122

Анонимен

преди 12 години

По лошото е, че е обвиняват, че е взела 12 000, а по места бонусчетата били 300-400 лева. Това заелязахте ли го? Или ви убягна? Колко от нас взеха 300-400 лева бонусчета в края на годината?

121

до 139

преди 12 години

Бонусчетата са от лекарите с нарушения, бре.

120

Анонимен

преди 12 години

Умувайте,умувайте.Та тая *** пръчка се появи вчера нагло пред медиите и не разреши даже въпроси да и зададат с просташкият си тон и монолог.Ама догодина на изборите Бойко ще се яви не пред журналистите а пред нас.И ние ще му припомним!!!!!!Бонусчетата от нашите пари за здраве.

119

Анонимен

преди 12 години

Сега разбрахте ли защо районните каси по места не обръщаха внимание на жалбите на пациентите, а от НЗОК каса- да. Е, имало е повече стимули за едните и по-малко за другите.

118

Анонимен

преди 12 години

и продължава Нешева да се обеснява.....ако бях на нейно място,нямаше да си покажа главата навън.

117

Анонимен

преди 12 години

Ако искат да помогнат на болните да гласуват 15% от глобите за болни и 10% за служителите системата. Това ще е грижа за болните. Ама не гласуваха, а махнаха Нешева, та следващият да внимава като разпределя тези 25% процента между персонала. За болните пак нищо....

116

някой там

преди 12 години

и за болните пак няма да има пари и пенсионерите ще се гледат с 150 лева пенсия. Оставката на Нешева не променя това. Популизми говориш....След като стават такива скандали направете закон за бонусите за държаваните служители. Защо няма такъв закон питаш ли се? Аз вече не се и питам. Всичко над 45 години в тази държава, което е работило за ДС да си ходи от управлението и да живее със 100 леа пенсия.

115

do 131

преди 12 години

Я ми кажи как с оставката на Нешева здравето на хората вече е защитено? Гарантираш ли?Май здравето няма нищо общо с това. Повярвай ми, пак ще е същото и след Нешева. Просто разпределението на парите ще е друго в системата- това ще е единствената промяна. И здравето на хората няма общо с това. Защото системата ще си остане същата и законите също.

114

Пенсионер

преди 12 години

Ето възможност за ББ да арестува всички "Шефове" на НЗОК, присвоили парите на бедния бълг. народ. Уволнението е гъделичкане на престъпниици. Сега е време за арест и отваряне на затвора в Белене ако искаме Европа да даде добра оценка за управление и правосъдие. Тъкмо ще работят на новата АЕЦ - безплатно. Иначе безверието на хората расте. Ние пенсионерите със страх отиваме за рецепти от т.н." потребителска такса" - петното на здравната ни система. А апашите безчовечно крадат.

113

Анонимен

преди 12 години

"Велчев посъветва медиите да не коментират кой колко бонуси е взел и защо."нека да е скрито-покрито, нали ? иначе шефа им през ден ни обяснява ту колко сме забогатели, ту как се цапал меда, може ли така да го излагат, Него, Великия

112

Аз

преди 12 години

В съдебната власт вече е раздадена 13-а заплата. Магистратите са се разбързали с бонусите още в началото на декември, защото, ако свърши годината, парите им ще се върнат в общия държавен бюджет и раздаването на премии ще зависи от финансовия министър Симеон Дянков. Преди две години той отказа да даде бонуси на съдиите и прокурорите. Разрази се скандал, а магистратите го заплашиха със съд.Информацията за премиите потвърди членът на Висшия съдебен съвет Стефан Петров.

111

Анонимен

преди 12 години

Не се изисква висше образование и определена квалификация за членовете на Борда на директорите на "Напоителни системи".Това каза по време на парламентарния контрол министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в отговор на питане на депутата от Коалиция за България Петър Курумбашев относно компетентност и квалификация на председателя на Съвета на директорите на "Напоителни системи" ЕАД Георги Харизанов. Министър Найденов посочи, че един от най-големите умове на нашето съвремие Бил Гейтс е завършил висшето си образование едва през 2007 г.Няма да правя паралел между него и Бил Гейтс, но ви давам пример за това, че дори и без висше образование хората могат да оставят следа, каза министърът. (като шефката на фонд "Земеделие" Калина Илиева....хи-хи)

110

Волен

преди 12 години

Ха ха ха!Бонусите на съдиите са общо за 31 000 000 лева,а никой от опозицията не им скача!!!Защо ли?

109

Анонимен

преди 12 години

Тази ароган тна *** трябва веднага да бъде ИЗХВЪРЛЕНА!Как е възможно,каква кадрова политика трябва да имаш за да назначиш такова нещо точно в сектор като Здравната каса?ПОЗОР!!Не съм срещал по арогантно и нахално човешко същество!

108

Презиращият подлите

преди 12 години

За първа година раздаването на бонуси не е с решение на ВСС и затова остана скрито от медиите. Съветът заседава открито и решенията му са публични, а шефовете на съдилища решават за бонусите сами в кабинета си. Парите за бонуси са от преизпълнението на приходите в системата. Тази година то е 31,3 млн. лв. За да няма 13-а заплата без негова санкция и през 2012 г., Дянков е предвидил в бюджета на магистратите за догодина значително увеличение на приходите - от 105,5 млн. лв. на 140 млн. лв. Така няма да има преизпълнение, от което да бъдат раздадени премии.

107

Анонимен

преди 12 години

НЕЩО НЕ Е ТАКА КАКТО ГО ДОКАРВАТ НА ПРИКАЗКА!ЩОМ Е ДОВОЛНА КОРНЕЛИЯ НИНОВА ,МАЙ РАБОТАТА Е СЪВСЕМ ДРУГА!КОГАТО ОТ БСП ПИЩЯТ-ЗНАЧИ ПРАВИЛНО СЕ ПОСТЪПВА!ЩОМ МАЙСТОРИТЕ НА ИНТРИГАТА ЗАДКУЛИСИЕТО И ЗАКОННИТЕ КРАЖБИ СА ДОВОЛНИ-ЗНАЧИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ СДЕЛКАТА НА КОЯТА Е ПРЕЧИЛА ОСОБАТА С БОНОСИТЕ!На 55 г съм и го знам от опит!ТАЗИ С ПОДУТАТА МУЦУНА Е ПРЕЧИЛА ЗА НЯКОЙ ТЛЪСТ ДОГОВОР НА ДРУГАРЧЕ НА *** НЕЛИЯ

106

Анонимен

преди 12 години

ще умуват ами, тя да не е единствената бонусчийка, ако си тръгне, току-виж повлякла крак и кой знае кой от тях ще е следващия

105

от 122

преди 12 години

Действате като онези работници, които са чупели машините, защото им вземали работните места. Не виждате ли, че такива са ни законите и те позволяват това. Всеки от нас, може да е на нейно място. Недоволни подчинени от шефа. За шефа има , за него - не. Кой се интересува от тези направили скандала за болните? Никой. Това е манипулация. Интересуват се, защо някой е гушнал повече, а друг по-малко. Проумейте го.

104

осъзнайте се

преди 12 години

Скандалът е станал, тъй като тези бонуси не са разпределени както трябва. Но закононарушение няма. Сложете си ръка на сърцето и признайте колко от вас биха взели тези 25%, ако законът ви разрешава и ви дава това право? А ако управлявате 3 милиарда, на тези 12 000 как ще гледате? Помислете малко и стига сте викали без да мислите. Ако кажете,че искате таван за заплатите на хората в държавния сектор и минимум на пенсиите по ще ви разбера. Но така по скоро действате като тълпа в услуга на други.

103

Анонимен

преди 12 години

простаци