99

линка към сериите

преди 12 години

Ето това е минк към филмът - " Gas Land" - on-parliament/media/2011/07/11/%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D1%8A%D1%82-gasland-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8/

98

Анонимен

преди 12 години

редайте филмът- Gas land" 10 части е по 9 минути, е ще видите какво очаква добруджа, ако се почне това дупчене и ваденена газ......Така че всички анти еколози, могат да се махат от БГ спокойно, не ни трябват разни алчни типове, дето за ефтин газ ще загробят водата и почвата на децата си.....

97

japan

преди 12 години

Преди да стане цветуща икономика и страна с висок стандарт през 60-те и 70-те години,Япония беше най-отровеното от индустрия място в света.Чак когато забогатяха взеха да мислят за екология.Хайде и ние да позабогатееем и тогава да се наредим сред истеричните еколози.Екологията е за народи насмогнали на харчовете,а не като нас гладни ***,които доизносваме дрехите и колите на европейците. Да направим един референдум,да видим какво ще избере народа евтин ток или екология.Стиска ли ви еколози?

96

Швейк до ? - 100

преди 12 години

малък съм бил. ти да не си по-голям?????сега като румънците вкарат тръбата и започнат да си вадят газ от българските запаси, ти ще гледаш през дувара и ще цъкаш с език...

95

nytimes

преди 12 години

За тези, които четат само английски: Beyond Hype, a Closer Look at New Yorks Choice on Shale Gas"And, as far as health impacts are concerned, when the Director of the CDCs National Center for Environmental Health admits that more research is needed on the health impacts on fracking"

94

?

преди 12 години

Цените на газа в Европа са над два пъти по-високи от тези в САЩ. Причината е споразумение между страните производителки на природен газ, което обвързва изменението на цената на газа с изменението на цената на суровия петрол. Европейските шистови скали обаче са по-дълбоко и очакваната цена при която добива би бил рентабилен е по-висока, като оценките се колебаят между 340 и 560 американски долара за 1000 куб.м

93

?

преди 12 години

Добивът на шистов газ в САЩ не изглежда да е икономически ефективен. Цената при която би могло да има печалба е около 280-300 долара за 1000 куб.м. Основната причина за високата цена е краткия живот на газовите кладенци. След 7 години експлоатация само 6% от тях са рентабилни. Газовите компании систематично завишават запасите от годен за добив газ, както и средния добив на газ от един кладенец.

92

?

преди 12 години

а някой от вас да си е направил труда да прочете какво показват практиките в сащ от добива на шистова газ? и кой ви каза че ако дойдат шеврон цената на газта в България ще е жълти стотинки?

91

Анонимен

преди 12 години

"Как шистовият газ съсипа живота на стотици в Пенсилвания".източник: The New York Times "The Fracturing of Pennsylvania"

90

gladen

преди 12 години

Не се надявайте румънците да протестират срещу шистовия газ.Едно време ако си спомняте ние имахме "Комитет за екологично спасение на Русе"и се скъсвахме да протестираме срещу завода им в Гюргево,а те си го харесваха щото ги хранеше,въпреки,че мърсеше.И сега ще е същото-ще дупчат за шистов газ,че и на нас ще продават щом има далавера.Ама наистина сме глупав народ,след като позволяваме на зарзаватчията да ни внуши,че доматите в нашия двор са вредни.След това ни продава неговите на тройна цена.

89

Анонимен

преди 12 години

"В закона според нея трябва да бъде гарантирано и задължително участие на гражданите в спонтанни проверки, както и възможността да подават сигнали за нередности"Точно така в САЩ граждани ежеминутно проверяват производството на БОИНГ и ФОРД.Ежеминутно граждани Сандовци бдят над конвейрите и следят за спазване на качеството.На всяка сонда, на всеки километър в САЩ има по един Сандю-е затова са велика сила.

88

Анонимен

преди 12 години

В САЩ ,където цената на природния газ струва 85 долара за 100 куб. вече нарича шистовия газ САНДОВ ГАЗ.Това понятие е възприето и в Европа така както италианците казват"българска работа".

87

Анонимен

преди 12 години

Не плачете за Америка.Те явно ще се отровят от шистовия газ.Нищо,че БНП е колкото на целия свят.Защото нямат светли личности като Сандов,който да им посочи правилния път.Защото доларът не е рубла.Най малкото защото комунистите им са по-малко от 5 000.Ако имах Сандов щяха да бъдат България.Защото те имат най престижните университети в света,където не допускат Сандовци,ОСВЕН КАТО МИЯЧИ НА ЧИНИИ..Пък и те имат зелени.Но там нямат толкова специалисти по шистов газ и то такива изтъкнати като Сандов.

86

?

преди 12 години

до 102пич че ти видя ли шистовия газ :D

85

Анонимен

преди 12 години

Какъв ресурс, какъв воден хоризонт, бе? Какви са тия измислени подземни езера? Кой от вас ги е виждал?

84

Анонимен

преди 12 години

Банките ни гепиха за гушите и никой не смее да излезе от работа за да не я изгуби.------------------- Ми кой те кара да излизаш от работа? Те румънците нямат банки и не са взимали кредити сигурно...

83

?

преди 12 години

до Швейк най-ценния ресурс е водата но едва ли малко човече като теб е способно да го разбере

82

Швейк

преди 12 години

ай викайте сега де... *** ***. сега пак ще има газ, само че този път румънските братя ще блажат (защото не са *** шарани като нас) а ние ще споделяме евентуални замърсявания. айде на обгазяванията от Гюргево 2... за една чиста природа... шамшали, че и бат Бойко направи малко имидж покрай това. ха ха

81

Анонимен

преди 12 години

Румънците не ги плачете.Те ще се оправят.Вижте ги колко време вече са на протести.Тук дали може да се случи това.Може ама само по форумите се възмущаваме от това и онова.Банките ни гепиха за гушите и никой не смее да излезе от работа за да не я изгуби.Каквото си посял такова ще жънеш казва стара поговорка.Сега ще си сърбаме попарата която си надробихме сами.

80

?

преди 12 години

готови сте да продадете най ценния ресурс а именно водата заради печалбата на шеврон....вие сте болни мозъци...