76

expert

преди 12 години

И в допълнение - повечето вериги взимат пари от производителите и вносителите, за по-доброто разположение на стоките им. Откъдето печалбата им нараства още повече.

75

expert

преди 12 години

До Иван - кварталните магазини не могат да си позволят повече от 17% надценка на хранителните продукти! Това е надценка над доставната цена! Какво правят вериги като Кауфлан, Лидл и т.н. - Натискат производителя или вносителя за отстъпки от над 15% и както каза някой по-долу - те са принудени да влошат качеството, за сметка на количеството. Освен тази отстъпка от 15% слагат още 10-15% отгоре и простата аритметкика показва, че тяхната печалба идва на 25 - 30%.

74

Vsi4ki sa kato tqh

преди 12 години

i ne samo s mesoto go pravqt....vervaite mi,osobenno s vnosnite bonboni,sy6to go pravqt

73

пак до 69

преди 12 години

Иванчо, дори кварталните магазини да не купуват от Метро, (в случай, че все пак някой дистрибутор прояви щедрост да си разходи буса до тези "***"), нищожествата пак не могат да получат цените, които веригите вземат от производители и вносители.каква ти е файдата да пазаруваш от тях ти ще си решиш сам, няма да питаш нас. А аз ти давам малко информация за това каква ти е файдата да си пазаруваш *** от веригите.Никой!Никой не му пука за твоето здраве приятелю!Съществува само алчност!!

72

osata

преди 12 години

до "но": Спокойно - и на мен ми сложиха "минус", но какво от това? Който откъдето иска да си пазарува! Всеки сам се грижи за здравето си!

71

Мукавей

преди 12 години

Пилешките бутчета са кошчета за отпадъци! Всички тежки метали от храната,която поематсе стичат в тях....

70

до 69

преди 12 години

Иванчо, веригите натискат производителите за 15-20% отстъпка и слагат толкова от тях нагоре!В резултат на което производителите са принудени или да уволняват или да намалят качеството!В резултат на което раковите заболявания са се увеличили двойно, както и алергиите и разни други.Производителя се "жени" за веригата защото тя му изкупува продукцията!Веригите убиват дребния бизнес и убиват клиентите си със своята алчност.Освен това печалбите си ги изнасят там от където са дошли!

69

ivan

преди 12 години

Да,ама нашите квартални магазинчета пазаруват от МЕТРО и ни продават с 30-40% надценка.Каква ми е файдата да пазарувам от тях?

68

yann@mail.bg

преди 12 години

За пореден път:Спрете да пълните гушите на вериги като Кауфланд, Билла, МЕТРО...Винаги може да намерите стоките, които харесвате в кварталния Ви магазин или пазар.В тези вериги качествените стоки са на същата или почти същата цена като в кварталния магазин. Евтини са само *** произведени за тях, носещи тяхна марка:К, Clever, ARO, CBA... Това са ***, произведени с много по-ниско качество от стандартните храни.Край градовете има села, а в тях има производители - купете от тях!

67

но

преди 12 години

е кой ми сложи минус ? цццц Кауфланд да няма платени слагачи на минуси ? ок, бойкот от мен на тая верига магазини

66

osata

преди 12 години

до 62 - да, появиха се представителни магазини на месокомбинати и там месото е по-качествено, въпреки че и при тях вече имам някакви резерви. Качеството на месото им при откриването на магазините беше много добро, но след няколко месеца вече не е на същото ниво.

65

до 63

преди 12 години

говоря за магазинчетата на месокомбинатите. то пише - МЕКОМ или пр. фирма на еди си кой месокомбинат там поне 10% е българско, никой няма да продава холански бутчета там.

64

аз

преди 12 години

купувам си месо само от БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ,във Варна и *** много такива открили свои магасини-БРАТЯ ТОМОВИ АД-имат свой свинекомплекс и носят месо всеки ден-никога не е било замразявано или да мирише лошо,АМА ВИЕ ПОДИВЯХТЕ ПО ВЕРИГИТЕ ЧУЖДИ МАГАЗИНИ И МНОГО СЕ РАДВАТЕ НА ПРОМОЦИИТЕ ,КОИТО СА ЗА БРАК ,А ТЕ ГИ ПРОДАВАТ НА НАС БЕДНИТЕ...

63

osata

преди 12 години

Някой беше препоръчал кварталните магазинчета. А те откъде се снабдяват? Там пък освен хляб нищо друго не си заслужава да се купи, защото при тях на всичкото отгоре стоката им е залежала поради малкото клиенти. Така че - ядем си *** на поразия, лошото е, че това е за сметка на здравето ни и не можем да престанем да се храним!

62

но

преди 12 години

след фокушима купувам само риба консерва и то като видя кога е произведена. ако е преди март тази година - вземам, ако е по прясна - сорка. не ми се яде консервирана радиация. същото е и за пилетата, хранени са с ГМО соя и царевица и явно е забранено в приятелска Холандия да се продават. така че, купувайте от малките магазинчета, особено ако са на месокомбинат, те имат собствено производство както на месо, така и на колбаси. по добре с 2 лв по скъпо, отколкото леш

61

Запозната

преди 12 години

Във всички големи вериги има такива неща. Не са само Кауфланд. Ами Пикадили, ами така "любимия" на всички Карфур. Идете да видите и там какво става. Всичко което е с изтичащ срок на годност се продава "две за едно", вкл. и замразени и охладени продукти. Докога ще ядем *** и ще им спестяваме брака като си купуваме такъв???? Време е навсякъде да започнат масови проверки, не само по подаден сигнал, защото това се случва всеки ден !

60

varna

преди 12 години

на една промоция на свинско месо поисках да ми го дадат в оригиналната му опаковка а не да я режат и слагат в нова торбичка жената която беше на щанда ми каза че им е забранено а съседната и колежка направо ми каза не е за теб (беше ми колежка преди време) какво ли ни пробутват

59

една

преди 12 години

Кауфланд е един от магазините с най-боклучава стока-и при храните и при промишлените стоки.Скоро купих пушена риба-вакуумирана опаковка,оказа се развалена и миришеше отвратително.Цената съвсем не беше като за ***.Сигурно и за нея биха твърдили ,че е със запазени всички качества и по европейските стандарти.Съжалявам,че я изхвърлих,вместо да отида и да я блъсна в лицето на управителя им.Но със следващата развалена стока ще направя точно това.Ако ми твърди,че е годна-да я изяде пред мен!

58

Jek

преди 12 години

И на децата им е ясно, че хубава стока за малко пари няма. Как може бутчета да дойдат за 2,99лв/кг. Колко им е себестойността тогава??? Само транспорта от Холандия е 3500евро, това прави за 20т по 17,5 евроцента на кг а и ДДС-то е още 20%, и печалбата. Замислете се какво продават тези алчаци. Лидъл, Била, Метро и другите са същата работа.

57

Анонимен

преди 12 години

ами тогава пазарувайте от ЕВРОПА. там поне не им личи избледнелия цвят. ковачки маринова всичките си мръвки с чубрици и чер пипер,та да не личи,че са от миналата година.е,малко повече мирише на *** около месния щанд...ама на цвят го докарват. особено,като пуснат посинелите пилета през грила...