289

Анонимен

преди 12 години

Ха,честита Ви демокрация!

288

деца ли са това?

преди 12 години

Комунизъм за такива психопати "деца". Каква е тази злоба да тръгнеш да убиваш? Що за възпитание, мислене, съзнание?Присъда за опит за предумишлено убиийство за биячите.

287

Технолог

преди 12 години

От много зобене, са изтрещели тотално.

286

Баща

преди 12 години

"Битото момче е претърпяло операция, при която е изваден единият му бъбрек.От побоя е травмиран и далакът на момчето"- каква е тая злоба бе? Това не са непълнолетни деца - това са животни - "Нема такава държава" - Сега ще почнете да ме опровергавате, че в Америка направо се стрелят - ми ок - тогава не ни остава друго освен да им купуваме оръжие на децата и да си изразяваме гражданската позиция във форумите.За мен в случая освен побойниците и родителите им трябва да отнесат наказание.

285

до 307

преди 12 години

В настоятелставата съм и на двете училища ,на сина и на дъщерята. Затова съм написал в 306 мнение нещата от кухнята им. Пак повтарям ,че униформите са ПОЖЕЛАТЕЛНИ. Но не от родителите (заради парите за тях) , а предимно от училите ,точно заради въпросните цитирани суми. Всяко училище решило да се възползва включва изискването за униформа в правилника си и тогава става ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за родителите! Добре е да се интересувате от тези неща , те касаят вашите деца! При вас са направили опит просто.

284

Анонимен

преди 12 години

Май не всички училища са със униформи... всичко зависи от директор и настоятелство.Не знам дали трябва да е юридическо лице или не, но настоятелства има както в училището на сина ми,така и на дъщеря ми.При дъщеря ми минаха с номера,че настоятелството е решило да се събират по 50 лева,но казаха още,че е пожелателно и незадължително да се дадат парите.Явно процедурата в различните училища е различна.

283

до 305

преди 12 години

Като си просто инженер (не обиждам ,а цитирам) , защо не отвориш и попрочетеш сайта на МОН? Там ще видиш ,че униформите бяха пожелателни ,но ако е пълна училището взима 50 хил. лева , а ако е частична 30 хил. лева. Би трябвало тези пари да са за намаление сумите за униформите ,но не са. Защото нито едно училище НЯМА юридическо право да събира пари и да купува униформи! Същото важи и за настоятелствата ,ако не са юридически лица. С други думи големи шашми има при това налагане на униформи...

282

Анонимен

преди 12 години

Униформите бяха наложени от министерството, и не знам какви "пари" получават учителите от това...Между другото не работя в МОН и никакви суми не стигат до мен...*** инженер в неплатен отпуск съм./ Профилактика/.

281

Вел

преди 12 години

298, брат ми, който допреди няколко години учеше в НПМГ, беше бит и унижаван от негов по-малък на години, но доста по-едър съученик, който месеци наред го е тормозил (в момента на боя *** е накарал свои приятели да държат приятелка на брат ми и са заплашвали, че ако той не прави всичко, което искат от него, ще пребият и нея). Подадохме жалба, нищо не се случи. Аз пък учех в 35-то СОУ от 2001г. до 2006 и не е имало дори едно сбиване, докато съм била там, или поне не се е чуло.

280

Анонимен

преди 12 години

Разбира се, че преместването не решава проблема...обаче такъв е ЗАКОНА! Дори с новите предложения една необходима институция,каквато е ТВУ отпада-до 18 години остават на практика НЕНАКАЗУЕМИ-това е изискването на" Евро-Атлантическото цивилизационно мислене".Между другото то пък като че ли има наказания за мутри,политици и "бизнесмени".

279

до 300

преди 12 години

Ааа и забравих най- важното. Вие пишете : " не вменявайте отговорност за действия на ученици извън училището и в извън учебно време" . Брей ,че нали това беше една от причините за налагането на униформите. Да се разпознава детето отдалече от кое училище е. За какво даваме толкова пари за скапани парцали (защото са такива) ? За да вземете и да си разпределите сумите от МОН ли? За пари какво още може да направи един учител?

278

до 300

преди 12 години

Добре и да няма изключване ,а само преместване ,така проблема не се решава. Детето просто отива да тормози в друго училище и резултата е нулев. Правилниците къде важат знам идеално , но от тяхното НЕспазване идва чувството за безнаказаност! "Рибата мирише откъм главата" - казват хората. Проблема е там ,че превърнаха децата ни в стока. И на мен да ми зависи заплатата от броя ученици и аз ще си затварям очите да не намалее или да ме уволнят!

277

Анонимен

преди 12 години

до 289б295-Знаете ли ,че непълнолетен ученик НЕ МОЖЕ да се изключи от училище ,съгласно законите на България? Единственото "тежко" наказание е "Преместване в друго училище",което предварително трябва да е санкционирано от Комисията по правата на детето,откъдето винаги отказват такова наказание,защото е против интересите на изключения...Правилниците важат само за територията на училището-не вменявайте отговорност за действия на ученици извън училището и в извън учебно време.

276

лили

преди 12 години

На какво се учат децата от българските им родители.На чалга, ракия, простотия, да въртат кючеци и гюбеци, да крадат, да си хвърлят *** в краката......Имат ли бъдеще такива поколения?

275

до Възмутена

преди 12 години

В района има и други училища НФСГ ,НПМГ и други , всички са в непосредственна близост. Защо няма проблеми с техни ученици? Преди да влезе в 35- то дъщеря ми учеще в квартално училище. Имаха дете на самотна майка ,алкохоличка , издържаща се с проституция. Такава агресия и побоища , даваха го и по телевизията. Част от случаите станаха национално известни. От училището обаче не дадоха да се пипне детето и не го изключиха. Майката ходеше и се хвалеше ,че не могат да го накажат...

274

до Възмутена

преди 12 години

Лесно е да обвиниш хората като тълпа (ние това , ние онова). 35- то са с униформи вече втора година. Децата си личат от къде са. Нямам инфо за строителния ,но децата казват ,че техните ученици умишлено ги причакват всяка вечер. За незнаещите от 9- ти до 12 -ти са втора смята.Пиша го като майка ,която има дете там. Колкото и да е западнала системата в 35 -то изключват на мига за хулигански прояви и агресия. Защо телевизии снимат там , а не строителния? Защо не снимат родителите на побойниците?

273

Анонимен

преди 12 години

napravo v zatvora za predumiwleno ubiistvo.

272

до Възмутена

преди 12 години

Нещата са объркани не там където ги търсиш! Липсата на контрол и прилагане на правилниците в училище води до тая свободия! Това ,че се плаща на бройка на дете също! В момента има отлив от техникумите. Освен че е намален доста учебния материал ( а държат матури на пълния) , нямат работилници и места да се учат на профила си. Няма и фирми където да имат практика. Всичко е на ужким . Затова си падят всяко дете ,то носи пари за заплати на учителите и най- големия хулиган да е ще го покровителстват!

271

бмп

преди 12 години

Четейки коментарите,стигам до извода,че много хора имат сериозни психични увреждания!Какви тогава биха могли да са децата им?

270

Анонимен

преди 12 години

deteto e ogledalo na semeistvoto tova dete nezabavno v psihoto da go pratqt za6toto u4enicite 6te go pratqt na drugo mesto