128

:(

преди 12 години

верно, че много погрозня, ама щом и в турски сериали започна да се снима, начи положението е много зле

127

:(

преди 12 години

е, това вече е прекалено

126

Do nomer 128

преди 12 години

Yes, sir ! naplano saglasna s gospodina !!!

125

БГ турчин

преди 12 години

Вместо да завиждате и да се комплесирате, измислете и вие нещо което би имало комерсиален успех. Браво на турците за сериалите им, аз лично не ги гледам, не са ми интересни, но просто ми харесва предприемаческия дух на хората които ги правят. Така се прави бизнес, а който не може седи си на компа, чопли семки и умира от злоба и завист.

124

Анонимен

преди 12 години

Информацията е, че някакви хора правят филм за една забележителна личност и в този филм ще участва забележителен холивудски актьор. И това, че турците могат да си позволят Брад Пит е хубаво и интересно. Синдромът на малките загиваши нации като нашата се проявява в ксенофобия, завист, криворазбран патриотизъм и пр, вълнения за нещастници.П.П. Потърси "ксенофобия" в Уикипедиа , за да разбереш тази нова думичка...

123

бачиПешо

преди 12 години

Тук май има една шепа "родолюбци", заради които България е на това дередже. Турция е ВЕЛИКА държава и в историята, и съвремието - набийте си го в тъпите мозъци. Това, че са ни мачкали ОК - не е хубаво, но във войната винаги има победител и победен. Това че сме победени не ни прави по-малко българи или пък да не уважаваме днешните им успехи, от които, очевидно, трябва да се учим. БГ филм не може да си позволи такъв хонорар - всичко друго е бръщолевенето ви, което ще си остане тук и у вас!

122

Анонимен

преди 12 години

В създаването на Българската Държава са имали участие и куманите. Да приемем, че Прабългарите са Иранци. А какви са Куманите. Има някои предположения, че днешните турци в североизточна България са техни потомци.Ето сравнение между куманският език и днешният турски дори да не владеете турски ще забележите приликите:На кумански текстът е:Atamız kim köktesiñ. Alğışlı bolsun seniñ atıñ, kelsin seniñ xanlığıñ, bolsun seniñ tilemekiñ neçikkim kökte, alay [da] yerde. Kündeki ötmegimizni bizge bugün bergil. Dağı yazuqlarımıznı bizge boşatqıl neçik biz boşatırbiz bizge yaman etkenlerge. Dağı yekniñ sınamaqına bizni quurmağıl. Basa barça yamandan bizni qutxarğıl. Amen!На турски текстът е:Atamız sen göktesin. Alkışlı (kutlu) olsun senin adın, gelsin senin hanlığın, olsun senin dileğin nasıl ki gökte, ve yerde. Gündelik ekmeğimizi bize bugün ver. Ve de yazıklarımızdan (suçlarımızdan) bizi bağışla nasıl biz bağışlarız bize yaman (kötülük) edenleri. Ve de şeytanın sınamasından bizi koru. Tüm yamandan (kötülükten) bizi kurtar. Amin!На български текстът е:Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!Същият текст в унгарски документ е предаден като:bezen attamaz kenze kikte, szenleszen szenadon, dsn szenkklon, nicziegen gerde ali kekte, bezen akomazne oknemezne ber bezge pitbtr kngon...Напишете в Уикипедия Кумански Език и вижте резултата. Аз не смятам, че куманите са с ирански произход както и прабългарите.

121

селянин

преди 12 години

Сериалът е повече от впечатляващ. Не случайно жъне успехи по цял свят. С участието на Брад Пит филмът ще се продава още повече. Дотогава, а и след това само ние ще си гледаме "Стъклен дом". Да живее турската политика и дано нашите се понаучат от тях как се правят някои неща!

120

гурбетчия

преди 12 години

Единственият смислен коментар е на 114. Моите уважения към свестните и нормалномислещи българи като този написал коментара ,за съжаление такива като него са едва 2-3 % от българите ! Приятелски поздрави от Германия - мит фройндлихен Грююсен аус Дойчланд !

119

ИНТЕРЕСНО

преди 12 години

После БТВ ще купи сериала за 120.000 на епизод, ще се излучва в прайм тайма, родната публика ще го гледа в захлас, ще гледа и по 15 минути реклами на епизод (минимум)...и ще се радва ли радва. Е, това е. Хайде, със здраве. И много поздрави на Босфор ТВ от Пашата!Виждате ли как зрителите (който гледат рекламите) плащат на Турската киноиндистрия и на Брад Пит!

118

РАДОСТ

преди 12 години

После БТВ ще купи сериала за 120.000 на епизод, ще се излучва в прайм тайма, родната публика ще го гледа в захлас, ще гледа и по 15 минути реклами на епизод (минимум)...и ще се радва ли радва. Е, това е. Хайде, със здраве. И много поздрави на Босфор ТВ от Пашата!

117

соц

преди 12 години

Хитлер е бил социалист. Ако партията му беше активна и днес, щеше да е член на ПЕС - Станишев е временния шеф сега. Хитлер и Станишев са от една партия. Хитлер, Станишев и Доган можеха да направят тройна коалиция.

116

Бойковист

преди 12 години

браво на момчето ... *** сцени без дубльор ше ги прави :))

115

някой

преди 12 години

До: номер 115Ти си толкова историк колкото аз съм астронавт!

114

Анонимен

преди 12 години

Ще има да му мирише на пръч сега. А пък ха да я посмял да се наведе :)

113

Томеров

преди 12 години

Тоя или се е извратил нвщо или е изпаднал...явно няма търсене неговото лице...

112

историк

преди 12 години

Персия (Иран) е бил големия фактор в този район в продължение на хилядолетия. Българите са доказано от много източници от ирански произход ,въпреки , че в далечното минало сме воювали с тях и от този факт се е наложило да се местим на запад. Самите иранци ни възприемат като тяхна държава в Европа. Така, че е нормално много езикови заемки от персийският език да има във всички народи в района. Това , че и в Турция говорят същите думи не значи , че са тюркски . Факт: тюкски гени в българина няма!!

111

Az

преди 12 години

Мнооого злобни коментари за нещо, което нито разбирате, нито сте гледали! Вечно ще сме на дъното, защото вместо да аплодираме успехите и ние да поработим, че да ги постигнем, единственото което правим е да плюем завистливо в пълната паница на съседа.

110

някой

преди 12 години

До: номер 112И аз не съм я чел, и нямам намерение да я чета. Странно как точно при комунизма е имало такова издание, по време когато това беше строго забранено и ако намерят подобна книга в някого можеше направо да влезе в затвора и да не излезе оттам.Това че си българин като мене е ясно, само не ми е ясно откъде тоя инат да изкараш прабългарите персийци не мога да разбера?Това е също толкова смешно колкото твърдението че сме били 99% турци.

109

до 111

преди 12 години

Прието! Като комунист или като фашист искаше да ме закачиш с въпроса ти , дали съм чел "Моята борба" е не съм нито едно от двете , аз съм българин , на който не му харесват имперските мераци (виж ква хубава турска дума) на съседната набързо измислена държава Туршия. В библиотеката на баща ми съм виждал едно комунистическо издание на въпросната книга на Хитлер (баща ми не беше комунист) , значи тази книга е била модерна в България точно по време на комунизма, жалко ,че чак сега стига до "вас"