233

1

преди 12 години

Браво на умниците в министерството. Това е върховно постижение на чиновническата мисъл. Следва "разпростиране" на "ревоюционната промяна" в средните училища. Защото във висшите процеса отдавна е в ход. Изпълнява се плана "Ран-Ът" - изпростяване на нацията и превръщането на българите в тълпа необразовани индивиди които губят морални ценности и задръжки. Чалгаджийницата прониква във всички слоеве на обществото включително и в парламента.

232

ДО_270

преди 12 години

Изключително безпросветно учителство! Индивидуалната форма на обучение се регламентира от Правилника за приложение на закона за народната просвета. Отказът за организиране на такава форма на обучение, при налични документи, би означавало директорът да наруши правата на детето и да бъде строго санкциониран, че дори и осъден от родителите.

231

konstantin

преди 12 години

Ако изписаното по форумите негодувание,си остане по форумите ,значи затъпяването на нацията върви с пълна пара.Който не е съгласен с този образователен абсурд,да погледне южните съседи и да види какво значи общество-всички заедно на улиците срещу системата.Обаче ако не ви стиска,с бездействието си толерирате тези които ви мачкат,да ви мачкат още повече,защото единственото което реално правите е да хленчите в нета.

230

уф

преди 12 години

Абе защо просто не вземат да ги подаряват тия дипломи, така и така явно нямат никаква стойност...

229

От 263

преди 12 години

А знаете ли какво е "индивидуално обучение"? Ние имаме такъв случай в училище. Миналата година дете на родители със собствен хотел и няколко джипа си е счупило крака и сега цяла година учителите ходят накрака до тях да обучават детето, което между впрочем си е вече здраво. Учителите вървят дотам пеша в снега срещу 5 лв. на час, а на останалите в колектива се обяснява, че в бюджета няма пари за много неща. Иначе стоенето вкъщи на детето е оправдано с лекарски документ. Как ви се струва???

228

ясно е

преди 12 години

Ясно е, че се работи по всякакъв начин за затъпяването на нацията. То вече има и постигнати резултати! Давайте още по-високи- нека водим световната класация за най-*** деца /И народ може би/

227

Ils до 266

преди 12 години

Не. Няма да преминават, а ще имат допълнителен изпит в началото на следващата година, вместо лятно отучване. Пак е написана много хубаво статията.

226

Ils

преди 12 години

263 Наистина си прав, аз бях в такъв клас и беше същинска лудница. Никакъв шанс да чуеш нещо, ако не си на първия чин, но така и нямаше наказания освен намаляване на броя позволени отсъствия, което всъщност значеше повече на практика изгубени часове. Разбирам, че им трябват пари на училищата, но със запазването на такива ученици, повече се пречи. Индивидуалното обучение е добра алтернатива, като наказание за такива "ученици".

225

Анонимен

преди 12 години

Представете си завършващ студент по медицина, който в училище е преминавал с двойки по биология...... и после се оплакваме от лекарски грешки. Другарю Игнатов, ленинградска мумийке, махни тая простотия, докато не си съвсем досъсипал образованието ни!

224

анонимен

преди 12 години

Така е 263!17 години бях учител.Последните 7 преглъщах.Но, имаше и ученици, които осмисляха работата ни.И те негодуваха срещу останалата маса, движеща се по инерция и готова да смачка всеки, който му нарушава "правата"!

223

Анонимен

преди 12 години

Сетне не се чудете защо има толкова лекарски грешки. Първо не са учили както трябва. Второ-нямат време да следят новостите. Тичат от поликлиниката към частния кабинет и обратно. Същото е и с преподавателите във висшите учебни заведения. Прехвърчат от един университет в друг, изчитат лекциите си отпреди 30 години, а студентите най-често отсъстват. На изпитите масово преписват. Че някои не са взели 3, 4, 5 изпита за семестъра, няма значение. Влачат ги, докато завършат. И завършват! Без знания!

222

До Анонимен

преди 12 години

Това, което казвате, звучи добре, но я си представете клас, в който 20 човека не искат да учат, а 5 искат. Смятате ли, че ще може в този клас да се проведе нормален час? То ще бъде лудница, зоологическа градина, а учителят ще е заинтересован да мълчи и да преглъща - за да запази работата си и да угоди на мнозинството. То и сега си е подобна картинката, само че не е узаконена. С новия закон ще я узаконят.

221

анонимен

преди 12 години

Всички тези "реформи" съсипаха българското образование и няколко поколения!Спомняте ли си? 10 години нямаше матури.От 5 неизвинени разрешиха 60.След това върнаха матурите.Намалиха незвинените отсъствия на 30, после на 15 и т.н.И тотален срив.Българският учител е наврян в *** ***, а децата ни са мързеливи и неграмотни.Но, пък имат права!Имат право да не учат, а държавата да плаща за всеки "ученик".И да издава дипломи!

220

До 255

преди 12 години

"..свобода да се занимаваш с конкретния предмет, който ти допада.." А ти за нуждата от обща култура чувал ли си? Доскоро в САЩ се чудеха на нашите деца, които, освен по 2-3 езика, знаеха и много други неща, необходими на всеки културен човек. Е, сега вече ще ги настигнем американците! Но не тези от елитните учебни заведения, а, не! Там ги подготвят наистина на ниво.

219

тг

преди 12 години

Ей, това вече ще е апокалипсис за България.Тогава жертвите няма да са 10 -20 души , а всички български деца.Събудете се българи-това са нашите деца и внуци.

218

Апел

преди 12 години

Хора, трябва да бием тревога!!! Преди 25 години, когато аз кандидатствах във ВУЗ, се борехме 20 човека за едно място. Сега 20 места се борят за един човек. И тези хора завършват, идват и ни стават директори. Те определят заплатите ни, те държат ножа и хляба! Вие представяте ли си какво ще видим от тук нататък? Всеки нахален *** ще тормози интелигентния и съвестния, който му е в ръцете. Свестните никога няма да се докопват до ключови места във фирмите или в държавата. Тревога! Тревога!

217

Накъде вървим?

преди 12 години

Прочетете за плана РАН-ЪТ и ще се учудите как всичко се развива точно според него. Тъкмо ще научите и каква е следващата стъпка. Съсипахме ли здравеопазването? Да. Унищожихме ли развитото си селско стопанство с десетките научни институти на световно ниво? Да. Висшето образование на съвременно равнище ли е? Отдавна не. И средното е в плачевно състояние. Не е нормално децата да ходят на училище, но още от 2 клас родителите да са принудени да плащат за допълнителни уроци. Камо грядеши, Българийо?

216

Учител

преди 12 години

Поредната *** идея! Как ще премине ученикът в по-горен клас, /напр. математика, химия, физика, всъщност това се отнася за всички предмети/, като не научил материала от предходната година? Та той нищо не е научил! Не знае за какво иде реч! В средното образование, при усвояването на материала има последователност и градивност, така че смятам идеята за безмислена. На забавачка от 4 г., също лудост! Тези идеи и проекти ги измислят, хора които не са в час!!!

215

Анонимен

преди 12 години

тея майтап ли си правят ? то и сега е подвиг да си запишеш детето в детска градинаи кво ? ако не успееш, да те глобят ли? като я направят задължителна ? или да спрат и малкото надбавки за отглеждане на дете ? познайте от раз кого обслужва тоя проект

214

White Rabbit

преди 12 години

Не смятам, че е чак толкова лоша идеята, все пак и студентите имат право да "влачат" до 3 невзети изпита, така че всеки има втори шанс както се казва.