14

Молитва Св. Ефрем

преди 12 години

Господи и Владико на моя живот,не ми давай дух на безделие, униние, властолюбие и празнословие.Но дух на целомъдрие, смиреномъдрие, търпение и любов дарувай на мене,Твоя раб.Ей, Господи Царю!дарувай ми да виждам моите прегрешенияи да не осъждам моя брат,защото си благословен во веки веков.Амин.

13

Молитва за Отечество

преди 12 години

Молитва за Отечеството и народа ниПреблагий и всевишний Боже, Господарю на цялата земя и Царю на всички народи!Пред Твоята всемогъща власт и пред възвишения Твой престол ние се прекланяме и смирено Те молим милостиво да погледнеш на нашето Отечество и на нашия народ. Помогни, Боже наш, да се събере целият ни народ в единството на нашата народност и на православната вяра, та напълно обединени да служим на Тебе за слава, на себе си за спасение и за полза на нашето Отечество.Нека, Господи, бъде

12

??????

преди 12 години

От 7,8 и 9 прочетох всякакви будистки,богомилски и ню ейдж обяснения. Аз съм християнин и чета Библията/не ми трябва никакъв Гугъл/,но никъде в Словото не се споменава да вярваме в т.н. светци нито да им служиме-даже обратно !

11

Боян Мага

преди 12 години

Свети Иван Рилски е бил богомил. Живял е според разбиранията на богомилите т.н. посветени богомили. Това нашата църква не го споменава, а тайната на богомилите стои заключена в дебелите книги на библиотеката на Ватикана.Църквата ни няма да признае, че най-българският светец е бил "еретик"(според разбиранията за богомилството) и е бил гонен от тогавашната ни църква, а другите последователи на богомилството са изгаряни на кладата и избивани по всевъзможен начин.

10

Молитва

преди 12 години

Но, о пречестний Иване, изпълнено с благодатта на Светия Дух обиталище на Бога Отца и на Спасителя, който стоиш пред Царя на всичко и се наслаждаваш в светлината на единосъщната Троица, като херувим пееш заедно с ангелите трисве-тата песен и имаш голямо дързновение - моли се на всемилостивия Господ да спаси твоите сродници, еднородния твой български народ, и да му покори всички врагове! Запази вярата непорочна, утвърди нашите градове, умири целия свят, а нас избави от глад и пагуба, и ни запази

9

До 6

преди 12 години

И последно, в света, в който живеем, трябва да има и веществени видими неща, хора, събития, за да можем да се уверим в съществуването на невидимото. Това са просто роли... Всеки от нас играе някаква роля, естествено има различни нива. Чети, приятел, търси и ще намериш. Вече не е както едно време да търсим Истината с фенерче. Има интернет. Всякаква информация.Достатъчно е да имаш въпрос и да го напишеш относително смислено в Гугъл. После ти трябва и време, за да четеш и прилагаш на практика...

8

До 6

преди 12 години

И освен това, думата "аватара", която е санскритска, не значи снимка на профила ти, както и заглавието на филма на Камерън. Аватар или аватара, значи, "този, който слиза отгоре".Човек, който е минал през тази планета и има необикновени способности, светец, духовен водач не е "простосмъртен", роден просто заради кармата си. Дошъл да учи и да се издига.Когато има ученици, е логично да идват и учители. Откъде идват? Обширна тема е. Не е за форум като този.

7

До 6

преди 12 години

Някой може ли да ми обясни как един умрял човек,колкото и добър да е бил приживе,може да бъде "закрилник и покровител на българския народ" ? Може, там е работата. Защото освен това, което виждаме с ограничените си сетива има доста още, което е в сферата на духовните енергии. Не е толкова сложно. Светът не е само "движеща се материя", както казваше Ленин.

6

??????

преди 12 години

Някой може ли да ми обясни как един умрял човек,колкото и добър да е бил приживе,може да бъде "закрилник и покровител на българския народ" ?

5

христиени

преди 12 години

заблудени православни чада - обръщайте се в молитва само към един богс тези майки, синове, светци, архангели, мъченици, блаженци и прочие малко на Олимп замязахте. и моля оставете костите им на мира! по-зле от вас са само католиците - дето не само се кланят на статуи, ами по-често на богинята-майка, отколкото на бога-баща

4

до 3

преди 12 години

Нищожество ти не можеш да схванеш какво е един смотан квазар та ще сханеш бог.Не можеш да си представиш вечоста или да броиш до безкрайност.Търси го в сърцето си и в добрите си и справедливи дела.Просто се опитвам да кажа че тва със светците е някаква игра на дявола за да отклони вярата на хората от Бог.Намалява силата така да се каже.Нищо де всеки има право на своята... вяра.

3

До 2

преди 12 години

По същата логика можеш да запиташ къде е бил Бог и Неговия син! Глупост е това, което пишеш. Българският народ винаги е имал нужда и ще има от своите Светци. Няма човек, който да не се обърнал към Божията майка и Син, към светец в труден момент или да благодари Богу за щастие, което му е донесено.

2

Анонимен

преди 12 години

Аз също съм христянин но не вярвам с такива глупости като светци.Небесен закрилник и покровител- нещо май не е на линия последните 800 години.Къде беше когато турците клаха милиони български деца,жени и мъже?Кво направи когато "червената революция" изпрати хиляди на разстрел заедно със семействата им?Кого закриляше когато побеснели *** изнасилват ограбват и пребиват поредната българка?Тва са глупости-просто идоли за заблудените или щелаещите да вярват в глупости.Един е Бог и Исус е негов син.

1

Е да

преди 12 години

Тва са ВЕЛИКИ ХОРА-добродетелта при тях е първото нещо.днеска да спрът с тия политици и *** по ТВ щото вече ми се повръща от крадци *** и мошеници