91

bobi

преди 12 години

kakav gospodin ministar e tozi *** be.ot 01.09 .na u4ili6te iasi e-i maikata deputatska izmekiar dolen.znae6li kak pak 6te si pusna deteto na u4ili6te ot 01.09 a?

90

Анонимен

преди 12 години

от 89 до "УХАЕЩИЯ" 90ТИ В КОЯ ДУПКА ЖИВЕЕШ?ДА -ДЕЦАТА ОТ 5 Г .възраст учат езици!Даже има и телевизионен канал за малките в които се учат на англииски наименования на животни,предмети и т.н.НА 5 Г НЕ УЧАТ ГРАМАТИКА !!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩО СЕ ПРАВИШ НА ИДИЙОТ САМО И САМО ДА КАЖЕШ НЕЩО! КОЙТО ИМА МАЛКИ ДЕЦА ЗНАЕ ,ЧЕ В ГРАДИНАТА СЪБИРАТ пари за езиково обучение-по желание на родителите!ИМА ЧАСТИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ С НЕМСИ ,АНГЛИИСКИ ,ИТАЛИАНСКИ сам можеш да провериш-такса около 500-600лв

89

89 смърди

преди 12 години

Да ти пикая на английския....Ако на 5 години учат английски...че те още родния си не знаят,защо приказваш смърдящи думи!

88

Анонимен

преди 12 години

Защо да тръгват на 5 г в предучилищна-ЗАЩОТО 50 % на 5 г вече учат англииски а другите 50% родени от неграматни бедни духом и финансово не знаят и една приказка!НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВАТ ДАНЪКОПЛАДЦИ ОТ 100% от НАСЕЛЕНИЕТО!БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ СТАВАТ ТРАЙНО БЕЗРАБОТНИ И "ИНВАЛИДИ"ИЗДЪРЖАЩИ СЕ ОТ ПОМОЩИ И КРАЖБИДецата са умни и да се подготвят за 1 клас от 5 г няма лошо те и сега имат програми в дет. градини и се занимават съвсем сериозно за всяко дете има работни помагала и е оценявано-справя се,отсъства

87

Анонимен

преди 12 години

Тоя защо променя,аз не обичам промените...*** да свършва тва училище,после да поживея някое десетилетие и спокоен да легна в гроба,спокоен,че съм се оттървал от тоя свят...После по задушница ще идвам да гледам накъде е тръгнал,ама по-добре да не виждам,че ще ми стане лошо-той на добре няма да тръгне...ай що съм жива ай!

86

Анонимен

преди 12 години

Кажете ми откакто е министър Игнатов дали се сещате за едно умно предложение от негова страна? Защото аз само за глупости се сещам. Училище от 1 септември, 5 годишните на училище... тоя, че не е направил нищо полезно за образованието не е, ама още по-лошо е, че съсипа и малкото работещи неща!

85

Светослав

преди 12 години

Касателно за учебната програма - не знам какво има в предвид този господин, когато говори за академизма в 5 и 6 клас, но явно задачата е в България да има колкото може по-малко образовани хора. И това е напълно логично - неграмотния човек лесно се управлява. Американски тертип.

84

Светослав

преди 12 години

с такова мутринско изражение, явно нищо хубаво главата му не може да измисли. Аз сега живея в "северна" страна и това, че децата тръгват (при нас) на училище на 1 септември смятам напълно оправдано. Но за българските деца и тяхните родители, това ще е мъка. Особенно за тези, които нямат възможност да ходят на море във високият сезон.

83

учител

преди 12 години

Не съм съгласна с министъра. Това, че голяма група хора подкрепяли идеята за 1 септември, си е чиста манипулация. Да дойде той да учи на 30 градуса в стая без климатик, когато хората още се търкалят по плажа. По въпроса с втория комплект учебници- може и да стане, само ако МОМН отпусне пари за закупуване на шкафчета за всяка класна стая, защото те са дефицит в много училища. Първо да се помисли за оборудването, после за другото. Пак впрягат каруцата пред коня.

82

ВЛади

преди 12 години

Ей, все не случваме на министри на образованието - ту някакви лобисти на издателства, ту някакви древноегипетски кариеристи. А децата - все по-надолу и по-надолу в класациите. И кой ще издържа 12 класа ученици, както в училищата съвсем се увълчиха - не стига другото, ами и униформи задължително се въвеждат - така било и в Иейл и Харвард. А ***, кой ще ги задължи да си изучат децата до 12-ти клас? А те скоро ще са мнозинство. Какво образование тогава, какви индианци?!!!

81

Анонимен

преди 12 години

До 49ДРАГИ ФОРУМЕЦО,НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА МИСЛИШ!!!!ТИ СИ ПРОДУКТ НА СЪВРЕМЕННОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ЗАТОВА И НЯМАШ ИЗРЕЧЕНИЕ БЕЗ ГРЕШКА.НЕ ВИДЯЛ ДОВОДИ!!!А ДОВОДИ ЗА 01 СЕПТЕМВРИ ВИДЯ ЛИ?И ЗАЩО НЕ 02МАРТ ИЛИ 27НОЕМВРИ ... ?НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА МИСЛИШ!

80

kk до timi!!!

преди 12 години

*** ми необразован, и неискащ да се образоваш,timi!Училищата в почти цяла ЕВРОПА отварят на 12-ти СЕПТЕМВРИ!Някои дори на 19-ти СЕПТЕМВРИ!Не зная как по-добре да ти го кажа на български език!Няма по-страшно от "*** И УПОРИТА" личност!

79

Анонимен

преди 12 години

Ако това стане ще го бойкотирам-няма да пусна детето от 01.09.

78

Анонимен

преди 12 години

Ами кажи бе, г-н министре тези деца посред зима във ваканция къде да ги държа бре? Нали съм на работа! ***!

77

Анонимен

преди 12 години

"Хубаво е да има интензивно натоварване за по-съкратен период, кратка ваканция..." Тоя шегува ли се? Че нали след всяка ваканция ти трябва време да влезеш в ритъм? И накрая какво ще излезе, че половината време от този период с "интензивното натоварване" ще мине в настройване за нормален учебен процес. И пак няма да стигне времето да се вземе целия материал. Абе глупост на глупостите!

76

kk до timi!

преди 12 години

В кой "цял свят",бе драги, timi?В кой "цял свят" си ходил и си убеден,защото и аз пътувам предостатъчно,а не зная такова нещо!

75

Анонимен

преди 12 години

От 20 август започват намаленията на морето. Много хора чакат рова време за да заведат децата си на море заради ограничения си бюджет. Ако за гусин министъра не е проблем да почива в началото на август за болшинството от хората Е!!!!!

74

Арая

преди 12 години

Пълен ***! Завършен ***!Септември е летен отпускарски месец! Децата ходят на море, по вилите си, по планините, при баба и дядо на село. Смята ли тоя ***, че зимата е подходящ сезон за тези дейности? Какво, да ги затворя вкъщи ли?*** смотан....

73

Анонимен

преди 12 години

Извинявай, ама в коя климатична зона се намира Филандия? Защото ако тук септември още е за море, там по-това време вече започва зимата! Така, че сравнението ти е малко неуместно.

72

gr

преди 12 години

Това е най-големия идиотизъм който може да се измисли!!! Да започва училище посред лято!!!Баси некадърника!