148

до 147

преди 13 години

Едно си шоп знае, едно си бае! Аз досега какво ти казвам, бе? Казвам ти, че вие произнасяте даже неправилно думите бе! Меката форма на варнеци е бял кахър српямо грешното произношение на шопите. Има ли дума 'Влезна" бе, умник? Това даже го слушам и по телевизията от депутати. Има ли дума 'Млеко" бе, умник? Това го слушам не само масово от софиянци, а и от депутати също. Това ли ви е книжовния език бе, ***? Първо се вижте вие и после казвайте кой говори правилно книжовния език, смешници!

147

до 146

преди 13 години

Едно си баба знае, едно си бае! Добре де, убеди ме, че във Варна не се говори меко, убеди ме, че това не е диалектна форма на езика, и после ме убеди, можеш да изговориш твърдо фраза, така както го изисква книжовния език! Аз не влагам нищо обидно, когато казвам това. Ако ти се обиждаш - нямам какво да направя, но ако ме убедиш в горното ще приема, че твърдението ми е малоумно!

146

до 145

преди 13 години

А ти защо обиди половин милион варненци, че не могат да говорят даже и да искат на книжовен бг език?Нямам против софиянци, имам против това малоумно заключение за варненци!

145

до 144

преди 13 години

Пич, свършиха ми разумните доводи. Обясних ги по няколко пъти, а на дребнави заяждания не ми се отговаря. И все пак ми е интересно теб какво те вълнува милион и половина души как говорят в София?!

144

Анонимен

преди 13 години

Мдаааа, те и едни депутати от столицата се опитват да говорят правилно, но така и не се научиха, че няма дума : "Влезна" и дума "Тех" и "Верно"...но депутатите не можем да научим на правилен говор, какво остава за софиянците, а?)))

143

до 142

преди 13 години

Мекият говор е особеност, която е обяснена и от медицината, и от психологията, и от езикознанието. Много трудно е да бъде избегнат от възрастен човек, колкото и да се старае. По същество това е диалектна форма на езика, в което няма нищо лошо - диалектите в България са много и разнообразни! За говорещите твърди диалекти е значително по-лесно да ги игнорират и да говорят книжовния език. Ако това е обидно за някого - съжалявам, но няма да си губя съня! Батальоните също нещо се бавят...

142

до 141

преди 13 години

Стана елементарен тук ! Не е въпроса колко хора са се засегнали от думите ти бе, човече. Проблемът е че ти казваш "Варненци не могат да се научат да говорят на книжовен бг език, а софиянци даже говорещи на диалект, само да поискат и започват говорят на чист книжовен бг език".Ето това е ***, ето това е тъпотията, която каза!Заради тази тъпотия ти пожелавам да спиш леко и без наличие на кошмари!))Няма да си гузен заради това, нали?!Надявам се!Безразсъдните хора са така....

141

до 138

преди 13 години

Пак казвам, че от този факт могат да се почувстват засегнати само сдухани сгазеняци с проблемно его. Приемам, че във Варна има 1000 такива, даже 10 000. Вероятно сички те в момента се снаражават с боксове, бухалки, вериги и черпаци... още веднъж повтарям, че форумните закани са най-малкото нелепи, но все пак ще почакам тия батальони да дойдат. Ако се забавят, обаче ще загубя интерес... А ако няма да има нищо друго интересно ще пожелая за последен път лека вечер!

140

до 137

преди 13 години

Софийски и близки до софийските *** от околните села, които смятате провинциалистите за втора ръка. Смешници! Бой за такива *** като вас само!Нямаш право да казваш че варненеца не може да се научи да говори на книжовен език! Нямаш право, МЪРШООО!

139

до 137

преди 13 години

Разбираш ли малоумието си? Аз никога без повод не мога да кажа "шопите от София не могат и никога няма да се научат да поставят ударенията на място". Това е тъпо бе! Не усещаш ли? Ето затова такива като теб разбират само от бой!Не че ще си променят мисленето, просто ей така за кеф да ви бием щото сте софийски *** !

138

до 137

преди 13 години

Разбираш ли сега в каква смешна ситуация изпадна? Хем претендираш, че си с любезния тон, хем обиди цял един град от 500 000 души- варненци, за които каза- ТЕ не могат да се научат да говорят на правилен бг книжовен език. Не са директно така произнесени думите, но перифразирам долу-горе. Затова казах че си за разстрел, образно казано, защото 500 хиляди варненци, сега ако те чуят, поне 1000 ще искат да ти променят физиономията с кеф с боксове!

137

до 135

преди 13 години

"Ти каза, че варненци не могат да говорят на такъв, даже и да се опитват" Да, така казах, но подчертах, че нямам за цел да обидя някого/както ти ми вменяваш/, а че това е факт, за който филолозите учат в университета. А репликата за книжовния език на шопите беше по повод първия опит за обида на тема "шоп". Нали няма да ме караш да преразказвам целия разговор до сега?! И предлагам да пропуснем стнадартните форумни обещания за саморазправа, щото нали разбираш, че не е сериозно

136

до 133

преди 13 години

Колкото до книгите, ще съм прочел някоя друга книга- тези които са ми били в интерес. Човек и нито една книга може да не е прочел и да ти "разкаже" играта на теб от неговия житейски опит. Не се гордея с прочетени книги, гордея се , че хората които ме познават ме уважават-до един!

135

до 133

преди 13 години

Ами не аз твърдях, че шопите не могат да говорят на книжовен бг език! Ти каза, че варненци не могат да говорят на такъв, даже и да се опитват. Не, това не е обида за варненци, просто варненци набарат ли те, ти разказват играта. Пък после се питай с надутата си камбана, дали си ги обидил или не.

134

до 130

преди 13 години

охоооо, и "идиотска" включи! Браво, браво! До година-две и кенефните лозунги ще откриеш.

133

до 131

преди 13 години

В коментарите ми обида може да види само някой с ограничени умствени възможности и комплексиран сдуханяк! А дали си съгласен с тях съвсем не ме интересува - още след първия ти отговор спрях да очаквам адекватно отношение и логика... "Шоп" и "***" във Владиславово може и да е много оригинална обида, но настоятелно те съветвам да прочетеш и някоя книга, колкото да обогатиш речника!

132

до 130

преди 13 години

много го мислиш поредния си *** пост. Ракията ти се стопли, бе!

131

до 130

преди 13 години

Защото *** шопска, шопите се изкарват голямата работа и решат ли..могат да говорят на правилен книжовен, а варненци и да се напъват- не могат. Твои думи бе, ***!))) Няма как да се съглася с тях. Просто не само че са нелепи словата, а човека който ги е казал е *** за мен!

130

до 129

преди 13 години

"Гинка и теб включи в това число, ако не си ЗАБЕЛЯЗАЛ, шопе?! Но типично за шоп не приемаш критики от някой! Нали си велик!)))" Ето това имам предвид: коментара ти е интересен само с това, че си се задъхвал и пръскал пяна, докато го пишеш! Защо, бе ***, това отношение към шопите?! Да не са те "обидили" нещо? Или си е обикновен комплекс някакъв?

129

до 128

преди 13 години

Гинка и теб включи в това число, ако не си ЗАБЕЛЯЗАЛ, шопе?! Но типично за шоп не приемаш критики от някой! Нали си велик!)))