6

Жо до № 9

преди 12 години

ТИ ПРИПОМНЯШ за катастрофата на Първомайските празници през 1969г. Тогава хората масово пътуваха с влак. Теснолинейката от Оряхово към Червен бряг е претъпкана, защото в последния ден от празниците, хората искат да хванат с бързия влак за София. Вагоните са пълни, хора висят по стъпалата. Теснолинейката трябва да бърза, защото е закъсняла за "среща" с бързия влак. Малко преди да стигне, на един мост се преобръща вагон и десетки са премазани, а някои тела дори разрязани на две половини! Ужас!

5

Жо

преди 12 години

КАТАСТРОФАТА Е СТАНАЛА, като са пуснали двата влака един срещу друг- единия влак се е движил по т.н. "неправилен път". Това е жепейски термин и се използва, когато при две ЖП линии едната се ремонтира и влаковете се пропускат само по другата /както, когато на шосето се ремонтира едното платно и колите се редуват да минат по другото двупосочно/. Тогава сигнализацията е най-много застрашена от грешки.

4

Анонимен

преди 12 години

Герб са виновни как така са разрешили да пътуват тия влакове един срещу друг,така щяха да говорят комунистите ако се беше случило у нас.Естествено тук виновния е диспечера ръководител движение,но да видим поляците кого ще обвинят,а ужким железния транспорт беше най сигурния...

3

Нели

преди 12 години

"Засега загинали са 14 души...40 са в сериозно състояние..." Първолак ли е писал това??? Или човек с купена диплома? Извън простотията - жестока трагедия! За всички.

2

Жо до № 3

преди 12 години

През 1980 г. при друга железопътна катастрофа в Полша загинаха 67 души, а 62 бяха ранени. Тогава близо до Торун, в северната част на страната, пътнически влак се блъсна в товарен влак.

1

Анонимен

преди 12 години

Лошо.......