120

118

преди 12 години

И така ли ще пълним бюджета с глоби от обикновените хорица.Навсякъде по-света помагат на най-бедната част от населението за да не краде от глад и мизерия, само при нас от нормални хора насила ще ни направят крадци за да не оставим децата си гладни. Срам ме е от тези народни представители. Срам ме е от управляващите. В България се мисли и работи в полза на банки, групировки, монополисти и жадни за забогатяване управници.По-никоя елевизия не се дава стачката, нали са на Пеевски.

119

Gerberistche Mlado

преди 12 години

Ei drugari ot Dnes zasto triete komentari veeee

118

хаахха

преди 12 години

на каплавия *** вълната му пречи...

117

Перко

преди 12 години

Оляха се народните хрантутници. Пак. Отново. Какво я сучат и въртят? Тоя виновен, оня виновен, ако не са, все за нещо ще са ... Единствено ТЕ - невинни. Дрън, дрън та пляс. Аааа ... Така е, защото няма как да признаят, че работата е зле. Много зле, че и оттатък. Всичките до един са цапали пешкира 22 години и сега иде ред да го перем. То пък наш ред било. Тц, тц, тц. Така се падало. Ред на народа - наш ред, на наш гръб, за наша сметка ... Търпете - ще се оправим. Или ТЕ ще ни оправят. С кеф ...

116

отчаяна

преди 12 години

Съгласна съм със 111,Б.Б. има нужда от лечение.

115

Бивш

преди 12 години

Бивш Българин съм,имам американско гражданство,дойдох да видя родителите си,щи ги взема при мен.Навсякъде има корупция,но такова чудо като в България няма,хей хора,вие не знаете,че там работиш много,но знаеш за какво за колко,калкото часа работиш толкова те осигуряват,ако работиш извънредно ти плащат двойно и уведомяват за това всички служби,общините са от 5-10 човека персонал всичко е на интернет,там ме уведомяват за всичко,колко пари получавам и какви данъци имам да плащам,връщат ни и ддс.

114

Работник

преди 12 години

ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ДА ПРАВИ БРИГАДИ И ДА ТРЪГВА ПО ЧАСТНИТЕ ФИРМИ,ДА НЕ ЛЕЖАТ ПО БЮРАТА И ТЕ СА НА ХРАНИЛКА,МИЛИОНИ ЩЕ ВКАРАТ В БЮДЖЕТА,НИЕ СМЕ 200 РАБОТНИКА ЕДИН НЕ СЕ ОСИГУРЯВА КАКТО ТРЯБВА

113

гербераст

преди 12 години

Само така Бойко! Мачкай ***, мачкай бизнеса, мачкай пенсионери, учители, учени, културата, безработните, майките, студентите, БДЖ, БАН, но олигарсите, ***, банките, ЕРП-тата, мобилните оператори, монополите и другите не ги пипай - те са ни спонсорите все пак.

112

Бате Жоро

преди 12 години

извадка от гръцкия вестник "Симера": "Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и даги видите защото не могат да си го позволят. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на прощадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма. И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме прават си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване

111

БЪЛГАРИН

преди 12 години

Бойко командва цяла България и всички каквото каже това става и пробва,взема безумни решения в интерес на богатите и в уштръб на бедните,пусне ги и чака да види - ако няма стачки и брушене менава му номера,ако има отказва се.Аз съм психолог - той иска да е на власт независимо от цената,това е вид заболяване и в същото време го е страх от оставки,човек който мисли,че само той може да оправи държавата е с болен мозък,с много пари спечели изборите,малко хора гласуваха за него,изборите си ги купи.

110

Аз

преди 12 години

Закона е добре замислен , но трябва да се направят и промени относно уволняването на работници след такива случай ! Иначе има една поговорка "на бедния му бракни в джоба а богатия го бии ". Иначе никога няма да се оправят нещата тук , ше си бачкаме уж по 4 часа а реално ще се бъхтим по 10-12 и повече , и с печалба от цялата работа пак остават само шефовете ни.

109

qwer

преди 12 години

Ей прости хора сте това комуните бе,има ли за вас нещо за което да не ревете бе ***,когато няма строги закони - защо нема,когато ги променят и завишат глобите - защо е така, а бе вие толкова ли сте некадърни,че като не ви изнася тук не се изнесете към Русия та да ви *** майката там,какво само смърдите и се насирате в Б-я айде идете да омиришете и путата Русия.

108

Счетоводител

преди 12 години

Не обвинявайте работещите,с какво да си нахранят децата,много ясно че ще си траят,ако отидат в Инспекцията да кажат,че не ги осигуряват и веднага ще ги издадат на работодателя,моя колежка беше уволнена след като отиде да каже,че работи по 10 часа на ден ,а я осигуряват на 2 часа.Невероятна корупция има в държавните институции,моя шеф винаги е предопреден за проверки и от данъчни и от инспекция от всички и винаги всичко му е наред.

107

anonimen

преди 12 години

da za GADOVETEv narodnoto sabranie ,xorata sa vinovni 4e sa bez rabota,pak te sa vinovni ako rabotqt i jiveqt pri mizerni ysloviq na trud,pak te sa vinovni ako rabotodatelq gi tretira kato dobitak,i polagat izvanreden trud bez da im se zapla6ta,pak te sa vinovni ako rabotodatelq ne im dava zaplatata za6toto bil vav finansovi zatrydneniq pak si kara skapata kola,a kajete mi ima li takava darjava

106

Иван

преди 12 години

91 : Моля - а какъв е Цветелин - американец или французин ?

105

от 59 до 91

преди 12 години

Не е, но майка му и баща му са !

104

бивш българин

преди 12 години

Аааа, много хубаво, работникът ще е виновен, разбира се. Защото всички "работодатели" и "мениджъри" са комунисти, че отгоре на това поне половината и с фуражки, а работниците - не. Но пък, на работниците така им се пада, защото гласуваха за ГЕРБ - за червените фуражкаджии. Сега на ГЕРБавите ръцете са им развързани и докато не ви оберат до шушка, драги работници, няма да мирясат.

103

уживьом увидим

преди 12 години

С тези келяви закони,който сега се приемат от мнозиството в парламента сивата икономика ще се превърне в черна дупка.

102

Анонимен

преди 12 години

От коментарите ви разбирам ,че се кефите да ви осигуряват на 4 часа. Ревете ,че жените ви вземат ниски майчинства а не искате да ги осигуряват на висок доход за да вземат повече......За да получиш трябва да дадеш и след години ще ревете ,че са ви ниски пенсиите.

101

гост

преди 12 години

До 98Ами лесно, защото фирмите с нередовно счетоводство винаги са предупреждавани от "отзивчиви" данъчни и други служители и винаги са подготвени за такива проверки. Нали ти е ясно, че ще намерят после начин да се отработи този ден. Аз работя в изрядна фирма, но познавам хора, които са назначени на 4 часа, а работят шест дни в седмицата по 10-14 часа. Нищо не могат да направят, работа липсва, а сега и ще ги глобяват.Как да ги доложим, ако затворят фирмата и загубят прехраната си,кой ще е винове