142

Мушмулът от 134 (2)

преди 12 години

Годините, моментното здравословно състояние, лекарският екип, болницата и още много други неща не са без значение, но ако по време на раждането стане срив и сърцето на родилката не издържи - само Господ може да помогне! Нито парите, нито надутото самомнение, нито произходът. Късметът е нещо лично, но и той все някога свършва.Прав си, обаче в едно - отдавна болният е станал КЛИЕНТ! И най-важни са ПАРИТЕ му!Колкото до думичката "масово", смисълът в нея е 6 от 10, примерно. А дали е точно така?

141

Мушмулът от 134

преди 12 години

А някога да си се пробвал да стоплиш, че през тия условни 9 месеца, двата организма са едно цяло и този на майката износва бебето? Лесно се правят бебета, а още по-лесно е да се гледа отстрани. Да си чувал фразата: Жената е трудна? Вярно е, че се използва на село, но в нея има много истина и смисъл?Хайде да си ползваме и главите по предназначение. Защото ако майката има някакъв скрит здравословен проблем, страда и детето! Може и да се сетиш защо.Имай предвид, че раждането винаги крие риск!

140

Lan

преди 12 години

Работа на журналистите като коректив на властта е да пишат ИСТИНСКИ статии с истинските проблеми, да задават неудобните въпроси на отговорните лица, а случаи като този "сензационни", да са повод за статия, а не за пропаганда! Искам статия интервю със здравния министър какво се прави за нормална работа на лекарите в болниците и защо се налага да работят тези лекари на втора и трета работа например.

139

Lan

преди 12 години

Никой от журналистите не пише статии за истинските проблеми! Проблемът в този случай ИСТИНСКИТЕ проблеми в този случай са два - НЕНАКАЗУЕМОСТТА при проявена небрежност или откровен садизъм, и това е във ВСИЧКИ сфери, не само при лекарите и това е работа на държавата(съдебна система), не на лекарите. Вторият проблем е пълната анархия в здравната система, за която също е виновна държавата (Здравното министерство, министър и НЗОК), за която също не са виновни лекарите!

138

Lan

преди 12 години

Хора, масово се водите като стадо и това не е добре.Истина е, че има калпави лекари и лекари-търговци, но е и истина, че тези, които работят и спасяват хора работят ВЪПРЕКИ държавата, а не с нейната помощ, както сигурна съм и всеки един от нас с другите професии. Никой не се запитва защо ни се излива тази информация, кому е нужна тя, като нищо положително не може да донесе? Натрупва се негативно отношение към цяло съсловие от хора-българи, учени българи, които са призвани да помагат, ЗАЩО?

137

Ха ха ха ,

преди 12 години

"...прави сте лекарите...",та ти си от лекарите бе толкова ясно си проличава,вече започнахте да се защитавате и сами по форумите и кога ще лекувате или само можете да убивате с грешки,кой нормален би написал това ако не е лекар ?

136

Анонимен

преди 12 години

Браво на всички прави сте лекарите наистина както пишете трябва да получават най-много да карат най-хубавите коли да живеят в най- хубавите къщи Който не е съгласен да ходи в Америка Китай ако иска и на Луната Да се лекува при врачки и баячки ако има грешка има съд А не да слушаме и четем тъпите размисли на журналистите и още по тъпите коментари на по доло пишештите *** като Иво

135

Анонимен

преди 12 години

Иван Костов е виновен

134

Иво до 133

преди 12 години

Я го духай бе ***,човекът е написал това което е на Запад *** издухан,ти да не си някой касапин от болница та си се засегнал от истини бе червей и кой си ти та да казваш кой къде да стои и къде да живее червена гнида гнусна.

133

някой

преди 12 години

До: номер 125Абе ***, ами какво ще кажеш за масовото умиране на родилки и бебета, които уж би трябвало да са в началото на живота си и в разцвета на силите си? Бебето в Шейново е починало доколкото разбрах. Млади жени умират при раждане както в средните векове, това какво общо има със износването на организма???И сега ще кажа нещо за прехваления социализъм! Дядо ми почина от рак, наистина беше възрастен. Факт е обаче, че датата на смъртта му беше 1 май!!! Официален празник! Без коментар!

132

Анонимен

преди 12 години

До qwer 131 Я вземи да прочетеш текста на Хипократовата клетва пък тогава я размахвай като знамесрещу "екзекуторите в бели престилки"И не знам какво взима джипито на ***, но професор в Пирогов е с основна заплата 900 лева по щат, а дацент 800, така че стой си там емигрант и не се обаждай за неща по които не си наясно!

131

някой

преди 12 години

Един от най-точните коментари е на номер 109.В България всеки гледа да прецака другия.Между другото, от всичко най-много мразя да чета сълзливи коментари за социализма колко прекрасен бил живота тогава. Напротив, именно СОЦИАЛИЗМЪТ е главния виновник за положението в което се намираме в момента!!!Аз имам лични крайно неприятни спомени от това време, когато ме приеха в Първа Градска в София за лечение на синузит за един месец. А причината да ме приемат беше "високото" ниво на соц. медицината!

130

qwer

преди 12 години

Може ли толкова често в Б-я да се пише как пациент е починал от лекарска грешка,как новородено е починало пак от лекарска грешка,как на някого отрязали здравата ръка вместо болната и т.н.,това лекари ли са или екзекутори на обеднелият Бг народ. И как става така,че за убийство се наказва с уволнение,къде е правосъдието,та немарливото отношение не е ли предумишлено убийство след като тези хора полагат клетва когато се дипломират и знаят как трябва да се отнасят с пациентите си ? В Б-я лекарската професия са я превърнали в професия на бакалин след като има касови апарати по кабинетите,та тези хора тогава търгуват със здравето на хората по най-безцеремонен начин,но узаконен от държавата.Хора повярвайте живея от много години на Запад,тук никъде не се плаща за прегледи,за лечение,за операция,лекарствата изписани от личният лекар или от хирург при когото си бил изпратен са с 30% или 50% намаление,а има и безплатни,а когато те приемат в спешна помощ те лекуват и без да си резидент на държавата безплатно,не ви ли прилича на комунизъм от книгите на комунистите а ? Лекарите в Б-я не вземат никак малко парици,майка ми ми казва,че нейният джипи получавал над 3 хил.лева на месец и то в малък град защото имал представете си много клиенти,ами те вече болните не биле пациенти а клиенти защото кабинетите имали касови апарати като на пазара за домати,мале мале каква сбъркана работа е здравната система.Помня как след 89 г. комуназите казаха,че при капитализмът здравеопазването е платено,вие не искате като нас комунизъм ето ние станахме вече социалисти,сега ще направиме като на Запад ще изковеме закони за платено здравеопазване със здравни каси за да ви вземеме парите по законен начин досущ като капиталистите,нали това искате ?-и го направиха, но излъгали което го умеят най-добре,защото тук се плаща но в частните клиники,които са за хора с по-големи възможности,а и може да се каже,че пациентите там въобще не чакат ред.Преди години си спомням тук съдиха един лекар за това че е допуснал да умре пациентът му от немърливо отношение,следяха по телевизията съдебният процес,осъдиха го 15 год.без право да упражнява професията и не си спомням добре,но ефективно получи и над 5 год.затвор точно не мога да си спомня,а у нас няма доказана пред съда лекарска немърливост нали ? Тези убийци в бели престилки вместо да реват за пари да вземат да се съсредоточат върху професията си сериозно и да си изпъняват хуманните си задължения със най-голяма отговорност,а това ще стане само тогава когато получават истинско възмездие като тук за сторена грешка с цялата строгост на законът.Бог да прости починалите от ръцете на белите престилки.

129

Анонимен

преди 12 години

До 119 Едно време като завършвах Медицина, ни учеха да лекуваме. Сега ни учат, че продаваме "здравна услуга", а болниците са търговски дружества.

128

Размисли разни 3

преди 12 години

Ако можехме да върнем времето назад, трябва да сме обективни и се вторачим във всяко незначително събитие, ще открием скритите индикации на промените - времени дисфункции, спорадични болки и други разни, на които по стар нашенски обичай не обръщаме внимание или се залъгваме, че ще ни мине. А тези сигнали предхождат и индикират настъпващите неблагоприятни промени. Какво правим - всеки знае какво премълчава!Всичко това са грешки, наши или на лекарите, но в крайна сметка - фатални! Без изключения!

127

:)

преди 12 години

Заплащането на избор на екип не е като да вземеш гаранционната карта на новия си телевизор

126

Любомирчо

преди 12 години

Защо скрихте новината за преразхода на МВР

125

@124

преди 12 години

абе лекарите не трябва ли периодично да преминават през психиатричен преглед?не периодично, исках да кажа профилактично

124

Размисли разни 2

преди 12 години

Не ни се вярва, но с годините тялото ни се износва и ни предава. Независимо дали ни се иска, вярва или изнася. Рано или късно, натрупаните и останали скрити за собственика и близките му проблеми надделяват над възстановителните способност и човек си отива. Много често сме свидетели на клетви и изявления на засегнати от събитието близки, които в афкта си твърдят как напусналият ни бил "здрав като джелезо". Защо не отчитаме разликата между желание и действителност е друг, но не маловажен въпрос.

123

до 116

преди 12 години

И кво ще стане като ми знаеш името наи-много да ми оближеш Г и то с избор на екип