7

Анонимен

преди 12 години

Не ме интересува колко ми,иона отпускат, а ме интересува, като отида на лекаР ДА НЕ МИ ИСКАТ ПАРИ за каквото се сетят и ако ме приемат в болница ДА ИЗЛЯЗА ЖИВ.

6

РАЗБИРАТЕЛ

преди 12 години

АКО Е ЗА СПЕШНАТА ПОМОЩ - ДОБРЕ !АМА НЕ МИ СЕ ВЯРВА.ПАК НЯКОИ ДПКТОРИ ЩЕ СИ НАМАЖАТ ОЩЕ ПО-ДЕБЕЛО ФИЛИЯТА.АЛЧНО И КРАДЛИВО ПЛЕМЕ ! В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ СЕ ВИДОИЗМЕНЯТ В НЕКАДЪРНИ УБИЙЦИ .....

5

rumen221

преди 12 години

Приятели, Никой в ЕС и по света не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на БСП и ГЕРБ, който е пагубен за България и антинационално безумие за нормалните държавници в ЕС... Налаганите ни, чрез ПАРТИЙНО НАСИЛИЕ (както и при комунизма), смешно ниски заплати и пенсии, както и облагане на депутатските безотчетни пари не стигат, ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТА, защото в България СИ ИЗРАБОТВАМЕ ПАРИТЕ за нормални заплати и пенсии, и за УСКОРЕНО РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКАТА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност? Много е просто... ТРЯБВА САМО, от американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Всички физическите лица плащат еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки без таван за облагането, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ 2. Преките данъци (за богатите) и косвените (за бедните) се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите БЕЗПРИКОСЛОВНО да се повишат до нивото на РЕАЛНАТА НИ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите се обложат по европейски- За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%..., а за останалата данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника, тук в България - тогава в бюджета ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно, заради свръхлиберализма си, на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА, а народа им се разбунтува Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? - Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага с 37,5% данъци и осигуровки както при всички нормални българи (сега ДАНЪК ДЕВИДЕНТ е само 5%...!), а съгласно Чл.60 от Конституцията ни, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!! Народе!!!!

4

изпушил

преди 12 години

Ха, прехвърлят от МЗ трансплантациите, диспансерите и асистираната репродукция към НЗОК /на нашите вноски/, и си вдигат бюджета на чиновничетата от МЗ за компенсация. Няма такава държава! А да припомня ли, че миналата година намалиха бюджета на спешните с 50% - на 75млн. лв., но пък за СРС-та изтекоха над 110млн.?

3

Анонимен

преди 12 години

10 милиона за здраве и още 150 милиона за ЗАзДРАвяване на демокрацията - или известно като подслушване ....

2

rumen221

преди 12 години

Приятели,- В обърканата глава на комуниста Костов имаше само една умна мисъл - "Пари без реформа не се дават"... Защото...:- И да спрем да пием и пушем и 50% от бюджета да са за здраве, пак няма да ни лекуват като хора..., заради липсата на истински - Личен граждански контрол...!- За нашето Тотално болно, Тоталитарно здравеопазване има Панацея има и тя не е Закриване на болници и смяна на министри Панацеята е Лична, Здравноосигурителна, Дебитно-кредитна картова сметка, а допълнителното осигуряване, Трябва да се узакони, като Лична здравна застраховка...!- Новите "Лични карти" могат и Трябва, да са едновременно и Електронно здравно досие и Лична Здравноосигурителна, Дебитно-кредитна картова сметка(за разплащания единствено в Здравеопазването).- Вноските за здраве Трябва...!, да се правят в Строго съответствие с Конституцията: - Чл. 52. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от Държавния бюджет, от Работодателите, от Лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон.След като няма съотношение Значи по равно за тримата съвносители!Въпроса за здравната вноска е - по колко, а отговора:1. Здравния данък (такса), трябва да е еднакъв (примерно 5% от личните доходи), но за всички доходи от труд, доходоносна собственост, дивиденти, обезщетения и социални помощи..., без таван на дохода... Нали това е смисъла на "плоския" данък равенство... От 12-те милиарда тазгодишни частни спестявания, заради тавана за здраве са обложени не повече от 10 милиона!2. Според Конституцията, здравната вноска се дели по равно между гражданина, работодателя и държавата или общо 15% от л.д...3. За социално слабите инвалиди и децата, да е общо 10% (от помощите, пенсиите и майчинските и детските), при това по Конституция платен изцяло от... Държавата!При смърт, 50% от сметката да се наследява, а останалото е за здравна солидарностОт ГЕРБ, като Либерали, да не се правят на "комунисти", а да спазват Конституцията!

1

Анонимен

преди 12 години

и всичките ще ги дадем за ваксини за грип и други безмислени работи , нали?през 2013 даже ще останат средства просто щото хората или ща са се преселили или измрели!