39

ха ха ха

преди 12 години

А ушким имотите били недвижима собственост. Май при земетръс, свлачище и бойлеп движението им е много яко. Бог да прости човечеца.

38

"В и К" Ва

преди 12 години

ВиК Варна редовно спира водата когато си поиска. Бойлер без достатъчно количество вода в него е парна бомба. Причината търсете в монополиста - липсата на инвестиционна дейност води до лоша мрежа, аварии и ГРЪМ. Ама пари за партийни каси се отчитат редовно - милиони !

37

А стига, ве

преди 12 години

Големи майстори тука. Какво ще стане, ако в бойлера няма вода? Ще изгори нагревателят и ще ти отвори работа да го сменяш.Страшното е когато има вода и не сработят защитите. Ти вътре не можеш да влезеш, че да ги видиш, но възвратният клапан винаги мажеш да провериш. Трябва да е от новите, защото можеш да го проверяваш. От време на време за изпущаш по литър вода - да се увериш, че работи. Новите модели бойлери ги продават с монтирани клапани.

36

anonimen

преди 12 години

бог да прости човека и на никоида не му се случи същото.всеки харесва новото,но повечето от нас не можем да си го позволим. още по зле ще става.

35

.

преди 12 години

Калине я разясни кой си ти и кои сме ние и какво ни плащаш , че започваш да звучиш като шизофреник или най-малко като комплексар , който ще седне да ми изтъква сега къде са го ***. Новите постройки се лющяр доста повече от старите и то за отрицателно време , ако пък живееш в стара постройка в СОФИЯ мисля , че няма смисъл да коментираме , защото и аз (понеже съм софиянец) и ти знаем в какво състояние са.

34

Анонимен

преди 12 години

да прескачам ги, само на *** сливата не успях да прескоча

33

Анонимен

преди 12 години

ужас, каква трагедия!

32

експлоатация...

преди 12 години

Без да правя реклама, имам бойлер дипломат от елдом от няколко години и си направих труда да прочета книжката с инструкции за правилна експлоатация - съветвам всички да го направят - има полезни съвети, които могат да предотвратят подобни инциденти, например всеки месец да се тестват анодната защита и вентилчето - теста трае няколко секунди, но е много важен, а и помага да спите по-спокойно. Иначе бойлера е супер добре изолиран и много икономичен - за 15 минути стопля при 1,2 kw консумация...

31

До 26

преди 12 години

Наистина може да те удари ток от бойлера - ако положиш неимоверни усилия и прережеш реотана Освен това е необходимо водата вътре да е *** и да не тече по душ, а направо в резервоар, в к8ойто си натопен. А този резервоар трябва да се оттича с голяма скорост и пок не е сигурно. Най-сигурно ще е да вземеш и да потопиш единия прерязан край на реотана. Но от нормален, не модифициран за целта бойлер ток не може да те удари.

30

Вяра

преди 12 години

Бог да го прости миличкия. Дано почива в мир. Дано Бог приеме душата му в Рая и светъл да е пътят и до там

29

до 34

преди 12 години

А като пресичаш трамвайните релси прескачаш ли ги?

28

Анонимен

преди 12 години

Пази Боже!

27

Пако

преди 12 години

Водосъдържателят издържа 21 bar. , това са 210 тона на m2. Повече от достатъчно да събаря стени! Жалко за човека! :(

26

.

преди 12 години

Абе Калине как успя да намериш селяни в тая новина не знам , панелките са жилищата на по-голямата част от българите в големите градове, никой не ги харесва панелките , но панелките са факт и няма да се оттървем никога от тях , дори и на земетресение държат , в София специално всеки местен ,който е имал къща има поне 2,3 апартамента в панелния блок , който са построили на мястото на неговата къща, така че има граждани ,които живеят в панелки и такива , които живеят в тухлени постройки.

25

Анонимен

преди 12 години

Новите бойлери са с четиристепенна защита. Първо е регулаторът на температурата. При негов отказ сработва термореле за защита, което прекъсва тока към нагревателите. При отказ на тях и повишаване на налягането, сработва защитният клапан. И при негов отказ, дъното на водосъдържателя е от много тънък метал и се огъва и изпуска налягането. Всеки бойлер трябва да е зазезем и няма проблем да е включен докато се къпете. Друг е въпросът за такива стари бойлери, кой и как ги поддържа.

24

Анонимен

преди 12 години

Сега като чета вашите коментари се замислям от какво съм се отървал . На моя бойлер миналата зима му се деформира фланеца и водата изтече.Аз до ден днешен си мислих че това е фабричен дефект и чак сега разбирам от какво съм се утървал и че това е направено нарочно . Елдоминвест беше този бойлер и явно тази крайна защита работи и ме е спасила.

23

име

преди 12 години

мм,Ние не го спираме и през деня.Проблем?

22

do бачкатор

преди 12 години

Задължително трябва се замени калпавия " елемент " с който върви бойлера в комплект т.е. едно тяло с възвратна клапа и предпазен вентил които в повечето случаи изобщо не работятсъс отделни такива - излиза има няма 30 лв за качествени възвратна клапа и баланс вентил.Тогава колкото и да прегрява бойлера и да прави пара, то тя ще излиза през баланс вентила и няма да думне!!!!

21

Ташунко

преди 12 години

Вината си е в тях. Даже в старите бойлери има 3 защити. За да гръмне , то нито една не е работила. Терморегулатора , реле с биметална пластина и клапан ,който се отваря при високо налягане. Явно нищо от тези неща не е сработило.

20

@ 24

преди 12 години

Да прав си , най-добре да си пуснеш бойлера докато няма капка вода и да останеш без стени и да се похарчиш щото си голем гявол да ти *** майката плиткоумна.