212

Анонимен

преди 12 години

Голяма част от младежите нямат никакви признаци на елементарно възпитание, уважение и толерантност! Давате им книжки, после ревете, Бог да ги прости и проблемът е решен...Да, ама така не става...Всеки ден има загинали, защото някой 20 годишен е карал пиян или дрогиран! Докога???

211

Аз пък съм ... N:39

преди 12 години

Е за това говорих във Франция ,Англия ,Германия и т.н. също гледат бързи и яростни нали ? Викаш крадеше си ладичката :) А Сега като одъртя вече 16 годишните са проблем.Не проблема не е тази възраст а в отделният индивид .Е за тва са курсовете и изпитите като не става няма да му дадат.Не всички 16 год. са чалгари.Стига с тая омраза бе хора.Има една истина при децата като му забраняваш се получава напук .По добре да ги научат по отрано да са отговорни.И това го знаят европейците да речем.

210

СтароЗагорка

преди 12 години

Само това липсваше.. ! :(

209

MM

преди 12 години

Поредната щуротия в Абсурдистан!

208

ВА

преди 12 години

Време е и 16 годишните безмозъчни чалгари да избият и малкото останали достойни българи по пътищата!

207

do 210

преди 12 години

При бай Тошово време се караха само лади,жигули и разни зазки,нямаше филми като бързи и яростни или подобни да надъхват 18 годишните,режимът беше друг,така,че няма какво да коментираме,разбирам всички които са против моя коментар и аз на 17 изкарах курсовете,но на 16 още крадях ладичката на дядо ми лека му пръст и си правех кефа,слава богу господ ме опазил,но човек осъзнава грешките си в друг период от врмето :)

206

Анонимен

преди 12 години

Шофьорски книжки направо могат да се дават безплатно при издаване на Акт за раждане, няма смисъл от курсове и други безмислени ограничения...И без това след 10 години в България ще има само ***...

205

Аз пък съм ... N:39

преди 12 години

Още нещо искам да кажа,като съм се отприщил днес :) Статистиката за най много катастрофи от младежи .Да вярно е ,но вие не виждате по далече от носа си .Да речем при бай Тошо също на 18 ,19 ,20 год.са карали коли .В момента и в други страни,а там няма такава лоша статистика.Защото проблема не е във точно тази възраст ,а в редица други неща.Така че в нормална държава ,при истински подход.Аз съм за 16 год.да взимат книжка.Например съм по против винетките,е за тва се бунтувайте и бръмчете.Дерат ви.

204

ДО МОДЕРАТОРИТЕ

преди 12 години

ДО ***:ЗАЩО ПРАВИТЕ БЕЗПЛАТНА РЕКЛАМА НА ТАЗИ АВТОШКОЛА С ТЕЛЕФОНИТЕ ВЪРХУ ПОКРИВА НА КОЛАТА ОТ СНИМКАТА?!Ако аз съм инструктор и искам да ме рекламирате в сайта си сигурно ще ми вземете една торба с пари, нали? Да,ама тези телефони/тази снимка я поставяте всеки път като стане въпрос за автошколи, курсове,изпити и т.н...НЕ Е КОРЕКТНО НЯКАК СИ СПРЯМО ДРУГИТЕ АВТОШКОЛИ В СОФИЯ , НАЛИ ?Така и така му правите реклама- поне му напишете името на инструктора и автошколата.СРАМОТА !!!

203

Анонимен

преди 12 години

Е няма друга такава държава - няма!!! Ако това е стратегия за намаляване произшествията на пътя ... много жалко..... тия май са слънчасали....

202

айде на лунапарка !

преди 12 години

Това написаното по-горе просто няма да се случи.Поради няколко причини, първата от които е,че е противоконституционно да се класифицират водачите на млади и такива с опит, а другата е за налаганите им ограничения.Да,в чужбина това се прави, но там нещата са коренно различни.Ще започна с образователната им програма и ще свърша с начина на възпитание в къщи.Което вече опира до изграждане на определен начин на мислене и отговорност.Тук това нещо го няма.Ще го отчетат само като дейност и толкова

201

gruh

преди 12 години

Иначе идеята е добра. Ще има доста по-подготвени шофьори. Когато взех книжка на 18, макар че имах право да карам сам, 2 години карах само с баща ми и в това време се изграждат ценни навици. Освен това след взимането на книжка "си най-загорял" и си склонен на самонадеяни прояви. След 2 години шофиране улягаш и вече не ти е толкова голям мерак да се правиш на "дупе", а виждаш, че колата е средство за транспорт.

200

Анонимен

преди 12 години

Абе всички тук си чешем езиците, но аз мога да ви кажа, че все още в държавното управление не се е появил онзи, който ще се наеме да вкара ред в системата. Все още поддържаме корупционните схеми и търсим различни начини да вкараме допълнителни кинти в т.нар автошколи. Има елементарно решение на целия този проблем, но .... ние си запазваме старата практика от СССР, както и кадрите от онова време.....

199

gruh

преди 12 години

Когато се разгорят спорове е време за статистиката. А тя е красноречива - с всяка изминала година броят на жертвите по пътищата НАМАЛЯВА! И това се случва въпреки увеличаването броя на шофьорите, автомобилите и пътуванията. Факт е, че и колите са по-хубави, но са намалели и инцидентите. Преди 20 години колата си беше лукс, сега семейство има по 3-4. Психозата идва от това, че по всички медии тръбят за катастрофи. Няма лошо! Нека е наплашен народът и да е още по-внимателен. Лек път и умната!

198

me

преди 12 години

И хубу де, ако стане някаква катастрофа, която изисква съд, кой ще отговаря пред закона 16-годишния (как и защо) или придружителя (който закона не казва, че трябва да бди като квачка над процеса на каране). А пък това шофьорите с по-малко от година стаж да са с придружител е просто уникално тъпо. Ако изкараш книжка на 30 години (щото преди това не ти е трябвала), кой да си търсиш за придружител - ***? И каква му е отговорността на този придружител. Аман от простотии!

197

Анонимен

преди 12 години

Националната стратегия е писана от психично болни в компанията на две маймуни, които се имат за експерти. Нека медиите да изкарат на светло авторите на текста! Айде де! нека Народът види колко им е мозъкът ! Тая Държава няма ли най-накрая да спре да дава арена на глупаците и да трагне напред в областта на професионалното обучение като цяло. вече сме затънали в помия от мераците на този или онзи. Нацията изпростява и на никой не му пука. Осъзнайте се какво правите!!

196

Анонимен

преди 12 години

Само вижте словесната агресия на част от коментиращите и си правете изводи какви шофьори са и какви придружители биха били!!!

195

45

преди 12 години

Бах как е възможно да сте толкова *** бе? Вместо да вдигат възрастта, те я свалят. Отвратен съм от тая ***.

194

до 191 и всички

преди 12 години

Най-правилният въпрос! Наистина, кой ще отговаря при произшествие?Как психиката на 16 годишно дете би понесла причиняването на травма или смърт ? А придружителят, който също би бил част от ситуацията?За авторите на тази идея не питам - само казвам, че и те имат деца...пак да си помислят...За България тези промени не вещаят добро!

193

Цирк

преди 12 години

Досега тръбяха че младите водачи били най-вече виновни за прозишествията, а сега ще пуснат нова вълна камикадзета!!! Цирк България!!!