46

Анонимен

преди 12 години

Много чокундури има дето нищо не разбират и си дават някакви обяснения такива техни си направо изстрели в тьмното.... Кадафито обединява множество племена кои повече кои по-малко номади сьс известна сила и ,,терорец,, по-малко тея племена родовообщинни ни се водят ни се врьзват и всеки е командир на една дозина камилари... Та Кадафито с петролче и кютек малко успя да ги изкара от песака модернизира градове ,внесе специалисти ,но всичко е полувоенно за да има някакьв ред ,през негово време от петролните пари които взима отделя голяма част за образование ,пьтища ,водоснабдяване в големите градове имастанции за водоснабдяване чрез разни филтрации от морето вьв всяка кьща си има вода за пиене до 86 година когато започнаха конфликта и ембаргото на САЩ тези бяха 10-пьти по-добре от които и да е бьлгарин .Не казвам ,че кадафито е демократ доколкото знам е потушавалне един бунт с автоматично орьжие , но в Либия има постоянна борба м/у клановете за власт,там които и да спечели другите нещо му са недоволни и му готвят кюлафа ,като казвам кюлаф имам предвид ликвидация ,имаите на предвид ,че на тези вождове и вождчета все някои от вьн им кладе огьня ,Просто Кадафито до сега беше наи силния --докато не се намеси НАТО ....а сега каква патаклама ще се завихри между малки и големи вождове ,не знам без силата на орьжието кои ще ги обедини и кои ще ги консолидира като една нация ,тези никога не са на един акьл ...така че филма ще е многосериен вождовете тепьрва вадят калашниците !

45

Патилан

преди 12 години

Сега им предстои на Либийците да се запознаят с основни демократични ценности като: данъци, акцизи, такси, ДДС, осигурителни вноски, здравни вноски, вноски във фондове за борба с безработицата, допълнителни задължителни пенсионни вноски и прочие "демократични благиннки. Новата Демокрация в Либия ще означава, че имаш право на избор! Кой да те утрепа и да те ограби! Сега либийците ще усетят какъв голям член ще им вкара демокрацията.... !Всички криминални в Либия вече са политически затворници , че и политици ще станат утре!!! Бунтовниците са шайка мародери които САЩ обявява за легитимни представители на либийския народ! На тия безумци сега Кадафи ще им се стори като майка Тереза в сравнение с анархията която ще залее Либия!Нефтената демокрация отново победи! Ликувайте, а после се чудете защо на бензиностанцията е скъпо. Очаквайте след Либия да се "демократизират" Сирия, Иран и Венецуела. Демокрацията си е демокрация, но нефта е с пари! Сега натовци ще продават на либийците тяхната собственост! След двадесет години Либия ще е най-бедната страна в Африка(сега е най-богатата)! До вчера Либия беше Швейцария'та на Африка - утре ще бъде България'та на Африка!

44

acho

преди 12 години

Не вярвам, че някога в Либия ще има свободна демокрация. Колкото има свободна демокрация в Ирак. Иначе шефовете ще бъдат бели и руси.

43

bobix

преди 12 години

youtube/watch?v=rNWf1kw2eUk

42

търкалета

преди 12 години

Да им е честита американо-френската свобода! Скоро ще изтрезнеят и ще видят какво са спечелили и ще започнат да си спомнят за времето при Кадафи. Как пък тези американци не се напънаха да проявят малко творчество? Всички "демократични революции" като по калъп.

41

Анонимен

преди 12 години

до Кабули:точно ти ли се намери да даваш оценки, бе, лакиран *** с мрежест чорапогащник и високи токчета !? ти ли си плащал за сестрите ? айде марш на гей-купона у къщата на брат ти !

40

Кабули

преди 12 години

До 19Трябва да си си напълно загубил патешкия мозък в *** на идиологическите си разбирания, за да наречеш Кадафи "последната велика личност", при положение, че този изтрещял *** едва не обеси медицинските ни сестри и ги "пожали" срещу няколко десетки милиона долари, взети от всички нас, включително и от теб, тъпанарино.

39

Бойкова РБ

преди 12 години

Тоз *** май единственото нещо което иска е богатството на Кадафи. Сега жал ми за либийския народ.

38

мечо пух

преди 12 години

Те либийците в събота ще се нарекат свободни, а ние след неделя дали ще можем?

37

петролните кладенци

преди 12 години

Миротворците от НАТО ще избият всичко живо, само и само да се докопат до петролните кладенци.

36

Няма да има прошка

преди 12 години

Няма да има прошка! Започва битката за петролните кладенци и за петролопроводите. Жертвите ще са многократно повече, отколкото по време на гражданската война! Петролните концерни и НАТО ще са безмилостно жестоки! Там, където започват парите, приключва приятелството!

35

Анонимен

преди 12 години

СЕГА ПРЕДСТОИ ЗА ЛИБИИЦИТЕ НАИ ГОЛЯМОТО ИЗПИТАНИЕ "ДА ОЦЕЛЕЯТ ОТ ГЛАД , МИЗЕРИЯ И АМЕРИКАНСКО ВЕ4НО РОБСТВО" .СЕГА ЩЕ РАЗБЕРАТ ЩО Е ТУИ ЛЪЖ-ВЕРИЖ-АМЕРИКАНСКА -ГРАБИТЕЛСКО-ИЗМАМНИ4ЕСКА -ДЕМОКРАЦИЯ,ДЕМОКРАЦИЯ КОЯТО Е ВНОС ОТ САЩ И ЦЕЛИ ИЗБИВАНЕ ПО ДЕМОКРАТИ4ЕН ПЪТ ВЯРВАЩИТЕ В ТЯХНАТА ДЕМОКРАЦИЯ.

34

1212

преди 12 години

Като чета във форума разбирам че много червени платени драскачи има,явно много им е мъчно за светлия социализъм,но тези ....не са се явили там ,когато Луканов даваше червени куфарчета и съм 100%сигурин че сега щяха да мълчат...

33

Анонимен

преди 12 години

Роби на международните корпорации. Сега там са най-високопоставените мениджъри на Бритиш Петролиум и френската Тотал. Преходния Национален Съвет е пряко подкрепян от Тотал. Те ще спечелят изборите и най-вероятно както Кадафи ще управляват 40 години. И рабира се както Кадафи официално няма да се водят на власт. Както е в България всъщност.

32

Анонимен

преди 12 години

Те сега ще видите хамериканска демокрация и изпомпване до последната капчица нефт от земята ви срещу трохи, лисунгери *** либийски.

31

Ка ще стане???

преди 12 години

Как берберите ще се разберат с хората на цру и нато-ал гайда???

30

уаааауааааа

преди 12 години

Либия,под американсо робство толкова ще е свободна,колкото ние станахме Швейцариа на балканите...А,***-верно ли е?!!!

29

Анонимен

преди 12 години

Кадафи си беше ***, но сега тепърва в Либия ще става ад. Тези хора не знаят друга форма на управление. Сега там има хиляди малки въоражени групи с различни претенции. Както стана в Ирак - от ден на ден все по лошо става, така ще е и в Либия.

28

муа-ха-ха

преди 12 години

Еати и таш ака-с тия брадясали ***-метреси на цру,Либия така ще свободна... :))))) Вервайте ***!

27

винету

преди 12 години

БРАТЯ ЛИБИЙЦИ ОЩЕ НЕ ЗНАЕТЕ КВО СЕ НАРИЧА СВОБОДА,питайте българите ,те са свободни от има няма 22-23 години,особено последните 2 години СВОБОДАТА ИМ ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ ВСИЧКИ ОТВОРИ