257

Иван

преди 12 години

Подобни мутри в раса, отблъскват хората и те все по-ряко влизат в храма, а иначе православието е много добра, човеколюбива религия! В тази икономическа криза, когато много хора губят работата и си и се чудяк как да преживеят, тоя *** се разхожда с лимузина!? Дедо Владика, да ти припомняме ли че Иисус е влязал в Ерусалим на магаре, не на обкована със злато колесница или си ги забравил тия работи?

256

Мария

преди 12 години

Това ли е казал Господ??? И това били духовни служители.... Продажни, жалки душички.От къде я е цитирал попа тази притча, защото в Библията няма такава? И да спрат да се наричат "отци",защото изопачават Словото - " И никой на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец,Небесният." Матей 23.9

255

ani

преди 12 години

Това с ризите е остаряло, сега да се чете "Ако имаш два Линкъла - дай единия на владиката". Ако имаше два Линкълна отец Кирил, щеше да даде единия на ближния си отец Иванобаче Господ дал само един Линкълн.

254

Анонимен

преди 12 години

Дедо ПОП проповядва да дадем едната риза на ближния си.... а той има Линкълн който струва 100 000 ризи, но нито една не дава!!!

253

Ей

преди 12 години

Мале, че нагла ***. Нас ни карат да спазваме правила написани от попове преди 2000 години , а те отказват да се "возят" на магаре , както тогава. Ако Линколн е съвременното магаре, защо няма съвременна Библия, която вместо овце и овчари, да отразява всички научни факти.

252

Анонимен

преди 12 години

*** журналистите - една седмица пишат за това, че митрополита на Ванра карал нова кола, която дори не е негова, била е леко ударена, поправена след това и дадена му за ползване от някаква фирма, която продава коли! Луксозна била, Обама нямал такава... Пълни глупости!За тези които разбират поне малко от коли е ясно - това е една най-обикновена кола от среден клас, с четири цилиндров мотор ( луксозните коли са поне с 6 цилиндрови мотори ), подобна на европейските Пасат или Вектра. Дори неможе да се сравнява с каквото и да било БМВ или Мерцедес!Това, че половината българи са принудени да вървят пеша, не означава, че останалата част трябва правят същото! Нормално е ченгета, мутри, "политици", адвокати да карат коли струващи колкото няколко апартамента в София, но неможе един митрополит да кара нова кола дадена му за ползване от някаква фирма!Оставете човека на мира и пишете за истинските проблеми на тази страна! СРАМОТА!

251

i_sh

преди 12 години

за техния стандарт - очевидно возилото не е престижно, тези хора нямат нищо общо с обикновения народ и са много далеч от призванието на църквата. нашите духовници нещо много ги влече материалното. Боже, с какво толкова сме съгрешили, че и духовниците ни са такива?

250

стоянов

преди 12 години

заради такива фарисеи като кирил намразих религията.как да вярвам в бог като виждам колко мъка колко неправда има по света.уж сме равни божии деца но едни са по равни.а и вижте божиите намесници .то не беше педофилия хомосексуализъм мошеничество е как да вярваш.по добре е хората да се научим до си вярваме и да се обичаме.а кирил и другите божии служители ако могат да се засрамят да го направят не заради нас а заради себе си.хора гладуват деца умират а те се возят на скъпи коли.срам и наглост.

249

НАРОДА

преди 12 години

Варненският епархийски съвет СА МУТРИ И МАФИОТИ В РАСО, ОТДАВАТ ПОД НАЕМ ДЕСЕТКИ ЦЪРКОВНИ ИМОТИ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА ЗА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ, КОИТО СЕ ПРИБИРАТ В ДЖОБОВЕТЕ ИМ, А ЗА ПОДДЪРЖАНЕТО НА ЦЪРКВИТЕ СЕ ПРОСЯТ ПАРИ ОТ БЕДНИТЕ ХОРА. ТИЯ ДА ГИ ИЗГОРЯТ НА КЛАДА ПРЕД ХРАМА МАЛКО ИМ Е.

248

оли боже

преди 12 години

ОЧЕ, ИМАШ ПРАВО. НА ПЛОВДИВСКИЯ ПЕДОРИКА,НЕ Е ЛИ ПО СКЪПО ВОЗИЛОТО И СЕКРЕТАРЧЕТО И ТО НЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. ВСИЧКИ МАЗНИ ПРЕЛАТИ СА ЗА ЧЕНГЕЛА И ОТАМ НАПРАВО ПРИ ЛУКАВИЯ И В КАЗАНО. КАКВИ ВЯРВАЩИ,КАКВА РЕЛИГИЯ С ТАКИВА АЛЧНИ И ЛЪЖЛИВИ И КРАДЛИВИ ПАТРИКИ. НИКОЙ НЕ СИ МРЪДНА ПРЪСТА ЗА ПОП ИВАНА ОТ НОВИ ХАН-НЯМА ДАЛАВЕРА И КЕЛЕПИР.ЗАТУЙ ЩЕ ИМА ДЖАМИИ А ЦЪРКВИ НЕ.МАЗНИ И АЛЧНИ СТЕ ВСИЧКИ, ДЪРТИ ***.

247

Анонимен

преди 12 години

Тя , църквата е за това ,да ни прави смирени и да ни приучава да се молим вместо та вземем тоягата. Затова сегашните управници-демократи строят църкви , зада сме смирени пред тях.Евала на Френската революция и Волтер.

246

Анонимен

преди 12 години

"Значи за всеки друг, бил той какъвто и да е, но не духовник, е напълно естествено притежаването на скъпи и луксозни возила, но на духовника не подхожда."Попа да избере: или бизнесмен, или духовник. Щото сега е търговец в храма и слуга на мамона.

245

Тотю министър

преди 12 години

Абе тия попове защо не кажат на дядо боже да нахрани пенсионерите "с една риба и пет хляба" както е направил Исус.Нали са уж негови последователи.Или това е *** народ бе майка му стара-нека мрът та да се затрие най-сетне Българията.Да останат само попове ходжи и алчни политици-ВСИТЕ ЗАЕДНО са ДС.

244

Отец Онуфрий

преди 12 години

А тези, които карат БЕНТЛИ не за 36 000, за 360 000 долара?

243

АМБ

преди 12 години

Ами то затова и Иисус е ходил с магаре,за да може последователите му да живеят в лукс.За сетен път се убеждавам че религията е най-курвенското изобретение на ***.Законен начин да ограбваш другите,докато църквата тъне в разкош.В стари времена в името на бога са убити стотици хиляди и са конфискувани имотите им.Темплиерите и сегашните масони са продължение на църковната политика.И то в името на златото.Я вижте папата,живее си като бохем,а в същото време проповядва да сме смирени.

242

POZNAVA4

преди 12 години

I TOVA AKO E LUKSOZNA KOLA ... EEEEJJ GOLEMI ZLOBARI SME TUI BALGARITE.... A MERC, BMW I AUDI - DETO SA PO 150 000 I GI KARAT RAZNI TAM... I ZA SVEDENIE - CARKVATA E DOSTA BOGATA INSTITUCIJA - DAN4O MENTATA DETO E DEPUTAT MOJE DA VI GO OBJASNI

241

...

преди 12 години

Слезли един път Бог и Свети Петър на Земята да се разходят. Ходят и гледат един селянин, целия в мазоли оре една нива, псува и пъшка и пот му капе от челото...Господ:- Абе Петре, тоя за какво толкова се мъчи ?- Ами Дядо Боже - ти нали каза, че хората с кървава пот ще си вадят хляба...- Ама аз се пошегувах бе Петре - отговорил Господ.Продължили по-нататък и чуват от една къща писъци, ревове и Господ пак попитал какво става.Свети Петър отговорил:- Дядо Боже - ти нали каза, че хората ще се раждат с мъки и плач - ето това е жена, която ражда...- Ама Петре - аз и този път се пошегувах...Помърморил Дядо Господ и продължили нататък...Срещнали един охранен поп, с румени бузки, маркова килимявка с логото на Версаче,италиански ръчно шити обувки,слизащ от лимузина Линкълн MKZ Хибрид, с кръст от чисто злато и две торби пълни с луканки,суджуци, пастърми, кутии с черен хайвер,с часовник Ролекс на Сваровски и две дамаджани отлежаламанастирска ракия.Попитал пак Дядо Господ:- Абе Петре - онези ги разбхрахме, ами тоя какъв е ?Свети Петър:- Ей тоя Дядо Боже е човека дето разбра, че си се шегувал...

240

Темерут

преди 12 години

То, ако богатството е заслужено, ок не само по божиите, ами и по човешките закони... Обаче, за какво му трябваше на дедо ти Кирил да се хвали с това? Подарили, му я, подарили... да си я ползва, и да не парадира с нея! Отделно, никой не го задължава да приеме подарък, винаги може и да го откаже!

239

Realist

преди 12 години

Религиите са най голямата простотия измислена от човечеството. Всичко е с цел омраза, насаждане на различия, конфликти. Исус, Алах, Буда, Тангра, Зевс - всичките "богове" са измислени от хората и нищо повече. Същите приказки и притчи като Библията ги е имало преди 1000-ди години още в древен Египет. А тия попове четат Библията както дявола чете Евангелието. Докато в Африка деца умират от глад всяка минута, Папата харчи милиони за посещения в Рим и Неапол. И това ако е богоугодно...

238

Анонимен

преди 12 години

Всички агенти на Държавна сигурност вън от Светата обител......Никакъв морал няма в тези хора наричащи себе си духовни пастири......