14

До 12

преди 12 години

Самия факт, че ти съществуваш е вмешателство в природата - НЕ МИСЛИШ ЛИ?

13

Анонимен

преди 12 години

Повръща ми се вече от псевдоеколози, толерасти и всякакви други производни на тях меки китки, на които имам чувството са против всичко и най-вече срещу мнозиството от човечеството! Ски писти на Витоша има от над 60 години, но това с нищо не е застрашило природата на Витоша планина - и да там може и трябва да се направят няколко нови писти, които с нищо няма да навредят на природата, все пак там няма да се прави завод за химикали или ще се завзема някаква територия от природния парк!

12

за 10

преди 12 години

"Облагородяване" на природата? Няма такова понятие. Всяко съоръжение е вмешателство в природното равновесие и си има цена.

11

за 8

преди 12 години

Изпадаме в крайности защото има хора, които се интересуват само от печалбата си. На тях не им дреме нито за природа, нито за родина, нито за нищо. Само за пари.

10

Анонимен

преди 12 години

6, правенето на писти, влекове и лифтове не е съсипване на природата, а напротив! Облагородява я и създава възможност на повече хора да се радват на природата, да дишат чист въздух и да спортуват!

9

за 8

преди 12 години

Планинския туризъм не включва обезлесяване на планините.

8

Анонимен

преди 12 години

Не мога да разбера защо винаги изпадаме в крайности! От една страна търпим да имаме столицата с един от най-замърсения въздух в Европа и ако не беше фалирал Кремиковци още щеше да пуши, а от друга страна искаме Витоша да е тотално девствена все едно нигока не я е пипал човек!Планинския туризъм и спорт е един от най-добрите начини да накараме хората да обичат повече природата. Да не говорим колко полезно е и за децата поспортуват и да подишат малко чист въздух!

7

Анонимен

преди 12 години

това и миналата година го говориха

6

за 5

преди 12 години

В Австрия не се опитват да си съсипят природата, нито в Швейцария се опитват.

5

Анонимен

преди 12 години

2, идеята за повечето ски писти е за над границата където свършват дърветата. Въпреки това мога да ти посоча много примери и за писти в гори в Австрия!

4

555

преди 12 години

Важното е да не затворят плажа на Бс.

3

Генералът

преди 12 години

Витоша е много кравсива планина, но е смешно и неграмотно да се сравнява Алпите отностно възможностите за ски туризъм.

2

1...

преди 12 години

С тази разлика, че Алпите са различни от Витоша като планина и там пистите започват, където свършват дърветата.

1

Анонимен

преди 12 години

Истината е, че е грехота да да не използваме оптимално толкова близката до София планина! Вижте в Австрия, Италия, Швейцария или Франция какви съоражения имат в Алпите и пак никой не обвиняват тези държави, че си съсипват природата, а напротив сочат ги като пример за екосъобразен живот!