84

Томас

преди 12 години

вкъщи майстор не влиза - инструментите са тук, знам какво правя - майстори - айде няма нужда.

83

Томас

преди 12 години

ETNAТака е, когато жена прави ремонти - жените са много наивни - леля ми и тя прави едни ремонти едни чудеса - що пари потроши за ремонти на къща дето не й трябва. Колко народ се облажи покрай нея накрая вика, че съжалявала ама като няма мозък...

82

Анонимен

преди 12 години

MNOGO SE PLUE PO MAYSTORA NA KOYTO NE MU HARESVA DA SI GO NAPRAVI SAM ,AMA DA NE STANE '''"LETI LEYI PAK NA MAYSTORA GOLIMIYA SE ....... NANIZA"'.

81

СВ

преди 12 години

Ами по времето на социализма имаше Средни порфесионални технически училища по строителство, които за три години обучаваха работници за строителството. А имаше и Строителни войски, където *** се научаваха и да бачкат, и на занаят. И там в Строителни войски старшините(че и офицерите) боравеха с много стари, но проверени, и ефективни методи на възпитание и обучение, които няма да споменем, че ще вземат да чуят от Хелзинкският комитет или някоя друга подобна организацийка. Те така беше.

80

318i

преди 12 години

Или може да постъпите по европейски и вместо майстор да си наемете фирма, с договор, с всичко. И ако нещо не е наред - в съда.

79

antiES

преди 12 години

минавам след баш-майстори

78

контролант

преди 12 години

Неоснователно високите спекулативни цени изкуствено подържани от жилищната мафия и печеленето на бързи голями пари от некачественото стрителство, доведе до бързата преориентация на много необразовани роми с придобити повърхностни строителни умения в *** катуни и висококвалифицирана практика от селските обори и кошари,да предлагат надничарските си "майсторски" услуги на строително "ноу-хау" в градовете на цени по високи от заплащането на квалифицираните лекари и компютърни специалисти!

77

shrek

преди 12 години

Подведе ме лани един приятел, който има строителна фирма с над 100 души персонал. Ще ти направя вика банята на вилата ама избирай - *** - 10 лв. квадрат, турци - 15 лв., българи 25 лв. квадрата. Става дума за лепене на плочки - основата канал и водопровод аз си я бях направил. Избрах турците. На 4тия ден викат - аре готово, газда плащай че е Байрям. И досега се проклинам защо сам не си залепих плочките. Аман от набедени "майстори"... Бой и само бой ги оправя такива!

76

ххх

преди 12 години

Вярвам на Томас, защото и аз горе-долу съм така.

75

Master

преди 12 години

Ako mi stoi6 na glavata,gleda6 kak rabotia i dava6 akal vednaga polu4ava6 ednometrov nivel zad vrata - ponimae6

74

баш маисто МВР-ТИЛ

преди 12 години

Работил сьм с турци и помаци 90-те години маат като луди ония мистрии много -много не гледат зальгват избягват да отвесират и да си играят с маики стени кога правят от канапа не се интересуват особено после има затруднения при касите и като са готови изчезват под земята и ходи се оправяи ,щото след това ,,Бегаи..дувара пада !,,Все едно *** да ти слага улуци??? все едно не го знаете стария моабет --убава работа ,ама ***. Щом маистор вьрви от кьща в кьща и се моли да работи ,кво ви говор

73

баш маистора МВР-ТИЛ

преди 12 години

Само като погледна как големите строителни молове се пукат по шевовете от кандидат маистори и начинаещи новодомци решени на всякакви експерименти и врьщащи се по сто пьти в магазина след какви ли не е неудачи , но недаващи и да се продума за МАИСТОР / щото тои искал пари / и филма ми е ясен.. Взимат си и карти с отстьпки даже и5 как няма да взимат--тои за да пробие една дупка в бетона троши по 5-бургии...за шпакловане да не говоря някои му викат /шпаталоване /...Затова в наши дни когато си влезеш в банята няма смисьлда си пускаш душа --отгоре тече сьс сигурност,оти там някои иноватор е творил с много пари и без грам опит...В Банята може и да го преживееш но когато и в кухнята ти текне защото комшията ти от двустаен е направил четиристаен и е изнесьл мивката на терасата а многоброините трьби са протекли е тогава ще припаднеш !Разберете моловете не правят апартаменти самоуките маистори сьщо са опасни ,а за да имате истински маистор се искат пари и много много да не му се говори и не всеки мерак на капризна домакиня може да се притвори в реалност за без пари или както тя кажела.Апартамента е една изградена даденост в която творчеството е ограничено ,ако искате експерименти направети си изцяло нова кьща по собствен вкус и с подходящ интерьор...И помнете ,,бьрзата работа - срам за истинския маистор,,Има едно нещо на което се вика технологично време --при изравнявания и т.н.т. не може баня да се прави за 3-4 дена от -до ,особено ако всичко е криво ,под се прави трьби се полагат трябва проби да се направят ,едно време тези работи се учеха по 4-ри години а после се и практикуваха ,а чак после се ходеше по на хората в кьщите ,камо ли собственика да ми виси на главата и да ми нарежда как и какво щото давал парите ,тоя филм може да го прожектирате някьде другаде ..ха ха ха

72

Деси Ковачка

преди 12 години

Викнах майстор у домаза поправка на чешмаи дойде едно момче -пита кранче ли тече?!Пипна го едвам, едвамврътна го насам-натамстана чудо - ой, ой, ойкранчета запуши той.Майсторе (2) пипни тука майсторемайсторе (2) правиш по-добре.Как на този майстор младда не станеш абонат,ако кранче ми течевикам онова момче.

71

хммм

преди 12 години

марио ти си побъркан бе, тук само в тая статия има над 70 коментара, кви ти 5 човека на ден

70

ha ha

преди 12 години

ние можещитеводени от незнаещитевършим невъзможнотоза кефа на имащитеИ сме направилитолкова много, с толкова малкоче вече можем да правимвсичко от нищоей това сме българските майстори, после кажете, че сме некадърни.

69

ETNA

преди 12 години

Да, и както се връщат... също така си и тръгват, нали? Аз не познавам никoй, върнал се завинаги в БГ, които да е още там... Are stiga, вие в БГ много ТВ гледате! Днес ми се обажда майка ми и ми вика: какво става при вас!?!?! Аз: о_О "мамо, нищо не става..." хахаха тя, жената гледала ТВ...

68

Иване!

преди 12 години

Той е художник!

67

именно...,66

преди 12 години

Труда си труд! Всеки труд се заплаща! На, който не му харесва работници на час- мак много, фирми бол! Именно всеки, трябва да си цени труда, независимо от дейността, която извършва.

66

Иван

преди 12 години

Значи не са майстори, а работници. Дръжте се с тях като към работници и нещата ще са точни. Майстор е Владимир Димитров.

65

няма значение

преди 12 години

Аз съм майстор и ви споделям.Това е много сложна тема.Добрия майстор ще си иска парите дори на минимум.А този който иска ядене ,пиене и разтяга локуми теглете му една и това е.Знайте има много хора, които подливат вода на добрите майстори само и само те да са.Най-добре вижте им работата и си преценете.Така стана в бума на хотелите-прането на пари.Сулио и пулио майстор.Майстори на приказки без покритие.Аз станах майстор от лиобов към занаята но искам и да си държа на цената за труда :).