132

Анонимен

преди 12 години

ЗападнаТА църква изцяло е подчинена на парите-ДЯВОЛА.---------- А източната - на КГБ (ФСБ)

131

Спондж Боб

преди 12 години

Ние с приятелката ми днес ще празнуваме Трифон Зарезан! Денят на влюбените е всеки ден (ако наистина си влюбен). Черпя ви с чаша домашно червено вино (без захар) и с домашен суджук!

130

Анонимен

преди 12 години

Абе ние българите сме всепризнати комплексари и гъзолисци - св. Валентин е просто поредния пример.

129

Анонимен

преди 12 години

Без измислени празници моля. Трифон си е Трифон !!!

128

Анонимен

преди 12 години

За св.Валентин съм по-съгласен, но *** хелоуин няма място в България чуждопоклонници долни.

127

ОфТопик

преди 12 години

Забележете че Хел(о)Уин(демек Hell Win - Ада побеждава) ако може да се нарече празник се "празнува" на 31 октомври , а на 1-ви ноември се сетете какво празнуваме Българите . Не ми се струва нормално на 31 да се правиш на *** , а на 1-ви да празнуваш Българския празник ?

126

сократ

преди 12 години

Благодаря за забележката г-н Анонимен.Случват се и грешки,но по принцип ми харесва позицията,която заемаш по много въпроси.Бих искал,ако сте млад човек да сте повече такива, които имат българофилско мислене.Всички останали уважавайте чуждото, но пазете и почитайте своето.

125

CrossFire

преди 12 години

Идеята зад всички празници е една и съща. Да се отбележи определено нещо на определена дата. Като не ви харесва празника - не го празнувайте. Глупаво е да се говори че не ти трябва празник за да покажеш на някого че го обичаш, след като по същата логика можеш да се отрежеш от пиене когато ти скимне а не само на 14ти.

124

сократ

преди 12 години

Православието се дели на Западно течение и Източно.Западното си има свойте метастази.Това са протестанти,католици и др.Източното се счита за истинското православие и не случайно нашите свещенници са с бради,с черно расо и с килимявката ,т.е. това са символите изразяващи вечната мъка по загубата на божия син Христос.Погледни как се обличат проповядващите западното-Римско православие.Ами те ми приличат на добре спретнат селски ерген.ЗападнаТА църква изцяло е подчинена на парите-ДЯВОЛА.Браво Аноним

123

yaro

преди 12 години

всъщност ако някой от вас наистина е вярващ християнин, и поне малко е чел Новия Завет,ще е наясно че да се покланяш на хора ,било те и святи хора в миналото,е идолопоклонство...истинския християнин почита и се покланя само на живия Бог и на Неговия Син Исус Христос,така че и двата празника са абсолютно небиблейски,а измислени от хора, и в последните години комерсиализирани до немай къде....

122

Хораций

преди 12 години

Любовта към една жена е преходна, любовта към виното - вечна.

121

Анонимен

преди 12 години

на 14 февруари Православната църква чества Успение на Свети Кирил Славянобългарски

120

Анонимен

преди 12 години

До - 143 - сократ - Велигден ----- ВелиКден.

119

сократ

преди 12 години

Няма стар,няма нов стил.Прочетете си конституцията и в чл.13 ще прочетете,че религията в РБългария е Източно Православна т.е. по конституция днес е св. Трифон-Зарезан.Църквата много отдавна е прила да чества Рождество Христово по Католическия календар,а Воскресение Христово-Велигден, по Източно Православния Календар.Църква и народа български са нищо повече от катъри мутанти.Ние сме винаги със събути панталонки и с вдигнати полички и който дойде все да може да ни оправи.

118

млад учЕн

преди 12 години

Британски учени /те са най-умни/ са открили,че празника,наречен Ден на влюбените е измислен от британски търговци на мъниста и огледалца в средата на 19. век.

117

Анонимен

преди 12 години

Дреме ми за свети-някой си -католически-празник . Всякакви празници изместват нашите , защото са направени достатъчно комерсиални от субкултурата , от която произлизат и стимулират икономиките . Ако искаме нашите празници да не бъдат изместени трябва да не обръщаме внимание на чуждите , или да изнасяме своите по комерсиален начин навън .

116

стефан

преди 12 години

Трябва да уважаваме празниците и обичаите на други народи , НО този не е български донесе ни го тъй наречената демакрация, а тя не донесе и много злини на България. Така че който се чуства българин чества св. ТРИФОН ЗАРЕЗАН!!!!!

115

Бачо

преди 12 години

По на сърце ми е св.Валентин...но по на черния дроб ми е Трифон Зарезан!

114

Анонимен

преди 12 години

до 136 UKБатенце, печелиш наградата за най-*** въпрос на годината! Поздравления!

113

до 136

преди 12 години

чети хубаво и не се пали за глупости, произхода му е католически ! Това че и тук се празнува (БГ) да не означава че е православен?!? Използвай главата си и по малко гледай телевизия...