7

лай-лай кучка

преди 12 години

ТИТАН в нашата история,ненадминат в българската и световна поезия."Настане вечер,месец изгрее,звезди обсипят свода небесен,гора зашуми,вятър повее,Балкана пее хайдушка песен"Рядко изразяване на действие без глаголи.Дълбок поклон !!!

6

Янислав

преди 12 години

"Май 1876 г. след новината за Априлското въстание Ботев започва дейност за организиране на чета, става неин войвода."- - не е съвсм вярно. Ботев отклонява голяма част от оръжието за Врачанския окръг на въстанието и е трябвало да се включи през Румъния във Враца, но преждевременното избухване го хваща неподготвен и Врачански окръг не въстава. Всичко след това е по-скоро саможертва. Велик българин

5

Анонимен

преди 12 години

Ако беше жив!Какво щеше да каже за нашите продажни ***, които разрешиха турски изтребители безконтролно да се разхождат над България?Ами за това да имаме една армия?Турските танкове да дойдат?

4

Анонимен

преди 12 години

"В Калофер, започва да проповядва бунт срещу чорбаджии и турци."Външният министър на Турция Ахмет Давутоглу е заявил: Османската империя трябва да се възобнови.Хайде продажни български политици, вие сте наред (келипира ви чака)!

3

!!!!!

преди 12 години

Един от най- великите българи - поклон !!!

2

Левски и другите...

преди 12 години

Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата"/ХР.БОТЕВ/Кога ще станем свободни хора, Ице Ботйов ????Напразно загина....

1

das

преди 12 години

Поклон! Той не умира...