54

REAL

преди 12 години

Реално активите на "Булгартабак" АД струват към момента около 1 млрд. евро.

53

Вальо

преди 12 години

Защо ли тази бързина намирисва на нещо?

52

Анонимен

преди 12 години

. "Румен Овчаров е сред най-големите противници на приватизацията на "Булгартабак", защото такива като него ще загубят своята "златна кокошка" - дистрибуторите на цигари. Просто новите собственици ще си изградят свои мрежи, които няма да продължават многогодишната практика да са щедри дарители на милиони за своите покровители.Според отлично информирани източници, след като Любомир Павлов и Огнян Донев станаха собственици на в."Труд", "24 часа" и сателитните им издания, двамата партньори в "Софарма" отишли при премиера Бойко Борисов и му предложили своеобразен бартер: те да му гарантират пълен медиен комфорт за изборите, той да им "даде" сделката за "Булгартабак". Генерала отказал.

51

до Призив

преди 12 години

А без храна и вода можеш ли?Виж без гориво можем. Има доста растителност в държавата.Естествено, ако двата френски завода на Найденов не я "рециклират".И пак естествено, Борисов е готов да го жертва за... е-правителството.

50

Антибългарски мутри

преди 12 години

След като Трайчо Трайков поска сделката да не бъде одобрена, защо корумпирания Тиквата толкова избърза да се подписва договора. Вече е и прибрал големите рушвети?

49

ББ дарява ДПС

преди 12 години

Разликата е, че наличните пари стават твои в момента на сделката, а плащането на задълженията е в бъдеще и с много условия. По целия свят това се нарича подарък.

48

Призив

преди 12 години

Живота засега е такъв - без гориво не можем, НО БЕЗ ЦИГАРИ МОЖЕМ. НЕ ПУШЕТЕ.

47

Панайотов

преди 12 години

Изглежда ГЕРБ изграждат поредната си "прозрачна" сделка. 100млн. за Булгартабак!!!!! Толкова е пазарната оценка само на сградата на Централата на компанията без да броим останалите активи на фирмата- банкови сметки,терени, складове, складови наличности, преработвателни и пакетиращи съоръжения, транспортни машини, и др. Ако към тях прибавим и стойността на марките цигари патентовани от компанията (те се прибавят към активите на предприятието в счетоводния баланс при продажба), то реалната стойност на Булгартабак ще скочи до повече от 500млн.евра. Мънкащото поведение на министър Трайков е изключително показателно по отношение на изгодността на сделката. Той отлично знае последсвията при липса на т.нар. клоубек споразумение, което засега не фигурира в проектодоговора. То предвижда при препродажба на "Булгартабак" след време държавата да получи процент от разликата в цената, на която е придобит и на която е продаден тютюневият холдинг. Такова споразумение би трябвало да е задължително в случай, че става въпрос за финансов инвеститор, чиято основна цел е да препродаде придобитата собственост. Трайков е абсолютно наясно за колосалните загуби от подписването на сделката в сегашния и вид, но след разговара му с Премиера се оказва, че натиска отгоре е твърде силен за крехките му рамене. Sorry Трайчо, и ти се оказа просто поредния бушон на Борисов.

46

Октопод ли ?

преди 12 години

Е видя се вече къде е октопода! До края на тази властта може Цветан Василев и Делян Пеевски да приватизират цялата държава. Псевдо борбата срещу ДПС и Доган не е изненада и според мен датира преди спечелването на изборите от Бойко. изказванията за порции във властта от страна Доган няма начин да не са били координирани с Борисов. Видели са на къде вървят нещата дпс-арите и са си отвоювали свободата. Нямам друго рационално обяснение на факта, че нито Емел Етем, нито Делян Пеевски, нито Доган .. бяха разследвани от това правителство. Само някакви показни акции без резултат до момента.. и сделки зад гърба на обществеността

45

до 45

преди 12 години

Абсолютно си прав. Парадоксално, но ДПС са по-силни сега, отколкото когато бяха във властта.

44

Учи се момчето

преди 12 години

Трайков много ку*венската прехвърли Булгартабак към Агенцията. Явно си е взел поука от боя дето Бойко му го метна по отношение на ЛукОйл и сега предварително си слага тенекия на г*за.

43

Приходите

преди 12 години

Дайте списък на българските компании, които не плащат акцизи и т.н. на държавата по "някакви причини".

42

Гербокомуняги

преди 12 години

След като не можаха да пробият при предишното правителство Василев и Пеевски ще успеят при сегашното и то на цената на парите които има по банковите сметки на Булгартабак (разбира се в добре известна банка), да ни е честито!

41

:-))))))))))))))))))

преди 12 години

"...сред критичните точки не стои цената..."Естествено, ние сме толкова богати, че си приватизираме държавата за без пари.КлишеБойко. Пак говори за 20 години преход. Тя, глупоста, граници няма, но избори има.

40

Nice A?

преди 12 години

Кандидат-купувачът е само един и при този формат на сделката няма как да е ясно кой стои зад него, каза още министърът. Who believ that joke? Gold,petrol,bread,tabaco,alcohol,,the price should be regulated from the Goverment officials,cause it reflects on the economic stability ,,,private sale? we dont know Him?So what is next for sale-the BG Army, I know some people my be intersted::))

39

Инкогнито

преди 12 години

До 41: Бързане? Две години след идването им на власт успяха да пробутат Булгартабак и ти наричаш това бързане??? Какво не е бързане за теб? Да го продадат на петдесетата си годишнина ли?

38

Мнение

преди 12 години

И защо е това бързане? Да не усещат герберастите, че им идва края и няма да намажат вилията с нещо друго, освен мас.

37

eco

преди 12 години

Да се спукат от яд сега политически сили, които неможеха да водят активни търговки преговори преди години! Сега наистина ще имаме компания, която да не мирише толкова на социализъм, и която да не е проядена отвътре от строгия държавен механизъм!

36

Анонимен

преди 12 години

Всички са се прицелили да гушнат от акциза на цигарите както е при бензина.Да не си мислим че някой иска да спечели от по-голямо и рентабилно производство на цигари.

35

Анонимен

преди 12 години

Сред критичните точки не била тази за цената, че защо да е там точката за цената? Всичко се разпродава на безценица, а истинската цена се плаща от българския народ!