87

Аз

преди 12 години

До 86: Не е така, бележката за психологическа пригодност от GP-то трябва да обхваща и тези хора, но не се спазват правилата. До всички останали: аз ли грешно чета, или са предложили да вдигнат минималния подкуп за КАТ с нови правила? И какво става - млад шофьор кара трабант без придружител - глоба и отнета книжка; млад шофьор кара БМВ (нарицателно за идиотско каране) - или не го спират, или минава с 50 лв почерпка... честито!

86

минаващ оттук

преди 12 години

За новите шофьори това може да бъде прието,но за наз 65г. е дискриминационно!!!Ако искат - може да има проверочен изпит за всички на всеки 10 години, например, но не и на д определена възраст - за накои измененията са над нея, но за други стават и след 30...

85

i_sh

преди 12 години

психологическото изследване за придобиване на някои категории и за възстановяване на правоспособност изследва реакциите, а никой не се интересува от психиатричния статус на водача. Докога по улиците ще има водачи с доказани психиатрични заболявания. Тези хора са защитени и не търпят никакви санкции за нарушения по ЗДвП и НК - те са невменяеми за наказание, но няма механизъм да им се забрани да карат МПС, дори когато са неправоспособни.

84

Lo_Ridah

преди 12 години

Няма такава тъпотия !!! Ми дайте не 3 а 53 години да е срока ! И какво значи нарушение - 60 градско ? Неправилно паркиране и вдигане с паяк ? Пропуснат смс за синя зона ? Одраскан калник при паркиране ? Кой редовно каращ шофьор не му се случват такива работи за 3 години ? И кво сега не само ще има рекета ми да ти пиша ли акт, ами ще има и направо ми сега трябва да ти взема книжката...айде 100 лв и бягай.И другата глупост - да карал 5000км с придружител. Как точо ще проверите кой е карал 5000км?

83

Извън темата

преди 12 години

А какво става с въвеждане на санкции за ниска и несъответстваща на целия поток скорост? Не е ли опасен някой дядко дето се влачи с 30-40 щото толкова си може (или пък тъй му е кефа), и предизвиква стотици да го изпреварват. А е ясно на всички, че изпреварването си е най-рисковата маневра независимо от обстоятелствата. На всичко отгоре той вероятно ще има златен талон щото няма кой да го спира за превишена скорост.

82

iva

преди 12 години

аз имам книжка от 1992г., карала съм един месец през живота си - ако някой ден все пак реша да карам отново дали ще съм нов шофъор.

81

Анонимен

преди 12 години

по-малко точки за първите години и задължителен изпит за възстановяване при отнети точки може и да има възпитателен ефект за новите шофьори.Придружители, алкохол и прочее- неадекватно и неприложимопроверовъчни изпити за подновяване на лиценза примерно веднъж на 10 години също, но при условие че се плаща минимална такса - иначе просто ще храним изпитващите

80

Анонимен

преди 12 години

статистически погледнато, катастрофите с участие на "стари" шофьори са повече ... защото "младите" шофьори са по-малко.ако след курсовете и изпитите излизаха подготвени шофьори, тази тема въобще нямаше да е актуална.Някои от идеите предлагани от кат са направо ***, да не говорим че ще паднат при първо обжалване поради дискриминация. представете си например "млад" шофьор, извадил книжка на 40-50 години, който е принуден да кара с придружител- "старо" *** на 22 години с 3-4 години стаж

79

Nosferatu

преди 12 години

Някакви по драстични мерки трябва да се вземат срещу неадекватните дядковци - След 60 годишна възраст проверка на шофьорските умения например.

78

Истината

преди 12 години

Всяко предложение идващо от КАТ трябва да се отхвърля. Там са съсредоточени хора с изкривена представа за света, живеещи в техния са малък свят на храсти, палки и подкупи. Би трябвало да се направи някакъв съвет от хора, които не зависят от налаганите санкции по пътищата и имат нормален подход - като учени от различни университети /без академията на МВР и военните академии/. Реалността в България е, че основна причина за произшествията са лошото състояние на пътища и липсата на контрол от КАТ.

77

До 75

преди 12 години

Ти по-глупаво не успя да се изкажеш! Единствените катастрофи с опитни шофьори е от преумора. Един човек със стаж може да предвиди дадена ситуация! Това което каза за "защото са самоуверени" важи за младите шофьори които смятат че вече не са такива!

76

неутрален

преди 12 години

Изпитите са плащат. Плащаш и пак си шофьор. НАБЛЕГНЕТЕ НА КОРУМПИРАНАТА ВИ СИСТЕМА драги Гербовци, а не да се чудете откъде да измъкнете още някой друга далавера ;).

75

Анонимен

преди 12 години

стига ревахте и ръсили мозъци , щом има закон значи трябва да се спазва , хубав ,лош , но е закон , на запад за това са добре защото спазват законите , ама ние тука нали сме всичките капацитети по всичко и за това сме на това дередже , катаджийте подкупни били , ми ще бъдат както ние самите им бутаме парички , никой катаджия няма насила да ти бръкне в джоба , спазвай си правилата и няма да те спират и глобяват , ама не , ние сме тарикати и се гледаме да минем по тънко , аре сега плюйте на воля

74

Agi

преди 12 години

Май статистически погледнато, причинителите на катастрофите, които имат стаж зад волана, са доста повече, защото са самоуверени, че знаят и могат, и най-важното - че ще им се размине. А и който си е джигит, ще си остане такъв, колкото и да го голобяват.

73

ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ

преди 12 години

ГЕРБ - МАФИЯ

72

уф

преди 12 години

не може ли поне един път да измислят някакъв вариант в завършен вид, и после да го пускат из медиите... днес едно, утре друго...иначе, да трябва да има някакви санкции, само че какъв е процента на каращите без книжка изобщо от тези, които предивзикват тежките катастрофи ? имам предвид, че с книжка или без пак ще има такива идиотиизроди ни се народопсихологията, твърде патологична стана, за да може с книжни мераци да се оправи донякъде

71

c0ldblooded

преди 12 години

9:40...офците и платените драскачи вече са пийнали кафенце и влизат да пишат как това било невероятна идея...

70

eee

преди 12 години

Това пак ли ГЕРБ го извисли?

69

Азъ

преди 12 години

Емигранте, и сега си има ограничение в кубиците и конете на мотористите до 2 годишен стаж.Но слъчогледите не му обръщат внимание.

68

Азъ

преди 12 години

Ох аман от недомислици!И после тези текстове ще отпаднат като дискриминационни.На 18 си вземаш книжката ,но и според закона си напълно отговорен за действията си.Сиреч не става да ти удрят балтията по признак възраст.Ама за мотоциклетите съм съгласен.Когато няма възможност да се монтира номера отзад да се слага на стойка,а ако "рокера" не иска-директно на гърба!