74

Карл Маркс

преди 12 години

"Пари-стока-пари прим"Повечето млади икономисти дори не са чували за прочутата формула на Карл Маркс, но тя действа безотказно вече хиляди години. КПСС се опита да опровергае Маркс, но съсипа СССР и страните от СИВ.

73

до 78

преди 12 години

Какво ще рече ЕС се самофинансира въртят едни пари помежду си, но от това сумата не става по-голяма,--Не е така. В икономиката има основно правило - печалба.Какво казва капиталистът Маркс? Пари-стока-пари прим. Т.е. инвестираш-произвеждаш стока, която продаваш и реализираш печалба. Вкарваш в системата 10 евро и изкарваш 15.

72

до 78

преди 12 години

Брех тия британци колко прости били не щат да влязат във тая велика еврозона. --Наистина се много прости. Паундът рязко се обезцени спрямо еврото. Второ, по време на кризата икономическите показатели на Англия са доста по-лоши от тези на еврозоната.

71

ЕС

преди 12 години

През 2000 г. процентът на долара в световните валутни резерви беше 71% - сега е спаднал на 62%.Докато еврото от 18% скочи на 28% от валутните резерви. Тенденцията е повече от ясна. Американците много се стресираха, когато Русия и Китай обявиха официално, че ще увеличат процента на еврото във валутните си резерви. Все по-често се избягва долара за разплащане при сделки с горива. Пр. Китай-Иран - сетълментът минава през златото.

70

до 74

преди 12 години

Какво ще рече ЕС се самофинансира въртят едни пари помежду си, но от това сумата не става по-голяма, пък отделните държавици нещо се дърпат и затъват. Брех тия британци колко прости били не щат да влязат във тая велика еврозона.

69

дали пък.

преди 12 години

тоз момчиляк, що ли си побелва косити? Май и на фризьор оди, кат чи. Ако щи да и со черни коси, дал щи мяза на потомствен оландиец чиляк?Що ли ръчка тъй оландците тоз ?

68

Ангел до 74

преди 12 години

Защото брат Бъфет и Сорос го казаха много правилно-Еврото няма как да просъществува защото е невъзможно да обединиш толкова държави всяка от които със собствени идеали и цели ,едните с развита икономика другите не чак толкова.Невъзможно е.Знаешли че ако Гърците излезнат от евро зоната,италянци,испанци и португалци ще ги последват.Ще се загуби доверието в тази валута и всяка страна ще иска да се махне

67

Анонимен

преди 12 години

Нашите където влезнат се разпада.. и нищо немогат да замажат.. :) Много разбираме пак от всичко много направо Акъл капе отвякъде в тази Държава

66

до 71

преди 12 години

Пък и сега еврото като се сгромоляса--Защо да се сгромоляса еврото? ЕС е най-голямата икономика в света и разполага с фантастични ресурси. Преди дни ЕС отпусна на банките 1000 млрд. евро сухо пара. А американците наскоро пак ходиха да се молят на Китай да им даде пари назаем. ЕС се самофинансира и то с гигантки суми, докато САЩ зависят от външни заеми. Когато Америка беше 1 те не искаха заеми, те даваха заеми.Еврото свива долара ден след ден.

65

Анонимен

преди 12 години

до 71Да следващата е рублата,но ако Путин остане за 6 години,а после?

64

Анонимен

преди 12 години

и кво като купиха германци фондовата борса? те застраховаха и двете кули 20 дена преди да ги гръмнат. Като спретнат войната, на фондовата борса са й турили катинарчето отвън.

63

Ангел до 68

преди 12 години

Долара никога няма да стане локална валута.Американците няма да го допуснат в близките поне 100 години.Пък и сега еврото като се сгромоляса световните разплащания ще са изцяло в долари.Рублата бележи голям ръст напоследък и е възможно да е следващата валута обежище

62

до 68

преди 12 години

Не бъди много сигурен, защо 1 млрд китайци да загубят американските пазари и юана да не е световната валута, пък американците ще могат да емигрират скоро в Китай като стане 1 дъвка за 5000 долара. Дали не ги чака една Виденова пролет.

61

Анонимен

преди 12 години

до 68Много бих се радвал да е така,но...Не случайно пак търсят война САЩ.И ако преди се направиха на слепи и глухи и оставиха японците да ги нападнат,то днес даже викат на посещение човека от Израел и уж той искал...А ако това се случи,този път няма да е като в Ирак.Дори да няма ядрено оръжие Иран ''ще проима!''.Което вече не се знае как ще завърши .

60

до 64

преди 12 години

Процесът на превръщането на долара в локална валута ще е дълът - никой не иска САЩ да рухне, тъй като са инвестирани огромни чужди пари в Америка, освен това имат заеми, които трябва да връщат. Все повече американски фирми вече се притежават от китайски, европейски, руски фирми. Германци купиха Нюйоркската фондова борса - ключова сделка, която ще изиграе много голяма роля в близко бъдеще. Идеята на чуждите инвеститорите е Америка за работи за тях, а не обратното.

59

До 62

преди 12 години

еми, за да не стане логичното, ще има война с Иран

58

Анонимен

преди 12 години

Ооооо,ама Филипс тяхно ли било?Никога няма да дам пари за Филипс вече!!!!!!!!!!

57

до 60

преди 12 години

Philips :) --Холандска марка, но не се произвежда в Холандия. Осветителните тела идват от Китай... Май друго не продават, освен крушки и малко телевизори и дребна техника - слаба работа.Едно време бяха голяма марка, сега в БГ почти нищо не продават в магазините.

56

Анонимен

преди 12 години

до 59Значи според теб краят на империята САЩ е дошъл?Възможно е на теория,но какво става с дълговете тогава?Ако стане локална валута след връщането им то тогава доларът би станал като швейцарския франк.

55

Калин

преди 12 години

КОМУНИСТИТЕ РАБОТЯТ С ЕВРО .. ХАХА ЯКО РЪМЖАТ :)