133

Селянин

преди 12 години

До 666 Когато ние живеехме с 2 до 5 долара на месец през , 96, 95, че и 1997г. ние също си плащахме дойде МВФ и ни строи в една редица и нещата се оправиха бавно но сега за всички е различно. Сега през това ще минат и византийците. И не забравяйте те са единствената стара на която плащаме репарациите до край. Сърбите ни опрощават , но не и византийците , сега нека и на тях не им опростят да видят какво е когато бъркаш.

132

юнака

преди 12 години

айде направете им пенсиите 75 евро на месец минималната колкото е в България.Да видят те как се издържа цял месец.

131

анонимен

преди 12 години

Извинете, до 147 е:

130

анонимен

преди 12 години

до 149,това е принцип в мисленето на един М-р Председател: "Когато на другите заплатите и пенсийте станат като нашите".а не обратното???Така ,че не се чудете.А на гърците-браво.Знаят кога и как.Ние също-да пишем и ругаеме.

129

до 149

преди 12 години

1.Византион(Византиум) основан траки като град(polis) и никога не е бил село.2."Римляните" живеещи в това"село" странно защо говорели на гръцки т.е. просташки език според теб.Явно наистина са били много прости 3.Понятието vulgaros(bulgaros) тогава е било запазена марка на народите живеещи на север от Хемус.Кои ли са били те,а?4.Много мразя гърците,но повече обичам истината.5.Не е зле да черпиш познания по история от нещо повече от internet и чак след това да информираш публиката за вижданията си

128

педагог

преди 12 години

Думата педагог произхожда от гръцки, пайдо - момче, и агагос - водя, означавала е роб, който води децата на училище и на разходка. Робите в домовете на римляните са били основно гърци. Оттам и древногръцкият се налага като втори език на империята.

127

Римска империя

преди 12 години

Никога не е имало държава Византия, а Източна римска импмерия (3951453).Понятието Византия, с което наричат Източната римска империя се появява в трудовете на западноевропейските историци след нейното падане. То произхожда от село Византион, където римският император Константин I Велики пренася столицата на империята, като новата столица получава названието Нов Рим, по-късно преименувана в негова чест Констатинопол. Гражданите на държавата се наричат ромеи /римляни/. Гърците са един от многото народи в империята. Гърците от години експлоатират историята на Римската империя, представяйки я за своя.Така че, не използвайте понятието византийци спрямо гърците. Впрочем те са били наричани от римляните vulgaris - на латински простолюден, ***.

126

666

преди 12 години

През 2011 г. доходите им паднаха с 40%.През 2012 година доходите им отново ще паднат - поне с 50%.Това преведено на езика на заплатата означава, че ако е имал 2000 евро нето заплата, а това е много висока заплата дори за Гърция, през 2011 г. тя е спаднала на 1200 евро, през 2012 г. ще спадне на 600 евро.Да ви припомня, че данъците в Гърция бяха увеличени, въведоха и нови данъци.С 600 евро в Гърция се живее бедно!

125

va

преди 12 години

защо не се интересуваме от нашето мизерно съществуване ами вечно другите коментираме,ние нас си не можем да оправим,но за другите много знаем!!!!

124

Анонимен

преди 12 години

Сиртаки, узаки... а плащаки!?

123

Анонимен

преди 12 години

Не само се смяха ами се и вълзползваха години наред, като злоупотребяваха с положението и ни наемаха на безценица - ритаха ни докато бехме на земята, и ръце извиваха с външно търговски споразумения. Просто САЩ наля огромни ресурси при тях за да имат съюзник по онова време на бълканите, а те взеха та се помислиха за богопомазани.

122

до 142

преди 12 години

Че ние си имахме ве байно! Тогава византийците се смяха...сега е наш ред хахахахахаха!!!

121

ЕС

преди 12 години

За човека с въпрос какво получихме от ЕС - Аз уча почти без такси. Ето това получих аз . Ти като не можеш да се оправиш сам, няма гошо *** да те оправя ...

120

Койчо от Порой

преди 12 години

Който пише толкова лошо против гърците е или турчин или ***. Един ден ви пожелав такава криза. Айде със здраве!

119

140

преди 12 години

Само че БВП на Гърция е измислен с помоща на Голден сакс и нали тук е проблема?Как ще върнат 560 милядра евро заем с 25% безработица,35% на инерим, със средна заплата 380 евро вчера писаха,защото са им намалили заплатите с 50-70% и заплата 1200 евро са висчистите вече

118

AYYYYYYYY

преди 12 години

Къде бяха византийците в 96 когато ни мениха 3 пъти парите,хляба ни даваха с купони и тока беше 2 часа има 2 часа няма,заплата ни беше 20 долара!!!!?Във същото време те и запада живееха в лукс,и най отвратителното и долното което видях с очите си е че хварляха хляба по улиците!!!По голям грях от това няма,какти гласи нашата поговорка:Никoй не е по голям от хляба!България не е в цветущо положение но нямаме 560 милиарда заем,и България е суверенна държава,а от свободата по важно няма на света.Византийците да не са си и помислили да дойдат в България,независимо поради какви причини

117

2

преди 12 години

1000 евро в Гърция не са много пари......Като имаш в предвид ,че 400 евро ти е наема,ДДС-то им е 24% ,храните са по скъпи,бензина е почти 2 пъти колкото тук...В сметките за ток влиза данък сгради....А 1000 евро там трудно може да вземаш.Казвам го щото в Лондон съм живял и там за неквалифициран труд,може дори и 1000 паунда на месец да не ти дават.А 1300 евро пенсия ,които вземат са единици,или бивши директори,миньори или доктори...Средния грък е с около 500-600 евро пенсия...

116

Селянин

преди 12 години

защо някой от вас си мислят, че ще им опростат от дълговете. по голамо част от тези 500 милиарда евро са заеми от частни банки , ами нали там има акционери. Те ако опростят пари нали хората ще си продадът акциите защото ще им паднат дивидентите и така може и да се срине и самата банка. Разсъждавайте мамкаму , ако вие сте Сорос и сте акционер там и някое гръцко *** се прае на интересно какво ще го оставите с вашите пари ли ? Ами гърците ще си платят колкото и да скачат.

115

2

преди 12 години

Така както си вървя по улицатаи се замислям,просто как са живели гърците13,14 заплата,коледни ,великденски добавки.Допълнителни пенсии,бонус към заплатата ако дойдеш на време на работа,бонус към заплатата ако припалваш колите на чиновцните по време на зимата....Доктора водопроводчика ти вземат пари ама не ти дава бележка...и.т.нЧехия има почти същото БВП като това на Гърция,само че в Чехия минималната заплата е 320 евро а в Гърция 750... е кой е виновен??

114

sas

преди 12 години

Хубава новина!!! Ще се радвам на подобни новини от южната съседка.Няма по-отвратително племе от гърците.