн. българи, кво толкова заобиколно. и без това на геноцида никой не обръща внимание...