306

до 310

преди 12 години

Изобщо не ме интересува некомпетентното им мнение. Да си го запазят за себе си.

305

В интерес на истинат

преди 12 години

Че има преднамерена атака срещу Българска православна църква е абсолютно вярно и т.н. медии вземат активно участие в нея. Доказателството? Най-скоро от вчера- ВСИЧКИ МЕДИИ ИЗЛЪГАХА, ЧЕ ЦЪРКВАТА Е ПРОТИВ ИН ВИТРО ОПЛОЖДАНЕТО. Е, хайде сега за разнообразие прочетете становището на Църквата и вижте какво е казала за ин витро оплождането! Какво "отразиха" журналята вече знаете, след което тези от вас, които могат да си направят съответните изводи!

304

симеон

преди 12 години

имам предложение, да публикуваме имената на познати които са служители на ДС, ДАЖЕ И ФАКТИ ОКОЛО ТЯХ, МОГА ДА ПОСОЧА ПОНЕ 10 ТИНА, ХОРА С КОИТО СЕ РАЗМИНАВАМЕ ВСЕКИ ДЕН ПО УЛИЦИТЕ, ОБСЛУЖВАТ НИ В БАРОВЕ, ФИРМИ, ДЪРЖАВНИ УЧЕРЕЖДЕНИЯ, РОДНИНИ!!!, КОМШИИ, ГОРДЕЯ СЕ СЪС СЕБЕ СИ ЧЕ КОГАТО МИ ПРЕДЛОЖИХА ДА СТАНА ИНФОРМАТОР ПРЕЗ 1994 Г, ОТКАЗАХ.

303

до 305

преди 12 години

Хахахахаха. Ако тоя Христос ли е къв е там дойде, просто никой няма да му обърне внимание, или ще го вкарат в лудница и нищо повече. Майко мила вие сте откачени, нуждаещи се от лечение.

302

Анонимен

преди 12 години

Има Православие - има България!Има ченгета в църквата - няма Православие!

301

o.Stefan ot Bansko

преди 12 години

Митрополит Натанаил против изваждането на досиетата...Св.Синод против сурогатното майчинство...А бе тия попове , тоя НатанаилСатанаил , клирици и тем подобни *** , защо не си видат насраните /и разпраните / ***, ами взели да обвиняват хората и лекарите че искат да дадът живот . Какво по хубаво от това да дадеш живот ! А не да отнемаш , както те правеха когато се избиваха за свещоливницата и други имоти . Ами те са затънали до гуша в собствените си *** , вижте ги как посягат на момченцата които са отишли да изучават Богослов , какви оргий прават повреме на пости / свидетел съм/ , какъв разкошен живот водят висшите клирици докато обикновените свещенници по селата мизерстват . И защо чрез докторите подържат живота на своя ( обичан ) Патриарх ами не го оставят на волята на Бога ? Навремето черквата е била училище за морал и доброта , а сега е една алчна търговска верига . Така че днешните Владици, Сатанаил Неврокопски и попове са изчадия на дявола.

300

кари

преди 12 години

чета коментарите и се чудя ,ако Христос сега слезе пак ли ще го разпънете,пак ли ще го бичувате,пак ли ще го прогоните,ще го похулите ,че е яхнал осле ,а не влиза пеша в Йерусалим,чета и се чудя приели ли сте светото кръщение и ако е да как може да пишете такива глупости,естествено ,че е срещу ин витрото,я ми кажете момиченца и момченца от кога започвате сексуален живот ,по колко партньори сменяте ,по колко аборти сте правили ,пушите ,пиянствате ,дрогирате се ,устати сте и после църквата ви е в

299

симеон,

преди 12 години

кой и защо създва религите? бог или сатана. за разлика от вас, аз вярвам че има мозъчни центрове по света включително и в българия под контрола и управлението на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, НО ПО ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ ТАЗИ ЧАСТ ОТ МОЗЪКА КОЯТО ПРИЕМА И ИЗЛЪЧВА КАТО РАДИО ТЕЛЕВИЗИОНЕН ПРЕДАВАТЕЛ Е СЪЩЕСТВУВАЛА И МНОГО ПРЕДИ ДА БЪДЕ ОТКРИТА МЕЖДУ 1940- 1960 Г, ПО МОЯ ПРЕЦЕНКА, НЕЩО ПОВЕЧЕ ИМА ИДРУГА ТЕХНОЛОГИЯ ЧИПОВЕ( ИГЛИ), СЛЕДЕТЕ КАК СПИТЕ , СЪВЕСТА СЕ БЛОКИРА ОТ ТОВА ШЕПНЕНЕ В ГЛАВАТА- МАНИПУЛАЦИЯ ОТ ДС

298

до 301

преди 12 години

Не е нужно да си вярващ за да правиш добро.

297

Анонимен

преди 12 години

Симо ти си кухо парче.

296

Анонимен

преди 12 години

Е ТО В ВСЯКА РЕЛИГИЯ СЕ ПРИЗОВАВА ДА НЕ КРАДЕШ И ДА НЕ УБИВАШ НЯМА ТАКАВА ДЕТО ПРИКАНВА КЪМ УБИЙСТВА И ЗВЕРСТВА АКО СЕ ВОДИМ ПО ТОЧНИЯ КАНОН,НО КАК ХОРАТА ГО ВЪЗПРИЕМАТ Е ДРУГА ТЕМА,НО КАТО ЦЯЛО ЕДИН ИСТИНСКО ВЯРВАЩ ЧОВЕК НЕМОЖЕ ДА ПРИЗОВАВА КЪМ УБИЙСТВА НА ХОРА ОТ ЧУЖД ЕТНОС,РАСА ИЛИ РЕЛИГИЯ!! НО КАКТО СЕ СЪДИ ОТ ХОРАТА В ТОЗИ ФОРУМ СТАВА ЯСНО ЧЕ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ ЯВНО НЕ СА ВЯРВАЩИ ЩОМ НА ВСЯКА ТЕМА БЪЛВАТ НЕГАТИВИ И ОМРАЗА!!

295

симеон

преди 12 години

може би не се изразих точно или греша, агресията при християнството е подтисната със спирачката Не убивай!, нагона е подтиснат със спирачката Не пожелавай жената на ближния!, лакомията е подтисната със спирачката Не кради!

294

Анонимен

преди 12 години

ДО 297:НАПРОТИВ И ХРИСТИЯНСТВОТО И ИСЛЯМА СТИМУЛИРАТ ИЗБРОЕНИТЕ ОТ ТЕБ НЕЩА!!

293

1

преди 12 години

Интелектуалци...защо ли не правят разлика между християнството като вяра и щатните служители на църквата? Никой не се отрича от вярата, но поведението на някои църковни служители /на заплата/ е в огромно противоречие с християнските добродетели. Как да имаш доверие на някои "попове" които мислят само за пари и далавери, за лично обогатяване? ТЕ НЕ СА БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА КАТО ВЯРА, обединяваща християните. Вярващия човек може и без поп да бъде християнин. А тези интелектуалци...жалко.

292

СИМЕОН

преди 12 години

ПОСЛЕДНИТЕ ВИ КОМЕНТАРИ СТИГАТ ДО БОГОХУЛСТВО И РЕЛИГИОЗНА НЕТЪРПИМОСТ, ТОВА ЧЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ НА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕТО(ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВИЕ) НЕ СА ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ ДАЛИ ОЗНАЧАВА ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТРИЧАТ ИЗЦЯЛО ХРИСТИЯНСКИТЕ ИДЕЙ, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ НАПРИМЕР ХРИСТИЯНСТВОТО Е ПРОТИВ ПРИРОДАТА НА ЧОВЕКА- АГРЕСИЯ, НАГОН, ЛАКОМИЯ, ДОКАТО МЮСЮЛМАНСТВОТО НАПРОТИВ СТИМУЛИРА ТАЗИ ПРИРОДА. ВЯРАТА , ПОЛИТИЧЕСКАТА ОРИЕНТАЦИЯ И ДРУГИ ИДЕОЛОГИИ СА ЗА ТОВА ДА МОДЕЛИРАТ ОПРЕДЕЛИН ВИД СЪЗНАНИЕ. ДС- СЪЩО МОДЕЛИРА

291

Анонимен

преди 12 години

Това което се случва към момента е една огромна гавра с православната ни църква , която е започнала след 1944 година продължава и до днес.Какво му казвате на това, да те заставят насилствено да бъдеш предател или да избереш заточение в Белене и неясно бъдеще за семейството си и сега същите тези хора да те сочат с пръст и да те хулят като предател? Не са ли *** това? Червени ***!

290

Мими Маринкова

преди 12 години

ЗАЩО САМО т.н. ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ДА СЕ ПОДПИСВАТ?ПУСНЕТЕ Я ТАЗИ ПОДПИСКА СРЕД ОБИКНОВЕНИТЕ МИРЯНИ ДА ВИДИТЕ КОЛКО ХОРА ЩЕ ПОДКРЕПЯТ БПЦ !

289

Анонимен

преди 12 години

ДА ТЕ И АСПАРУХОВИТЕ СА СИ ВИКАЛИ ЧЕ БЕЗ ТАНГРА НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРИЯ НО ВИЖДАТЕ ЧЕ И БЕЗ ТАНГРА ИМА БЪЛГАРИЯ НАЛИ? ТАКА ЧЕ И БЕЗ ПРАВОСЛАВИЕТО ПАК ЩЕ ИМА БЪЛГАРИЯ!! А ТЕЗИ ТЪЙ НАРЕЧЕНИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ЗАБРАВЯТ ФАКТА ЧЕ НЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СА ХРИСТИЯНИ И ЧЕ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЛЕД КАТО СИ БЪЛГАРИН ДА СИ НЕПРЕМЕННО ХРИСТИЯНИН И ТО ПРАВОСЛАВЕН,ТОВА Е ПОРЕДНАТА ПРОВОКАЦИЯ КЪМ БЪЛГАРИТЕ КОИТО НЕ ИЗПОВЯДВАТ ХРИСТИЯНСТВОТО!!

288

Анонимен

преди 12 години

Има тавталогия "достойните архиереи, които защищават православието и отечественото достойнство и чест". Не му отива на един професор с претенции за специалист по риторика да се подписва под нескопосан текст. А къса студенти с неправилен словоред или допуснали смислови повторения. Издишате вече, момчета. ЕГН-то не прощава на никого, дори на партийните другари.

287

Анонимен

преди 12 години

На интелектуалците нещо им хлопа интелектът. Виж какво са написали "...през последните 1000 и сто години..." Ние искаме да се отворят досиетата от 40 години насам, не от преди хилядолетия. Да се види кой е играл за "добрите" и кой си е сменявал кожата. Ако няма нищо срамно, защо се опъват толкова? За каква цел е това писмо - защита? Агенти се опитват да защитават агенти. Мисля, че си правят мечешка услуга.