34

национални черти

преди 12 години

Разговор между двама грузинци: "Съседе, аз имам "Волга" и ти имаш "Волга", а приятелят ни кара още "Лада". Хайде да му помогнем да си купи и той "Волга".Между двама арменци: "Аз имам "Лада" и ти имаш "Лада", а съседът се мъчи с тоя "Москвич". Хайде да му помогнем да си купи и той "Лада".Между двама руснака: "Ваня, аз бях в затвора и ти беше в затвора. А съседът не още не е затварян. Хайде да му направим някой номер, че да вкарат и него вътре".

33

Пешо

преди 12 години

Внякои страни законите се правят за съвестни хора.А у нас народа е подценен и унизен до неузнаваемост.

32

ад 24

преди 12 години

kude karat s 50 god nomera ? ti i ti ve4e izkukuriga

31

Анонимен

преди 12 години

и аз съм имал подобни случаи ;)

30

Рубен

преди 12 години

преи месец ходих в Италия и Хърватска с автомобил.. минах през Сърбия, Хърватска, Словения, Италия, Босна и Херцегови и Черна гора. Навъртях общо 4 000 км. Полицаи никъде не видях и никъде не ме спряха освен в Черна гора. Същите *** като нашите... крият се и в последния момент се хвърлят пред колата.. какво да направя платих два пъти веднъж 50 евро и веднъж 20. Пълна трагедия. Далеч по изостанали държави от нас са доста по цивилизовани в това отношение

29

vv

преди 12 години

TUK DALI NEKOI ZNAE KOLKO NAROD KARA BEZ KNIJKA-OSOBENO ***

28

аз

преди 12 години

до кога в България куките ще те спират без да си нарушил правилника за движение и да се гаврат с теб

27

don.chechi

преди 12 години

az v ispania veche godina , karam bez knijka

26

За №18

преди 12 години

Един виц по повод на твоя разказ:Потънал Титаник и един грузинез плува хванат за една дъска.Внезапно край него изплува друг давещ се и се хваща за неговата дъска.Грузинецът се разплакал.Ако искаш ми вярвай,казал,но за пръв път ми се случва такова нещо - да ми дойде човек на гости и аз да нямам с какво да го нагостя.И за прословутите грузински шофьорски книжки:Катаджия спира грузинец и му иска книжката.Глада и се пули:Ама това е книжка за самолет Ту-154.Такава имаше,такава купих,отговаря грузинецът.Грузинец разсъждава гласно - Волга си купих,книжка си купих.Откъде,обаче,да си купя умения да я карам.

25

traba

преди 12 години

Аз!

24

anonimen

преди 12 години

a sega 6to ne sko4ixte kogato smenixa starite nomera na avtomobilite zadaljitelno,a cqla Evropa i sega si karat s nomera otpredi 40-50 godini,ami togava ti4axte da ne vi globqt,robi s robite vi

23

Анонимен

преди 12 години

Грузинците ни изпревариха от всякъде. Докато нашите катаджии се чудят с каква мелодия на GSM си да ни оберат парите, хората си компютеризираха държавата. У нас всеки неграмотен *** срещу няколко стотин лева получава фалшива диплома за образование а след това и шофьорска книжка. Само че кой се интересува от такива неща у нас, тук държавните служители се интересуват само от нещата от които падат кинти под масата.

22

шофера

преди 12 години

A наш Цвъко и Тиквата се чудят как да свалят и последната риза от бедните шофьори! Нашите катаджии пък са най-подкупни в цела Европа!

21

vesko

преди 12 години

много лъжлива и подвеждаща статия. В Англия е отдавна така, не е задължително да си носиш книжката, понеже всички полицейски коли имат компютър с база данни и само с едно въвеждане на името ти и излиза всичката информация за човека

20

манго миризлив

преди 12 години

трайчоооооооооооооооооо,СКИВАШ ЛИ БЕ *** ,КАК РАБОТЯТ В ГРУЗИЯ ,ТИ СЕ ЧУДИШ

19

Анонимен

преди 12 години

ЦЕЦКО ДАЛИ ЩЕ ПРОЧЕТЕ МАТЕРИАЛА? Всъщност, и да го прочете - все тая...

18

КАКВИ ХОРА

преди 12 години

Бачках в Грузия през соца. Карах камион и всеки ден през едно село. Веднъж бях гладен и се отбих в кръчмата. Кръчмарят, Давид, като разбра, че съм българин каза: няма да плащаш, ти си мой гост. От сега нататък, колкото пъти минеш през селото те искам при мен. Започнах често да се отбивам при Давид. И всеки път ядене за негова сметка. Започна да ми става неудобно и реших да не го муфтя повече. ГОЛЯМА ГРЕШКА! Това е по нашите разбирания. Но един ден бях сериозно гладен и като няма къде - пак при Давид. Но оня си обслужва клиентите и не ми обръща внимание. Викам го, но той не идва да ми вземе поръчката. Накрая отидох и го попитах да не е сърдит нещо. "Ти, казва, два пъти мина, но не се отби. Как да не съм сърдит?" Обясних му защо не съм се отбивал, а той като кипна: "Давид има кръчма! Давид има жена! Давид има пистолет! /И като извади един патлак, а то беше през соца. Явно нелегален/. Давид има пари. Давид цяла България може да нахрани, не един българин. Искам да ми дойдеш на гости."След време отидох. Но тъкмо пийнали по чашка идва съседът му и ни кани у тях. Не ме питат. Отиваме в съседа. Там чашка - две и идва другият съсед. Отиваме във вторият. И така 5 - 6 къщи. И навсякъде от където си тръгнем ми подаряват рогът от който съм пил - рог от крава, със сребърен обков, където е най-широкото. От където се пие. Имат чаши, но вино пият от рогове.Накрая се напих и казах, че повече никъде няма да ходя. А Давид ми вика: "Това отдавна трябваше да го кажеш. Защо трябваше да се напиваме и двамата?" Последният при когото бяхме ми подари рог със златна обшивка. Такава била традицията. Сега се обръщам и ги гледам в секцията :). Прекрасен спомен. И това, дето когато съседът има гости, да поканиш гостът у вас, също било традиция. Драги съфорумци, извинявайте, ако съм ви доскучал. Прочетох за Грузия и си спомних младите години.

17

Хакер

преди 12 години

Да, поетапно ще се въведе навсякъде.

16

woman

преди 12 години

Пълни глупости!!! В Англия от години е така!

15

Анонимен

преди 12 години

Грузинциге имат двайсетична бройна система. Броят до 20, след това - двайсет и едно, двайсет и две.....двайсет и единадесет, двайсет и дванадесет....За да кажат числото 75, казват: три пъти по двайсет и петнадесет :)))).И никой чужденец не може да каже на грузински: "жабата кряка в блатото". Тия звуци сякаш не излизат от човешка уста :).