42

Dkor

преди 12 години

Световният проблем - ваканциите!Боже,колко безпросветност в просветното министерство!Сега разбирате ли защо всичко,което може - отива да учи навън! Образованието ни като цяло е вече пълна нула.

41

до 39

преди 12 години

Повярвай ми дипломата ми беше по- висока от на бая приятели от гимназията, които се скъсваха от учене, докато ние играех карти в час.

40

мм

преди 12 години

Що за глупост си написал/а?! Децата, които отиват на състезания и олимпиади да не ги избират по хубост?! Ама че логика!Докато родителите не си натиснат задниците и да възпитават децата си, няма да се оправим скоро. Това, че им дават пари и ги обличат, не им дава правото да не ги възпитават. А и стига с тия ваканции. като погледнете какви дни се падат посочените от Министерството, ще видите, че де факто ваканциите се увеличават с ден или два

39

Учител - до 35

преди 12 години

Изкласвате, но с ниски дипломи, които не могат да ви послужат никъде след това. А такова "изкласване" го е имало винаги, то не е нещо ново. Така че всичко опира до лични амбиции. С натискане не става, става с желание, защото тогава и успеха в живота е по-лесен.

38

от опита

преди 12 години

най-после да го разберат тия отгоре. И да спрат с това сливане на празнични и работни дни - след всяко такова прекъсване пак трябва период на адаптация. Матурите и всички изпити за външно оценяване да се изтеглят или в събота и неделя или след края на годината поне на начален курс.

37

Учител - до Милена

преди 12 години

че мама и тате са им подготвили постовете, ще платят където трябва, ще намерят "връзки" за дечицата си и кадърните ще бъдат подчинени на некадърници. Такова е положението в Бг, по-лошото е обаче, че няма тенденция да се оправи. Затова и никой няма хъс да учи, защото и децата са наясно за какво иде реч. Всичко това пиша от личен опит и наблюдение. Не обвинявайте само учителите - по-важна е и ролята на родителя. Аз съм от поколението, което имаше страх от родителите си, а не от учителите.

36

от опита

преди 12 години

Ваканциите трябва да са две, както си бяха години наред - една дълга коледна и една априлска от 1 до 10 април. Особено априлската не е добре фиксирана - преди години пак така я направиха, за да я слеят с Великден и първо, пролетната умора се почувства веднага в началото на април, второ - додето започнахме след ваканцията, трябваше да приключи годината и децата не успяха да се мобилизират достатъчно. Всяко нарушение на ритъма в учебната година се отразява негативно на децата - това трябва най-по

35

Анонимен

преди 12 години

Завърших преди 2 години. От 8 до 11 клас мога да се похваля, че бях в постоянна ваканция (12 ми дойде акъла да уча,ама това е друг въпрос). В местния техникум не ни напъваха и ние не си давахме зора. Няма нужда от повече ваканции, те и без това учениците сами си ги правят, с помощта и на част от учителите. По-добре да се премахне финансирането на училищата по сегашната система( повече ученици, повече средства), поради простата причина, че хора като мен изкласяваха без проблем и от с оценки 4.50

34

Учител - до Милена

преди 12 години

Не учителите са виновни, такава ни е системата в България. Аз пък имам колежка по български език и литература, моя състудентка, която едвам завърши, не може да си напише и името без допусне правописна грешка и понеже не ставаше за учител в елитната гимназия, в която работи, взеха че я направиха помощник -директор. За съжаление докато не се сложи край на тая мегапорочна практика в Бг, да се приемат на работа чичови и вуйчови - никога няма да се оправим. Излизат неграмотни тези деца, които знаят,

33

vesko

преди 12 години

Помислете как да осмисляте ежедневието на децата,а не да мислите за ваканции.Резултатите са налице.

32

Do 28

преди 12 години

Учителите имат определен брой дни годишен отпуск както всички останали. Това, че ваканциите са по-дълги, съвсем не означава. че ще почиват повече.

31

милен

преди 12 години

до 26Естествено, че ще е управител на банков клон. Няма такъв, който да е записал БСУ и да не го е завършил. Всички заемат важни и отговорни постове. За съжаление голяма част от тях са неграмотни и нискокултурни. Винаги гледам с подозрение на завършилите този ПУЦ / професионално-учебен център/. Знам за една "вишиска", която пишеше пенция и Портогалия.

30

ученик

преди 12 години

Аз уча в СОУ ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ град ПЛОВДИВ ЗА нас там всеки ден е ваканция Даскалите кога влизат в час кога не Никой не знае Пълно е с роми и покрай тях и на нас ни извиняват отсъствията Бе тук си е направа рай

29

Ванката Г.

преди 12 години

Боже,колко *** има по тоя свят...направо не мога да повярвам що за *** пишат тук.Какво ви пречат децата бе?Вие сте си виновни,че не направихте това,което те сега ще трябва да направят!Прехвърлайте вината на тях,че е по-удобно..

28

steliana

преди 12 години

е кой за каквото е учил.Едни ще си почиват и ще си взимат отпуски 2-3 месеца,априлска ваканция,коледна ваканция и т.н.,а други нямат време на децата си внимание да обърнат и се скъсват

27

До а

преди 12 години

Ти си неграмотен.Само се погледни.А английски се преподава от детската градина, трябва да си плиткоумен да го учиш 12-14 години и нищо да не знаеш.И не си криви душата, колега, изпитът беше елементарен - на ниво матура.

26

Милена

преди 12 години

Че образователните ни система е под всякаква критика,че училищата и ВУЗ-вете бълват неграмотни и незнаещи също е безспорен факт.Оправия не знам дали ще има...По-скоро исках да ви споделя нещо.В 11 клас имах една съученичка,която спореше нещо за река Дунва и учителката я помоли да покаже Дунав на картата на България.Съученичката ми поогледа картата,помълча малко и каза "В момента не мога да се ориентирам".Та тази същата завърши Бургаския свободен и сега е управител на банков клон...Срам!

25

ka

преди 12 години

ха,супер още почивни дни за нас-преподавателите

24

до 9

преди 12 години

Методите на преподаване не са остарели.Просто за да дадеш на някого нещо,той трябва да иска да го вземе.Не повече от 5-10 % от децата се вълнуват от стойностни неща и оценяват това,което би им дало доброто образование.Другите ползват престоя в училище като забавачница,където родителите не носят отговорност.Чагаризирането на нацията вече дава "резултат".Каквито родителите,такива и децата.

23

а

преди 12 години

Престанете да обиждате собствените си деца ! Незнам къде ги намерихте тези масово неграмотни , но от моят клас специално , един неграмотен няма . На езиковите изпити в Софийският университет оценките над 4 са 70 % . Има 40 шестици по английски език .Как успяха горките бездарни , некадърни и неграмотни деца да изкарат такива оценки ?