62

Анчо

преди 12 години

Това с учебниците го разбрах само не ми стана ясно ако нямат химикали как ще драскат по чиновете???Как например осмокласника Хан, който харесва седмокласничката У, ще напише "Х + У = ..."??? За това помислихте ли господа корейци?

61

зевзек

преди 12 години

Сигурно е имало голама носталгия на хората, които са свикнали да чукат писма на камъни, когато се е появил папируса:))) Та и сега ще има носталгия към хартията. Толкова учени и начетени хора, така и не се научиха, че е важно съдържанието, а не формата. Язък за прочетените книги, след като си оставаме пак същите задръстеняци.

60

Ким ир сен

преди 12 години

Май информацията ни за тази държава е доста добре "филтрирана" от световните медии. Май не са маймуни-канибали, както ни ги описват от западните медии. Е не са и свободни като в гетата на Бронкс, където имаш свобода да гръмнеш всеки, който не ти хареса, но пък ще учат на цифрови учебници.

59

Анонимен

преди 12 години

Това в БГ не може да стане в близките 50 г. Не говоря за лаптопи, таблети и смартфони в училищата, а за дигитализирането на учебниците. Представете си колко издатели, знайни и незнайни писачи на учебници, вносители на хартия, печатници, худойествени оформители, редактори и.... ще са прецакани.

58

ким

преди 12 години

Те и с хартиени учебници нищо не можеха да научат, а така поне ще пестят хартия.

57

Анонимен

преди 12 години

само че да бяха сложили една по хубава Корейка така да размърдаме Анакондата хаха :)

56

от знаещ корекция2

преди 12 години

нещо българския ми съвсем куца днес:"водата и въздуха, който влизат в излизат от завод на Интел (Intel) са по-чисти от тези, които влизат"това искам да кажа всъщност :)

55

т

преди 12 години

много добра идея ..и мнението на 32 много ми хареса ..единственото, което ме притеснява е хигиената на очите: когато човек гледа в компютъра, обикновено забравя да мига, докато с книгата (незнайно защо) не е така

54

от знаещ корекция

преди 12 години

разбира се вместо:"водата и въздуха, който влизат в завод на Интел (Intel) са по-чисти от тези, които влизат"имам предвид:"водата и въздуха, който влизат в завод на Интел (Intel) са по-чисти от тези, които излизат"

53

от знаещ продължение

преди 12 години

... каквито са тези, в които се произвежда високо-технологична техника като тази, която се използва в информационни технологии. също така, за тези които се притесняват, че трябва да се знае да се пише на ръка - в Азия всички пишат на ръка (с пръст) върху touch-screen екраните на високо-технологична като модерни телефони и т.н. и е така от години - софтуера, който дигитализира написания на екрана с пръст йегоглиф е отдавна перфектен - точно така и ще пишат тези деца върху устройстрата си

52

от знаещ

преди 12 години

само искам да разсея грешните представи изразени в някои от изказани мнения: например Интел (Intel) стартира преди сигурно вече има повече от 5 години кампанията си "Green BY IT" ("Зелени " ЧРЕЗ Информационни Технологии") в отговор на популярното понятие "Green IT" ("Зелени Информационни Технологии") и в резултат на тази кампания водата и въздуха, който влизат в завод на Интел (Intel) са по-чисти от тези, които влизат. малко или много положението е такова с всеки ултра-модерен завод ...

51

същата

преди 12 години

до 48 - Мирисът на хартия е първата успешна крачка към четенето. Не твърдя, че това е най-вярното мнение, но за мен е така. Ясно подчертавам, че дигиталното обучение е добро, дори необходимо, но на един по-късен етап. Не съм против въобще /както може би Ви се е сторило/. Между другото, за мен лично е по-приятно да видя голяма библиотека с много читатели - културни, спретнати, вглъбени и прочее. Но пак повтарям - компютърът става все по-необходим, и с право, и аз съвсем НЕ съм против това.

50

dd

преди 12 години

a, комунистите сравняват двете кореи

49

.

преди 12 години

А можеше България да е първата страна реализирала това...но явно,искаме да сме само първи по бедност :)

48

gft

преди 12 години

@46не мога да разбера защи си мислите че дигитализирането на книга, я прави по малко книга. какво носталигия по мириса на картия ли?да има такъв , но само ако си свикнал с него.нещата се променят..

47

олаф

преди 12 години

Абе и тия южнокорейци изпадат в некви крайности. То затова основният спорт там е Старкрафт и са на едно от първите места по самоубийства, ако не на първо. Айде направо да се направят на роботи, като са тръгнали така.

46

галактика

преди 12 години

Съгласна съм, но не напълно. Поне до седми клас децата трябва да учат по стандартния начин. хем е по-здравословно, а и интересът към учебници и книжки с картинки според мен е по-голям. Мисля, че именно през тези години чрез ДОПИРА с книгите у децата се формират редица красиви чувстваи качества. Обучението през следващите годи вече представлява истински възход, който наистина може би е немислим без компютрите. Използвам темата да пожелая успех на всички кандидат-студенти! И адекватно следване!

45

do 38

преди 12 години

Думата "ваканция" в множествено число е "вакации", а не "ваканций".

44

До 32

преди 12 години

Айде излез с конкртни факти и цифри как и колко се замърсява природата при производството на техника! Нека да позная - ти си от онези смешковци които са прочели нещо написано от някоя откачалка чакаща края на света и вече си мислиш, че много ги разбираш нещата.

43

Groth

преди 12 години

Абе друго си е на хартия. Единствено е по-лесно че ще можеш да носиш хиляди страници с теб лесно и удобно. Но да четеш от листа си е друго. И вниманието ти не бяга толко и някакси чувството е друго. А и очите не се изморяват толкова. Пробвах да чета на Ипад - не става - 30 мин макс. Само на киндъл и има едни имитации на престижио дето не светят и не уморяват. Всичко друго е смърт за очите.