149

Анонимен

преди 12 години

При усилени физически напрежения, сърцето ускорява своя ритъм, дробовете се пълнят по-обемно с въздух, ускорява се циркулацията на кръвта в организма и се повишава кръвното налягане. В резултат на всичко това всичко което вдишаме от околната среда достига по-бързо и се усвоява по-бързо от организма, в този ред на мисли къде в големите градове например можем да си позволим активен спорт, ако знаем, че всички замърсители във въздуха ще достигнат всяко кътче на дробовете ни, и организма ни по-бързо

148

Анонимен

преди 12 години

Няколко факта. Човешкото тяло приема енергия от хранат, водата, въздуха и слънцето. Човешкият мозък е органа, който изразходва най-голяма част от постъпилата енергия, за физическа активност(спорт), човек трябва да има достатъчно енергия.Т.е. ако вие сте станали в 6.30ч. сутринта и сте били на работа до 17.30ч. вечерта, работата ви е психически или физически натоварена, напрактика вечерта вие нямате достатъчно остатъчна енергия за спорт в предвид *** с които се храним.

147

Анонимен

преди 12 години

Българите са най-тъпата нация в Европа.Не го казвам като обида,а като констатация, за да почнем да се попраяме

146

отмъщител

преди 12 години

дебели, неспортуващи и бедни!!!

145

rument

преди 12 години

Абсолютно вярно,дебели,мързеливи и хайде да не изброявам още.Може ли дете на 10г. да е 100кг. страшно е!!!

144

Анонимен

преди 12 години

А, не е вярно. Аз тренирам бягане всеки ден. Сутрин след трамвая, вечер докато тичам на втората си работа. Изобщо страхотен атлет съм станала, че и на токчета тичам при това.

143

Иво

преди 12 години

Преди време ходих до Бразилия - бедни са хората та чак ти се плаче, но спорта им е мания. Жените им са бонбони- стегнати, нито слаби нито дебели, абе.. Но навсякъде по плажната ивица имаше огромни алеи за спорт- за тичане, колелета, уреди за фитнес, и познайте никой не ги трошеше! Децата им задължително спортуват, който не го прави е мърда и не печели уважението на околните. Друго мислене братче, това е!

142

Ина

преди 12 години

Възпитанието да се спортува започва още в детска възраст, а децата ни къде да спортуват? Детските площадки са опасно място пълно със стари железа и спящи *** под тях. Да караш колело е приключение - къде, на улицата ли? Да се тича е самоубийство- кучетата погват всичко живо, ваздуха е мръсен, а народа те гледа като изкопаемо. Липсва основното - възпитанието за здравословен живот.

141

?!?

преди 12 години

Вярно е, българите не спортуват достатъчно. Ама последно време се питам дали е от мързел, защото май не е само това причината. Виждам вина и в продажните общинари продали всеки свободен квадратен метър, защото просто няма къде да се спортува. Вина в медиите, които ни заливат всеки ден с бълвоч, вместо да наблегнат на такива теми. Вина в родителите и възпитанието на децата. Да не забравяме образователната система както и това, че единствения спорт у нас в който се инвестират що годе пари е футбол

140

това е!

преди 12 години

Всичко е стрес и безпокойство, едни пълнеят, други слабеят! Кой е виновен? Всеки си стреми и желае да изглежда добре и да поддържа нормален стандарт на живот. Стандарта на живот е много важна част за поддържането на здравословен начин на живот и благопрятен микроклимат в семейството.

139

Момиче

преди 12 години

Аз бих се погрижила за тях като Мартин, обаче ме е страх а ги приближа и да им дам отровата, а не искам да я оставям някъде, където ще я изяде я някой бездомник, я някоя маца, дори и гълъб... И сега не смея да се прибирам пеша, пък кво остава за тичане... През деня все се намира някой да мине заедно с мен и да ги изгони, но вечер си хващам такси за кратко разстояние, защото иначе ще се побъркам от страх сама срещу 7-8 песа. Като видят човек да бяга или да кара колело, полудяват гадовете.

138

мартин

преди 12 години

136 аз ги изтрових около мен време е всеки да си разчисти собствения двор и мен ме дразнят песовете.

137

мартин

преди 12 години

133 еми айде да бягаме с теб ако си готина? С мен няма да те заръфат. Аз като бягам бягам с катана.

136

FGRWE

преди 12 години

Момиче, без да тичаш кучетата пак налитат да ръфат буквално ти се хвърлят отгоре! Те са озверели от глад, това нещо е от 6-7 години и никой нищо не прави по въпроса. Иначе кучкарите ще те "схрускат на закуска", ако кажеш нещо против кучетата им макар да не коментираш тях. От фондация "Четири лапи" ги взимат, кастрират ги отново ги пускат да всяват паника и страх, сред хора и деца! Природозащитници!

135

мартин

преди 12 години

до 129 :Д ти измисли перпетомобиле. Няма значение дали ядеш скъпи или евтини храни. Ако ядеж по много ще си дебел без значение колко струва.

134

мартин

преди 12 години

Мъж по 100 кила не е мъж! Преди бях клечка, а сега съм леко пълен. Мога да ви кажа, че откакто надебелях 2-но повече жени забърсвам. Естествено не трябва да се прекалява, но мъж 180 и нагоре висок под 100 кила не е мъж

133

Момиче

преди 12 години

Аз съм на 23 години, никога през живота си не страдала от наднормено тегло. Нашите не са ме научили да спортувам, затова аз сама се опитвам да си наложа такъв навик, правя гимнастика сутрин и т.н. Не пълнея, но се чувствам зле без движение. Но сега точно не мога, работя много и нямам пари. С удоволствие бих ходила на работа с колело, но в София това е самоубийствено. А за бягането в парка - вие луди ли сте? Аз не смея да вървя там, защото е пълно с песове, а ако бягам, 100 % ще ме заръфат.

132

статии за здр хранен

преди 12 години

Хората са ви написали цяла статия, яжте плодове! Протеини леща, риба, месо, салати. Редовно по часове.

131

Мързел

преди 12 години

Мен пък ме мързи да спортувам.Предпочитам да се прибера на топличко,да си направя чай и да си чета книжка или да гледам филмче.Не върви да си бачкал цял ден и после да идеш да се тормозиш със спорт.Човека си заслужава почивката:)

130

hm......

преди 12 години

Podeqnie?