200

vitalius

преди 13 години

"Може да са по-глупави от нас,да работят по-малко от нас,но държавата им е осигурила достоен живот във всяко отношение(здравеопазване,образование и т.н)"Въпроса е че тоя достоен живот някой трябва да го плаща.

199

vitalius

преди 13 години

До 199Да така е има два начина да се разреши бюджетния дефицит. Един реален - като се орежат разходите, и един въображаем - като се увеличат данъците."или като намали разходите, от тук идват и протестите защото по подобие на наш Дянков държавата под натиска на едрите магнати е тръгнла само на орязване на разходите."Именно. Протестират защото искат да получават пари, които не са заработили.

198

Уранос

преди 13 години

Уча в Гърция и съм наясно с нещата,а те са:1.Гърция никога няма да си изплати външният дълг(колкото и да не ви се вярва)2.Може да са по-глупави от нас,да работят по-малко от нас,но държавата им е осигурила достоен живот във всяко отношение(здравеопазване,образование и т.н)

197

vitalius

преди 13 години

"Като имаш да връщаш не наемаш някой а си работиш сам"Ако някой може да свърши работата за по-малко пари отколкото ти сам да я свършиш, огава е по-добре да го наемеш отколкото сам да я свършиш.За да вземът гърците работите на емигрантите, гърцит трябва да се съгласят да вземат заплати по-ниски от тези на емигрантите.

196

Iwan

преди 13 години

както ти писах и по надолу проблема е чисто бюджетен, самата държава има два начина да реши проблема да повиши събираемоста като премахне редица преференциални данъчни условия или като намали разходите, от тук идват и протестите защото по подобие на наш Дянков държавата под натиска на едрите магнати е тръгнла само на орязване на разходите.А иначе икономиката на тях си им е в доста добро състояние, за пример ще ти дам, че 76 млн. Турция има 23 млн туристи т.е. малко повече от 11 млн. Гърция :)

195

vitalius

преди 13 години

До 196На думи е лесно.

194

vitalius

преди 13 години

До 195И аз да ти дам малко данни:"Бюджетният дефицит на Гърция е 12,7% от БВП, а публичният дълг е в размер на 113% от БВП, заяви заместник-министърът на финансите Филипос Сахинидис."Това значи че държавата харчи 12,7% повече отколкото получава, и дължи повече от целия брутен вътрешен продукт за една година.

193

Анонимен

преди 13 години

Ще изгонят емигрантите ще им се вдигнат данъците и дотам ще посъкратят държавните служители и ще ги вкарат на мястото на емигрантите и ще си оправят бюджета кво му е чудното

192

Iwan

преди 13 години

vitaliusРазбирам желанието ти живота в Бг да е по-добър от този в Гърция, но видимо не познаваш икономическата ситуация както у нас така и в Гърция.Само няколко примера ще ти дам, гръцкия телеком ОТЕ струва повече отколкото и 3 -те бг оператори взети заедно, страната се посещава от 19 млн. туристи а България от 5 млн., а ако искаш да се отчаяш още, може да направиш и съпоставка в тонажа на търговския флот :)

191

Анонимен

преди 13 години

Е тя откъде идва нали идва от прозводството според теб как стават тия неща цяла Гърция яде и шмърка узо със заем. Да ама не ЕС иска да спасява себе си ами Испания ами Ирландия ?

190

Analizator

преди 13 години

М...дааа!България е Швейцария на Балканите!Ние сме най послушните ГМО опитни мишлета в ЕС!

189

vitalius

преди 13 години

До 191Като имаш да връщаш, спираш да харчиш повече отколкото изкарваш. 14-тата заплата не е инвестиция в земеделието или туризма, а е 14-та зплата.

188

Анонимен

преди 13 години

Като имаш да връщаш не наемаш някой а си работиш сам как без възвращемост къде ще им изчезнат земедлието и туризма

187

vitalius

преди 13 години

189-ти коментар беше към 186

186

vitalius

преди 13 години

До 168А кой ги плаща тези благинки? Парите по маслинените дървета ли растът?

185

vitalius

преди 13 години

До 183Въпроса е че няма да са по-добре от нас. Ти ако вземеш един милион на заем и ги изхарчиш всичките за глупости без никаква възвръщаемост, по-добре ли ще си от някой който не дължи нищо?А като наритат емигрантите кой ще им работи?

184

кик

преди 13 години

в Атина има над 100 хиляди българи! В Солун, Кавала и по островите сигурно има още толкова! Ако е толкова зле, колкото искате да изкарате в България, защо тези хора не са се върнали???----------заминали са защото са мухльовци. не се връщат по същата причинаа и на нас не ни трябват ***, да си стоят там

183

Анонимен

преди 13 години

Ти това остави и без ЕС със драхми са си извоювали тези заплати и 13 и 14 пенсия на 40 години и си наемат хора като нас нямат дупки по пътищата

182

тера

преди 13 години

"Заплатата в Гърция е 1200 евро минимум,пенсиите 700 минимум." Да не участваш в конкурс за глупости. Според гръцките вестници средната заплата в Гърция е 800 евро. Ако не вярваш на вестниците им, *** и виж лично. Аз съм ходил. Ама *** насякъде, защото и в София има доста хора със заплати над 10.000 лева.

181

oburkano kanibalche:

преди 13 години

subra li se kanibalchetata da pogrebvatmajka si.pochnali da se pazarjat:1) za men ushite, shtoto mnogo obichashe da mi gi durpa2) za men kracheto, zashtoto mnogo obichashe da me podritva....razdelili te mama, hapnali i se zamislili dali i tehnite deca shte budat kato tjah... zashtoto mama umrjala tolkova stara che ne stavala za jadene :(