236

Данчо

преди 12 години

Перефраза на батюшка Сталин: Има Израел,има проблеми!Няма Израел,няма проблеми!"

235

Анонимен

преди 12 години

Така като гледам, цялата "Арабска пролет" е параван за конкретни стратегически цели на САЩ. Подпалиха арабите, за да ударят петрола в Либия и да изгонят китайците от Африка. Голямата цел на Щатите в момента е Китай, но там не смеят да пипат и се опитват да затегнат обръча. Като първо оставят един разбит арабски свят по пътя си, който да не е единен, но да бъде базов лагер за американците. Освен това отрязват основен енергиен ресурс за чудовищната китайска икономика, режат оръжейните им сделки.

234

Иван

преди 12 години

Извинявам се - не Ивон, а Иван. Грешка. Не съм антисемит, а античифут! Шими е ***, а Пърлман, Менухин, Рихтер, Шагал, Айнщайн, Менделсон и много други - евреи, на които свалям шапка!

233

Анонимен

преди 12 години

Браво , все пак си е мнение , сигурно не пропускаш представление на китайска опера , а между другото самите китайци са луди по нашата европейската и тъй като в Щатите демокрация няма крайно време е да вземеме опит от китайската , виж каква икономика направи е стандарта на живота е нисък но какво от това , само не разбрах варварите къде се вписват в цялата схема , хем са варвари хем дават 1/5 от бюджета на Юнеско хем са империя, между другото Рим е бил най-силен когато е бил Република .

232

Анонимен

преди 12 години

Чета, чета...Европа и Бундесфера никой не го слага в сметката в конфликта. Ние къде сме в тая схема?

231

Анонимен

преди 12 години

Щатите са просто новите варвари. Мисля, че са точно на предела да достигнат цивилизационно ниво съдейки по процесите на разпад там. Гледам в исторически план, че повечето паметни супер империи са имали живот по 300-400г. максимум, след което са ги опосквали и всички са започвали да се родеят с тях. Американците са ми безкрайно далечни в културно отношение. Руснаците сме им теглили теглото. Аз клоня към най-старата жива цивилизация в света - Китай от така изброените от теб.

230

Ивон

преди 12 години

Лавров не е съвсем прав. Последиците са предвидими, наистина донякъде. Иран не е Ирак, не е Афганистан и най-малко Либия. Иран има мощна армия, купил е достатъчно съвременно оръжие от Русия, Китай и други страни. Произвежда ракети с радиус на действие 3200-3500 км (стигат и до нас!), крилати ракети, които могат да потопят всеки кораб в Залива и северозападната част на Индийския океан. Произвежда танкове, самолети и всякакво леко оръжие. Яка им душа на двете *** държави, ако го нападнат!

229

Анонимен

преди 12 години

267 и аз мисля като теб.Все едно да забраниш на самурая да носи меч, защото може да се защити когато го нападнеш. Много *** игра играят САЩ и Израел. Отдавна. Само досега не беше толкова драстично и близо до повратна точка към пълна хегемония над Света.

228

Анонимен

преди 12 години

Това се нарича сигурност , другото е анархия , докато не се пренаредят отново картите , така е било от както свят светува и така ще бъде. Гледам в Щатите са започнали да си закриват сметките в големите банки и да отварят нови в по малките , след време по малките ще станат големите и пак старата песен на нов глас , защото без банки не може , не може и без водеща страна , аз си избирам Щатите , ако на вас ви харесва повече Китай или Русия моля , живееме в демократичен свят

227

Анонимен

преди 12 години

Аз продължавам да настоявам, че ядреното оръжие просто изравнява силите. Според мен не може да се твърди, че едни държави (в случая наследници на най-древните империи) са по-голямото зло от други, които са доказан агресор и не са се колебали да използват такава сила. Ако всяка държава в света има ядрено оръжие ще живеем чудесно и мирно, щото никой няма да смее да преразпределя баницата. Неравенството в силите е предпоставка за терор. Дай да забраним на арабите и писмеността, че да нямат учени.

226

265

преди 12 години

Забравяш, че Турция е членка на НАТО. Кой ще ти позволи това дето го говориш да стане? Така са ни оплели в мрежите всички, че сме като патета в кълчища.Шах и мат.

225

Анонимен

преди 12 години

Знам че има такава лига и слава богу , че се раздират от противоречия , но един ден могат и да се обединят , а Ердоган все повече ислямизира Турция и може да забравят за Кемал , така че да не се радваме много че Иран се е сдобил с ядрено оръжие едно е , ако такова имаш Щатите ,Франция , Русия дори Израел и съвсем друго ако го има Иран или Северна Корея , не съм изброил всички страни , които притежават такова

224

Анонимен

преди 12 години

Ядрено оръжие могат да имат само нашите съюзници и точка. Това е позицияра ми на българин

223

до 261

преди 12 години

Друже, съществува си и в момента понятието "Арабска лига". Иран с Турция нищо не правят, защото са съседи, в пряка конкуренция и с различна религиозна принадлежност. В ислямския свят има жестока борба за религиозна власт от една страна, а от друга за икономическа, а да не пропускаме, че са и про- и анти-американски. Къде ги слагаш Турция с Иран и примерно Египет и Саудитите? Относно нас - ние сме си с единия крак в Ориента, няма да е труден прехода. Американската култура ни е много по-далечна.

222

Анонимен

преди 12 години

Доста изчетох от форума спора на места е кой заслужава да има ядрено оръжие.То съществува от 60-70 години и кой заслужава да го има не знам.Но знам кой е единствения,който го използвал срещу невинни хора-стотици хиляди бебета,деца, жени и старци загиват.Предполагам всички се досещате кой е.Та малко ми прилича на крадеца вика дръжте крадеца!

221

Анонимен

преди 12 години

Няма да споря с последните ти писания има и верни неща в тях , но ако хипотетично си представим , че Америка е няма , потънала в океана , НАТО не съществува , ЕС се е разпаднал , ние какво ще правиме ще се присламчиме към Русия както си бяхме , това ли е еталона или може би Иран защо не , успяват да обединят арабите въпреки,че те не са , правят съюз с Турция нещо като Ислямски световен съюз ,с нас какво става , ние къде сме в цялата схема , нали това искате ,а забравих Израел е забр.радиац. зона

220

Анонимен

преди 12 години

Пропагандата тече с пълна сила. Бидейки представител на европейската и респективно християнската култура и морал за мен са табу някои от практиките в ислямските държави (не казвам в исляма). Погледнато обаче фактологически всички военни конфликти в последните 1000 г. са предизвикани именно от християнския свят. И да не зачекваме темата за тероризма, защото в Северна Ирландия най-безпощадно се избиваха християни на верска основа. Това ли са ценностите на "цивилизования западен свят"?

219

Azz

преди 12 години

светът му омръзна други да му правят революции и да му задават дневния ред...дневния ред не може да са петролните интереси на група милиардери криещи дулата на оръжията си зад понятия като "демокрация"...от една страна водейки война за налагане на принудителна демокрация обезценява и обезсмисля понятието, а от друга нарушава самобитността и разнообразието на националните култури...САЩ да изискват от целия свят да приложи техния политически и културен модел ми звучи едно към едно на диктатура!

218

Анонимен

преди 12 години

А прави ли ти впечатление , че този двупартиен модел е отворен и най важното никога там компартия не е виреела или ако я е имало е била в рамките на статистическата грешка дори само за това ще ги уважавам винаги

217

До Azz

преди 12 години

Не си мръднал и на милиметър последните 20 години ,щом начина ти на мислене е такова, не казвам че са съвършенни и че всико което са правили е добро , тогава това беше война между две системи ние правехме революции в тези страни и ги въоръжавахме те заигрваха с вярата като изконни техни традиции , загубиха на времето Иран , СССР смяташе че го е спечелил само, че никой не спечели аятоласите заиграха своя игра и то много опасна.